Nejste přihlášen/a.
Tak tohle vím naprosto přesně.Manželka je na vozíku / ale to nehraje roli / zavolal jsem na úřad -> přijeli dvě paní -> manželce udělali fotku a vypsali papíry.Pak až byla nová občanka udělaná,tak znovu přijeli -> manželka podepsala převzetí a bylo hotovo.Takto to udělat i ve vašem případě.V rehabilitačním ústav je určitě sociální pracovnice,tak se zeptat jí jak to řešit a ona to zajistí.Jak myslíte,že to řeší např. v domovech důchodců? Řeší to sociání.Tam se ptejte jako první.
Jen doplním, že na občanský průkaz se nemusí čekat až do 15 let, lze ho mít i dříve. Moji synové 4 a 10 let ho mají už asi dva roky, jeden stál 50kč. Vyplatilo se mi to třeba v tom, že rodič s dítětem do 3 let věku cestuje po Praze zdarma, ale musí dokázat, že dítěti ještě nebyly 3 roky. Nebo vstupy na různé akce mají děti do 3 let zdarma, předložením OP se lehce dokáže věk.
Děkuji všem za Vaše reakce a odpovědi. Dovolala jsem se na magistrát a bylo mi řečeno, že se máme nejpozději do 30.dnů dostavit. Pokud to nestihneme, máme přijít jakmile syna propustí z rehabilitčního ústavu s propouštěcí zprávou od kdy do kdy v ústavu pobýval. Ještě jednou děkuji za Váš čas i zájem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.