Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chci se zeptat jak se mám bránit proti uznaní dluhu společnosti Natural Pharmateum center.Přišel mi dopis od Pražské firmy o okamžitém zaplacení dluhu částky 520kč.Přesto že jsem si od nich nic dalšiho neobědnal mimo vzorku za 45kč,který jsem řadně zaplatil mi chodili domu další balíčky které mam ješte doma.Myslel jsem že když jsem nic nepodepsal o převzetí zásilky tak nemůžou po mě nic chtít.Přece když nepodepíšu papír o převzetí zásilky tak to nemůžou brát jako převzety.Přece je něco jinačího když posílam dopis kterej můžu hodit do schránky a něco jinačího je balík nebo se pletu?A jak se tedˇ mám bránit,přece je v takovích lumpárnách nebudu podporovat.Myslíte když jim pošlu spět zásilku že na mě nebudou moct?Prosim o brzkou odpovědˇ a přeji příjemný zbytek dne.
Tu zásilku jste měl poslat zpět okamžitě a přiložit dopis s výpovědí. Např. "nepřeji si aby mi bylo nadále cokoliv od vaší firmy zasíláno. Ruším odběr balíčků i reklamních předmětů" Okopírovat, schovat podací lístky. Anebo můžete napsat, že nesouhlasíte s dluhem, protože jste nic neobdržel.
Pokud jste si objednal nejaky vzorek a mate jeste onen letacek podle ktereho jste objednaval, mrknete na nej. Bude tam urcite malinkym pismem uvedene, ze se zavazujete odebrat dalsich x balicku. Pokud tomu tak skutecne je a vy jste opravdu nepodepisoval prevzeti, muzete tvrdit, ze jste nic nedostal, dnesni doba je bohuzel takova a na hruby pytel patri hruba zaplata.
Nebo spíš něco jako že můžete další odběr odmítnout a pokud to neuděláte, že vám ho pošlou. Ale taky že ho můžete vrátit do čtrnácti dnů. bez zaplacení balíčku, ale na vlastní náklady co se týče poštovného. Jinak, když napíšete, že jste nic nedostal, tak vám to budou těžko dokazovat, ovšem pokud jste dostal a zaplatil ten vstupní balíček, tak jste tím potvrdil, že adresa funguje, a oni by mohli anmítat, že jste věděl, že něcou pošlou a když nic nedošlo, měl jste to urgovat. Zkrátka cesta sporu je možná, ale komplikovaná. Nejlepší by bylo jít cestou dohody. Jistě mají kontaktní telefon, tak bych se s nimi zkusil spojit a domluvit se třeba i o tom zaslání zpět, ale pro jistotu bych počítal s tím, že bude potřeba zaplatit nějaký poplatek za urkenci, v krajním případě si balíčky nechat (co to bylo?) a zaplatit, ta suma mi nepřijde likvidační. Ale nevím, je to na vás; můžete zkusit i mrtvého brouka, když to bylo všechno nedoporučené. Ale s rizikem dlouhých tahanic s nejasným výsledkem.
Prostudujte si § 53 odst.9 občanského zakonníku. Pošlete jim doporučený dopis s odvoláním na tento paragraf. Pošlete ho s doručenkou. Zároveň důrazně žádejte o výmaz vašich osobnch údajů z jejich databáze.
(9) Pokytuje-li dodavatel plnění spotřebiteli bez objednávky, není spotřebitel povinen dodavateli jeho plnění vrátit ani jej o tom vyrozumět.
no a co? kdopak víme co tazatel podepsal, uzavřel, souhlasil...
nebo že by byla firma blbá...
doplněno 24.05.10 18:44:správně podniká a skočí jí na obchod neznalý. I to je podnikání, i to je svoboda, to je obchod ,možnost vydělat na druhých...
Blbá ani ne, spíš vyčůraná. Já takhle dostala Flexifront, zaplatila jsem ten startovní balíček a za chvíli přišli náhradní břity za asi 200, ty jsem ale neobjednala - přesněji řečeno jsem se vykašlala na nějaké rušení. Za další měsíc mi napsali že dlužím plus pokuta, asi 350 dohromady. Tak jsem napsala dopis, že jsem žádné břity neobdržela (byli ve schránce) a že ruším jakékoliv odběry čehokoliv, jakoukoli spojitost mojí osoby s firmou a nepřeji si ani maily, ani telefonáty, ani dopisy. Napsali mi že dluh mám vzít jako bezpředmětný a těší se na další spolupráci, kterou prozatím na mé přání ruší. Od té doby mám klid a ruce si přerazím, jestli si ještě někde něco objednám za úchvatných 69 korun.
Nic jsem nepodepisoval zas tak hloupej nejsem abych někde někomu podepisoval něco.Akorad jsem jim napsal souhlas s obědnáním zkušebního balíčku za 45kč.Pak mi chodili dalsi,myslel jsem když budu dělat mrtvího brouka tak na mě nemůžou.Ale takhle otázka nestála,ptal jsem se co mám dělat a jak to teda řešit.
pokud to bylo jen ve schránce tak napište, že jste nic neobdržel a nepřejete si aby vás obtěžovali, pokud jste převzetí podepsal a neodeslal zpět asi budete muset zaplatit. Na všech letácích je dole menším písmem napsané, že sice první balíček je za x Kč ale pak můžete čekat každý měsíc další a ten už stojí mnohem víc. Pokud objednám-ten uvítací balíček tak rovnou píši, že o další nemám zájem.
Já jsem dostal první zkušební balíček a ten jsem řádně zaplatil,ale po měsíci jsem měl další balíček ve schránce,myslel jsem,když jsem nic nepodepsal tak na mě přece nemůžou .Tak jak to teda je a co proti tomu dělat.Rád bych jim napsal ale emailovou adresu si nechali zrušit,myslte když jim napíšu doporučenej dopis tak něco vyřeším.
Jde o to zda po vas firma ma nebo nema pravo pozadovat penize, podle toho s cim jste souhlasil ci nesouhlasil pri objednani prvniho balicku. To my nevime, proto Vam asi nikdo nebude schopen odpovedet.
Druha vec je jak dobre ci spatne maji osetreno samotne prebirani balicku. Pokud jste nic nepodepsal, je mozno tvrdit ze jste neprevzal i kdyz by firma pozadovala penize na zaklade vaseho souhlasu s dalsimi balicky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.