Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Porušení karantény - kontroly

Od: homer odpovědí: 11 změna:
Jen tak by mě zajímalo pro zajímavost v příkladech, jestli někdo kontroluje dodržování karantény nebo ne? A taky by mě zajímalo jestli dostihnou pozitivního bezpříznakový jedince, když si jen tak v rychlosti skočí pro něco do krámu anebo když se celá rodinka v karanténě rozhodne že si udělá celodenní výlet a odejde na celý den.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ruzena*
hodnocení

5x

Proč by to měl někdo kontrolovat, když máte třeba všímavé sousedy? No a jinak pokud jsou lidé aspon trochu inteligentní, tak nebudou vědomě roznášet nákazu. Kontrolovat dospělé je vždy trapné, očekává se od nich dospělé chování.

A ještě jak sopusedi zjistí že je někdo v karanténě? Např o mně seo dzvěděli ode mne až po 14 dench ukončení PN ,že jsem byl pozitivní .Tak nemelte kraviny o sousedech! JO a nebydlím někde na vesnici či samotě ale v v 8 patráku se 3 byty na patře,jen tak pro info!

riva
hodnocení

4x
V Česku jsou lidé zodpovědní a nařízení dodržují. Proto kontrola neprobíhá. Tím se lišíme od zemí, kde lidé nařízení nedodržují - typicky asiaté jako Vietnamci nebo Číňané. V těch zemích kontrola probíhá a je zajištěno, že karanténa se dodržuje.
ruzena*

Omlouvám se, ale to víte jak? Žijete tam?

Protože právě asiaté jsou ti, na rozdíl od evropanů a třeba američanů, kteří mají roušku okamžitě i když mají jen slabou rýmu, jsou velice ohleduplní...Nejsou jako my, co klidně s chřipkou chodíme do práce, tam nakazíme bezohledně kolegy a navíc to rozneseme v MHD. Oni do té práce jdou také, ale celou dobu kolegy chrání svojí rouškou. Je to tak známý fakt, že se divím, že Vám unikl. Hodně lidí, co u nás zemřeli na chřipku, tak zemřít by nemuseli, kdybychom se chovali jako asiaté.

@ruzena

No nevím...asiati jsou na mě moc zvláštní s rouškama... Když jsem je v době kdy tu nebyl žádný covid viděl v parném létě v Českém Krumlově s rouškama a opravdu nešlo jen o jedince a jednou skupinu, tak nevím co dobrého si myslet. Pochopil bych to ještě někde v prašné oblasti, ale tam?

ruzena*

Ale oni je nosí proto, že ONI se necítí dobře a nechtějí nakazit druhé okolo - je to ohleduplná kultura. Nám cizí. Naši lidé budou prskat bacily i se silnou chřipkou v MHD, ostatní je nezajímají.

@ruzena

Prosím přečti si znovu co píšu. Je jich třeba 25%-50% nemocných na každém zájezdu do ČR? Podle tvého vysvětlení.

riva

Jedná se o ironii. Bez kontroly se samozřejmě nařízení nedodržují. Nebo takto - ti zodpovědní to dodržují a ti nezodpovědní nedodržují. Proto rozumné státy nespoléhají na takový nesmysl že jsou všichni lidé zodpovědní, ale kontrolují to tak, aby ti nezodpovědní neměli šanci nařízení nedodržovat. Proto to tam funguje:

youtu.be/...

hodnocení

1x
Mně to nedá, ale myslím, že trpíte mnohem vážnější nemocí, jinak byste nebyl schopen takový dotaz napsat.

hodnocení

0x

Loni v tuto dobu obklíčili se samopaly celý přijíždějící vlak v Opavě na východě, nakaženého chytili a všichni cestující šli do karantény. Letos by to nehrozilo.

ruzena*

Samozřejmě to byla hloupost.

V domovechc důchodců byli nakažení senioři a jejich pečovatelé a na toto ohnisko právník Vojtěch naprosto zapomněl. A tak šoupli další důchodce v jejich vlastních domovech do samotek a myslel si rádoby ministr zdravotnictví jak to vyřešil...A zatím to byla tikající bomba...ale bude za svoji neschopnost odměněn a stane se velvyslancem ve Finsku. Bůh ochranuj Finsko i nás.

A to je to, co Babišovi zazlívám, že si neumí vybrat ty správné lidi, ale vždy jsou to amatéři. Pokud náhodou padne na profíka, jako třeba Prymula, hned se ho zbaví. Padáme do velkých dluhů, budoucí generace se nebudou mít nijak skvěle...například EU má velké uroky. Ale určitě je potěší, až na tom budeme jak Řecko, Španělsko...pak nějaké kvoty nás už nesmí zajímat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]