Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Užívání kloubní výživy

Od: lounacek odpovědí: 3 změna:

Dobrý den všem.

Jako téměř každý 50-tník trápí mě bolavá kolena. Ortoped mi předepsal po vyšetření lék ARTRODAR a po dobrání bude aplikovat injekce s kyselinou hyaluronovou. Nemáte s tímto lékem někdo osobní zkušenost? Mohu míchat lék s doplňky jako celadrin extra silný,alavis... . Děkuji všem

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

5x

Nic jiného na klouby v době braní Artrodaru neberte. Ortoped chce vidět, jak se Artrodar chová.

To se tak dělá, když dostanou nový lék, aby po 1 - 3 měsících jeho působení vyhodnotili. Ortoped předpoklídá, že tam chrupavka je, ale potřebuje utlumit zánět a bolest, zabrzdit vláknění chrupavky, což u tohoto léku předpokládá. Artrodar je vlastně výtažek z kořene reveně dlanité, takže žádný chondroitin a pod. Proto zatím žádné Alavisy, Geladrinky, a pod.! To pak bude ortoped řešit následně. Více se ho ptejte.

Pokud Vás bolí kolena, pečujte o ledviny. Tam je přímá souvislost. Omezte cukr ve stravě, uzeniny, pokud jíte hodně masa, tak i to. Omezte solení. Proplachujte se občas urologickými čaji, více pijte čistou vodu nebo s citronem. Jezte hodně listové zeleniny. Saláty, Prospěje Vám petržel, vývar z kořene i denně svazeček zelené, okurky,ořechy, mandle, meloun. ananas- čerstvý, cereálie... A máte- li nadváhu snižujte! A raději kolo, než běh.

lounacek
hodnocení

Děkuji Vám za smysluplnou a vyčerpávající odpoveď. Přeji hezký den

hodnocení

1x

Já bych se na tohle svého ortopeda, který Vám lék předepsal. Ten Vás zná a jistě Vám dělal nějaká vyšetření a ví, jestli zrovna Vy to míchat můžete, nebo ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]