Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ukončení práce

Od: petrlanger odpovědí: 4 změna:

Zdravím Vás,

končí mi pracovní poměr u ŘSD.Pracovní smlouva mi byla už dva krát prodloužena.

Jsem hornický důchodce už 5 let,proto jsem nedostal smlouvu na dobu neurčitou.

Můj dotaz?Za jak dlouho můžu nastopit zpět na ŘSD?

Děkuji za odpověd.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud se ptáte na zákony, tak třeba okamžitě. Pokud se ptáte na vnitřní předpisy ŘSD, tak to netuším.

hodnocení

2x

Zákoník práce v § 39 odst. 2 praví:

Doba trvání pracovního poměru na dobu určitou mezi týmiž smluvními stranami nesmí přesáhnout 3 roky a ode dne vzniku prvního pracovního poměru na dobu určitou může být opakována nejvýše dvakrát. Za opakování pracovního poměru na dobu určitou se považuje rovněž i jeho prodloužení. Jestliže od skončení předchozího pracovního poměru na dobu určitou uplynula doba 3 let, k předchozímu pracovnímu poměru na dobu určitou mezi týmiž smluvními stranami se nepřihlíží.

iz*
hodnocení

0x

Nerozumím tomu, proč by zaměstnavatel s hornickým důchodcem nemohl uzavřít pracovní smlouvu na dobu neurčitou (podle mne se zaměstnavatel jenom vymlouvá.

Nastoupit k ŘSD můžete ihned po skončení PP na dobu určitou, jen to už nepůjde se smlouvou na dobu určitou.

Klasický přístup zaměstnavatele: nechává si zadní vrátka v podobě doby určité, protože pro ukončení PP na dobu neurčitou by musel mít zákonný důvod a případně vyplatit odstupné, což se mu nechce, protože zaměstnanec "má přece důchod", tak co by mu vyplácel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]