Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

CE certifikát u respirátoru

Od: drubik odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

plánuji nákup většího počtu respirátorů. Od dodavatele jsem si vyžádal certifikáty a dodal mi dokument, viz. příloha. Jde mi o certifikaci CE. Dodavatel tvrdí, že je uvedená v dokumentu. Já si však nejsem jist, zda tento dokument prokazuje certifikaci CE. Poradí někdo? Děkuji.

ce-2356421.pdf687.05 kB

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

scv®
hodnocení

1x

Četl jste ten dokument? Více, co je Notifikovaná osoba a proč a kdo na výrobcích uvádí Značku CE? Když si to přečtete, tak zjistíte, že tento dokument je přesně tím, na jehož základě může výrobce na svých výrobcích uvádět označení CE. Nevím, co Vám tam chybí nebo jak jinak byste to chtěl prokázat, než Certifikací od Notifikované osoby, jejíž zástupce je na ní podepsaný a jehož existenci si můžete ověřit přímo na webových stránkách NO 1463 (prs.pl).

Tl;dr: Ano, prokazuje. Žádný lepší dokument dostat nemůžete. U spousty výrobků byste se musel spokojit jen s prohlášením o shodě, tohle je o úroveň výše.

drubik
hodnocení

Děkuji za Vaši odpověď k tématu.

host
hodnocení

0x

Nějakému certifikačnímu orgánu se asi věřit musí, proto existují. Například celníci odhalují padělky bot, oděvů, kosmetiky a zabavují je a likvidují a možná to je i u roušek a respirátorů, takže vyložené vadné tu snad už nejsou. Ani cena není vodítkp.

Tady je spoust druhů roušek, respirátorů, masek a nikdo už neví, která je dobrá a která ne. Některé jsou pouze roušky původně proti smogu a prachu, na jedno použití, které chrání proti virům podobně jako rybářská síť proti dešti místo poctivé pláštěnky.

Někdy je vodítkem značka CE nebo CE, obě jsou si podobné. Pak jsou tm čísla norem, různé značky atd, a kdo se v tom má vyznat.

Někdy se lidé sami nakazí i od své nejlepší a nejdražší roušky, když ji špatné použijí - sunají si, strčí do kapsy, do kabelky, i se zachycenými nečistotami ze vzduchu i s viry. a když si ji opět (špinavou a nakaženou) opět nasazují na obličej, tak si ho nechtíc znečistí a už je virus v nose a pokračuje dál. I když je respirátor sebedokonalejší a sebedražší.

CE certifikát u respirátoru

riva
hodnocení

0x

Proč to potřebujete? Na kapénky funguje každý a na vir až ty, které stejně nenosíme. Důležitější je aby těsnil kolem nosu. A protože nákaza může být i přes oko, nosil Trump brýle i tehdy, když roušku odmítal.

asd1
hodnocení

0x

To nevim..

Ale teď celníci zachytili dovoz hafa respirátorů bez označení, evidentně plánovaných k dotiskutí CE certifikace *smich* Dá se čekat že toho bude víc.. Pokud chceš jistotu, tak jedině otestovat ve zkušebně jestli parametry vyhovují...

drubik
hodnocení

Děkuji za odpovědi, ale v dotazu jsem se ptal na něco jiného :) Zda dokument obsahuje certifikaci CE.

jirib
Pokuď je dodavatel solidní,určitě má i překlad do češtiny nebo němčiny/angličtiny.
asd1

Co to meleš, vždyť to je anglicky ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]