Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Edenred Ticket Restaurant

Od: koalice® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,
v práci máme možnost dostávat buď stravenky Ticket Restaurant nebo stravenkovou kartu. Zatím mám zkušenost se stravenkami. V podstatě za ně nakupuji potraviny. Máte někdo tu kartu? Jsou tam nějaké plusy nebo zápory oproti stravwnkám? Děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

3x
S Edenredkou lze platit "v" potravinových automatech (pokud jsou připojeny na síť internetu, stravenkový automat jsem zatím neviděl..), dále v hodně obchodech (Kaufland, Penny, Lidl, Albert.. a některé menší obchody-stejně jako se stravenkami). Je to rychlejší "přímá" platba, na stravenky občas nevrací obchody "na zpět". Platnost karty dva roky. Možnost okamžité kontroly stavu kreditu na chytrém telefonu nebo na počítači přes nainstalovanou aplikaci/program, též zablokování karty při ztrátě. Nevýhoda karty je, že zabírá místo v peněžence, pokud má člověk více karet, peněženka nejde časem zavřít. Při platbě nad 500,-Kč je nutno zadat PIN (alespoň já to tak mám).
hodnocení

Děkuji za odpověď. Jde zaplatit v těch obchodech Kaufland atd. částečně stravenkovou kartou a částečně platební kartou? Někde jsem četla, že některé obchody to neumožňují.

honzin*

jsem rád, že firma přešla na stravenkový paušál. S kartou byli často problémy. Třeba v Lidlu můžete dát papírových třeba 10 ks a bez problémů vám vezmou na smíšený nákup. U karty je dost problémů. Hlídat si, zda a kolik tam mám. Doplatit nad limit lze, ale můžete narazit na pokladní, která to nechce nebo neumí udělat. V restauraci se nám dost často stávalo, že kartu to nebralo. Problém terminálu, komunikace. Při platbě v obchodě to kontroluje nákup. Přidáte si do nákupu zubní pastu nebo pivo a karta transakci zamítne. Může se stát, že pokladní si s tím neporadí a musíte platit celý nákup "standardně". Píšu jen bohaté vlastní zkušenosti. Nemyslím si, že je třeba v dnešní době živit příživníky, kteří zisky posílají do zahraničí. Myslím si, že lepší podporovat skutečně potřebné a domácí živnosti.

A ano, obchody nebo i restaurace!, kteří berou stravenky, nemusí brát kartu. Na to pozor!

honzin*

abych se doplnil. Ta karta mi přijde trhlá. V restauraci se můžete "nažrat a ožrat" a zaplatíte tou stravenkovou kartou (pokud není technický problém). V obchodě vám to zamítne i desítku pivo. Zvlášť v dnešní době není možnost se stravovat standardně, takže je třeba mít možnost z karty čerpat třeba v obchodě. Ta karta je ovšem fakt trhlá.

hodnocení

No jo, taky bych asi volila ten paušál, ale holt jsem jen zaměstnanec:(. Díky za ty zkušenosti.

jm
hodnocení

0x
V Kauflandu řeknu že si nepamatuju PIN, rozdělí mi nákup po 500,-. Třeba i 1300,- na jeden nákup není problém.
Koupit basů dvanactek v COOP není problém
honzin*

ale ano souhlasím. Ale stane se, že narazíte na problém a nikdy to nevíte dopředu.Vždy jsem šílel, když jsem udělal nákup na "stravku", a musel to pak zaplatit normálně...

hodnocení

To by mě taky štvalo. Asi jste mě odradil. Mám ráda, když můžu jednat podle plánu.

jm
Úplně zbytečný obavy.
honzin*

je to trochu mimo téma, ale "stravenky a karty" jsou svinstvo. Živí se na tom příživníci (stavenkové firmy), zvyšuje to prokazatelně ceny v restauracích a zákazníci mají menší ochotu dávat spropitné. Provize u karet jsou několikanásobně vyšší, než papírových, nebo debetních karet. Zaplatíte tím jen někde a někdy a pokud má někdo prověřené obchody, tak mu to přeju. Každý zaměstnanec má možnost působit na své vedení, aby něco změnili. Samozřejmě u malé firmy to jde lehčeji. Ale i aktuální situace je výborná příležitost dát firmám, které nic nevytváří a zisk vyvádí do zahraničí, pápá...

hodnocení

Mě to taky vadí, že se přiživujou, ale upřímně řečeno, jsem ráda, že nám tuto možnost firma poskytne. To se nemůže nikdo divit.

hodnocení

0x
Lepši karta než trhat stravenky z bločku u pokladny zvlášť když je ochranný proužek těsně vedle místa přetržení kde ho poškodíte a stravenka je neplatná.
Na konci roku nemusíte řešit platnost stravenek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]