Nejste přihlášen/a.
S přítelem sem dva roky a tak plánujeme společné bydlení. Já za týden dělám maturitu a pak si hodlám najít zaměstnání. Ale, jde o to, že jak dříve nadšeně o tom mluvil, ted mlčí a nic. Ted se navíc stalo něco, co nechápu. Nedávno jsem mu napsala že nevím jestli se k němu v srpnu budu stěhovat kvůli práci. No a včera se mě zeptal jak to s tím bydlením bude, že to chce vědět nájemník, kterého v tom bytě má. Přitom mi před necelým měsícem povídal, že ten nájemník se chce sám od sebe v srpnu odstěhovat a najednou je vše jinak. Když jsem se tomu divila, naštval se. Druhá věc se stala dneska, poříští úterý maturuju, jeho rodiče v pondělí letí na dovču, tak sme se dohodli že u něj přespím, jelikož mám složitý dojíždění z našé vesnice a musela bych vstávat už v půl páté abyh tam byla na čtvrt na osm kdy máme zahájení. Jenomže dneska mi jen tak napsal, že jeho rodiče letí až v úterý. Prej se spletl, takže pro mě se plní scénáčř, ráno v půl páté vstávat na bus, pak do školy na zahájení a od půl deváté do dvanácit čučet na bus domů. Dřív nic nejede. Druhý den podobně vstávání ve čtvrt na šest, letím na bus,pak budu celé dopoledne do jedné někde čumět, než na mě přijde řada na zkoušky, než udělám půl páté dvě hodiny čumět na bus a v půl osmé večer budu doma. Další den vstávání ve čtvrt na šest, zase na bus, čumění do jedné v nějaké putice, a pak od jedné mám službu ve škole. Docela úmorný ve čtvrtek podobné vstávám ve čtvrt na šest a čučím do dvou než budeme mít slavnostní vyřazení. Fakt fajn, on už zřejmě ani nestojí o to abych tam byla ani mi neřekne sám od sebe že mě miluje baví se se mnou jako s kamarádem a když se ho zeptám je nasranej. Může v tom být jiná holka?
Já bych to tak neviděla a mám podezření, že to řešíte s moc horkou hlavou. Jste spolu 2 roky, to je takový častý zlom v zamilovanosti, sundavají se růžové brýle a začíná normální partnerský život. Já když to vezmu u nás, tak první rok jééé, ani spát jsme nestíhali, lásky kopec, a dnes, když řeknu miluješ mě? Tak slyším odpověď "hmmm". Na zabití.
Kytku jsem viděla akorát na prvním setkání a co? Kupuji si je sama.
Ale je to chlap, s kterým jsem už 7 let a jsem spokojená. Nepije, neřádí, pracuje, je mi oporou, rádcem a kamarádem, partnerem, milencem. Někdy mám taky chuť sbalit si pět švestek a jít, ale to je přesně ten okamžik, který si myslím nastal u vás. Máte maturitu, ještě spoje na houby, je ošklivo a vůbec jste v hrozném stresu. Tak se to svezlo po něm. To se stává. Já tyhle myšlenky mám taky, když jsem ve stresu, něco nestíhám a tak začnu mít pocit, že manžel mi dost nepomůže, neporadí a já jsem na stresík sama, zatím co on je v naprostém klidu. Já šílím a chci pomoct, a on kouká na televizi a ještě je schopen mi říct, ať se uklidním, že to večer nevyřeším. No fakt v tu chvíli nechápu, proč s ním ještě jsem. Ale věřte mi, vyřeší se, přejde napjatá situace, (u vás maturita), nervy se uklidní, půjdete oslavit maturitu a bude fajn. Nikdy nic neřešte když jste v jakémkoli stresu! Přeji hodně štěstí u maturity, miláčka vyřešíte potom, vsadím se že vše uvidíte v jiném světle.
Milá zlatá Angel. Kolegyně Mařenka vám velmi správně dodává klid a rozvahu a varuje před horkou hlavou.
Ano před maturitou je to jedině možné a správné řešení. Ale pozor: přece nejste ještě (nebo už) manželé. Ty pocity a nechuť z toho, že ten protějšek se nechová podle Vašich představ, ty patří k životu obecně. Ale nemohu si pomoci: je odpovědnost (za sebe i za toho druhého) před svatbou a je odpovědnost po svatbě. Ta odpovědnost po svatbě (lhostejno zda církevní nebo občanská) je přece jen závažnější a do jisté míry i vynutitelná. Jedná se přece o závazný slib (veřejný a nebo dokonce před autoritou nejvyšší, před Bohem). Podle mého názoru hodně bolestí a nemocí dnešní doby má jednoduchou příčinu: nedostatek odpovědnosti. Někdy je to tak, že jedna či druhá strana jakoby nikdy to slovo a jeho význam neznala a nechápala. Takže pro teď: klid, starost číslo jedna je maturita. A po ní popřemýšlejte nejen o vztahu jako takovém, ale zda ten váš je vůbec odpovědný a zda je schopen trvalé odpovědnosti. Bez té odpovědnosti láska, natož manželství nebo chcete-li celoživotní partnerství je jako neduživá rostlinka a brzy uvadne a umře.
1) Planujete spolecne bydleni, ale nemuzes u nej prespat, kdyz jsou doma jeho rodice?
2) To, ze najemnik zmeni nazor nebo ze se splete datum odletu rodicu na dovolenou jeste neznamena, ze ma jinou.
angel, dnes je Váš velký den, maturujete, tak držím palečky a ostatní určitě také. Po maturitě z Vás opadne stres a svět bude zase krásný. Hodně štěstí. PT /stařenka/
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.