Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
v práci máme možnost dostávat buď stravenky Ticket Restaurant nebo stravenkovou kartu. Zatím mám zkušenost se stravenkami. V podstatě za ně nakupuji potraviny. Máte někdo tu kartu? Jsou tam nějaké plusy nebo zápory oproti stravwnkám? Děkuji.
Děkuji za odpověď. Jde zaplatit v těch obchodech Kaufland atd. částečně stravenkovou kartou a částečně platební kartou? Někde jsem četla, že některé obchody to neumožňují.
jsem rád, že firma přešla na stravenkový paušál. S kartou byli často problémy. Třeba v Lidlu můžete dát papírových třeba 10 ks a bez problémů vám vezmou na smíšený nákup. U karty je dost problémů. Hlídat si, zda a kolik tam mám. Doplatit nad limit lze, ale můžete narazit na pokladní, která to nechce nebo neumí udělat. V restauraci se nám dost často stávalo, že kartu to nebralo. Problém terminálu, komunikace. Při platbě v obchodě to kontroluje nákup. Přidáte si do nákupu zubní pastu nebo pivo a karta transakci zamítne. Může se stát, že pokladní si s tím neporadí a musíte platit celý nákup "standardně". Píšu jen bohaté vlastní zkušenosti. Nemyslím si, že je třeba v dnešní době živit příživníky, kteří zisky posílají do zahraničí. Myslím si, že lepší podporovat skutečně potřebné a domácí živnosti.
A ano, obchody nebo i restaurace!, kteří berou stravenky, nemusí brát kartu. Na to pozor!
abych se doplnil. Ta karta mi přijde trhlá. V restauraci se můžete "nažrat a ožrat" a zaplatíte tou stravenkovou kartou (pokud není technický problém). V obchodě vám to zamítne i desítku pivo. Zvlášť v dnešní době není možnost se stravovat standardně, takže je třeba mít možnost z karty čerpat třeba v obchodě. Ta karta je ovšem fakt trhlá.
ale ano souhlasím. Ale stane se, že narazíte na problém a nikdy to nevíte dopředu.Vždy jsem šílel, když jsem udělal nákup na "stravku", a musel to pak zaplatit normálně...
je to trochu mimo téma, ale "stravenky a karty" jsou svinstvo. Živí se na tom příživníci (stavenkové firmy), zvyšuje to prokazatelně ceny v restauracích a zákazníci mají menší ochotu dávat spropitné. Provize u karet jsou několikanásobně vyšší, než papírových, nebo debetních karet. Zaplatíte tím jen někde a někdy a pokud má někdo prověřené obchody, tak mu to přeju. Každý zaměstnanec má možnost působit na své vedení, aby něco změnili. Samozřejmě u malé firmy to jde lehčeji. Ale i aktuální situace je výborná příležitost dát firmám, které nic nevytváří a zisk vyvádí do zahraničí, pápá...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.