Prosím o radu. Rad bych si pořídil kameru pro monitorování prostoru před vchodem a oknem mého baraku a to z důvodu zvonění na zvonek a klepání na okno . Poté bych chtěl použít jako důkaz obtěžování. Na obecním úřadě mi vsak instalace této kamery byla zamítnutá. Neoprávněně nechci instalovat - soused by nahlásil. Prosím poradíte jak z této situace
Dejte si tam kameru, ale nastavte ji tak, aby snímala jen omezený prostor, který bude stačit pro vaší potřebu, aby nesnímala sousedy. Pak nastavte snímání jen při pohybu v zorném poli kamery (u některých to lze nastavit). Takže kamera sepne jen když v místě někdo bude v pohybu.
Bohužel naše zákony chrání spíše ty neslušné než slušné lidi. Můžete si tam dát kameru a nikomu nic neříkat, ale záznam jako důkaz nemůžete použít, protože jde o důkaz zajištěný nezákonným způsobem.
Řešením je si na něj počkat a dát mu po hubě, pak bude muset dokazovat on a bude mít problém on. Ale vy se tím stanete tím neslušným. Takže vidíte, že to co jsem psal na začátku funguje. Přiznávám, že já bych na to žaludek neměl, ale řešení to je.
Muzete to natocit zevnitr sam, kamera jen nesmi bezet trvale v automatickem rezimu, v ruce ji mit muzete. Urad si sice mize myslet ze to natacel automat, ale bude mu to prd platne. Stejne tak si muzete dat na barak kameru a koukat co se deje, jen to nesmi trvale nahravat. Je to vas dum nebo jste v najmu?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.