Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Pracovala jsem u firmy nepřetržitě 18 let.
13.1.2020 jsem nastoupila na nemocenskou, která trvala do 12.4.2020. 13.4.2020 jsem nastoupila do starobního důchodu,Chtěla bych se zeptat,zda jsem měla nárok na proplacení části dovolené za dobu do 12.4.2020,kdy jsem ještě byla v pracovním poměru. Zaměstnavatel mi dovolenou neproplatil s tím, že jsem v daném roce 2020 neodpracovala 60dnů,proto mi nárok nevznikl ani na část dovolené. Podotýkám,že jsem ve firmě pracovala nepřetržitě přes 18 let. Za odpověď předem srdečně děkuji.
Jana Hlubková
Vznik nároku za dovolenou se posuzuje za každý kalendářní rok samostatně. Vám za rok 2020 nevznikl nárok na dovolenou ani na její část protože jste pro nemoc neodpracovala potřebný počet pracovních směn.
Jestli Vám ale zbyla nějaká dovolená z dřívějška, měl Vám zaměstnavatel nevyčerpanou část dovolené proplatit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.