Nejste přihlášen/a.
Ahoj potřebuju poradit. Teta má farmu (taťky ségra), no a ona ji má společně s babičkou a dědou (rodiče tety a taťky), a můj kámoš (je mu 17 a má řidičák na traktor ale už s ním jezdil před tím než ho měl jen po polňačce a na poli) u nich je zaměstnaný, můj mladší bratr už traktor řídit umí (samotřejmě může jezdit jen po dvoře nebo na poli a občas jede i na polňačce), no a jelikož tam kamarád přestává čím dál tím míň chodit tak mamka říká ať se naučím řídit traktor já (je mi 14,5) já uměla řídit jeden traktor který už prodali ale ten byl novější než ty který mají teď (nemusela se tam šlapat spojka...), a to bylo v pohodě ale je to tak 6 let zpátky a naučil mě to ten kamarád. Jelikož se o jejich hospodářská zvířata (krávy a slepice) opravdu umím postarat jezdíme k tetě každý víkend (v rámci okresu) a pomáháme jim celá rodina, no a jelikož je kravín trochu dál než slepice tak se tam jezdí traktorem po polňačce a právě proto mi mamka říká že bych se to měla naučit abych tam mohla jet třeba jen s ní. Já bych samozřejmě bez dozoru nikam sama nejela dokud bych si neudělala řidičák ale prostě mám strch že teď to řízení nezvládnu když jsem to mamce říkala řekla mi že bych se to naučila a že ej to celkem lehký no ale já nevím tak by mě zajímal váš názor. Předem díky za odpovědi a omlouvám se za tak dlouhý text
Vždyť jsi říkala, že bys sama nikam nejela, tak kdo by teda s tebou jezdil? A proč nemůže řídi on?
A co ti bude v traktoru platná babička, když taky neumí řídit. No ale chtěla jsi vědět názor: Jestli si chceš zkusit řídit traktor, tak někde na poli pod dozorem proč ne, ale pravidelně s ním pracovat, na to je asi opravdu ještě brzo. ono dokud se nic nestane, tak mimo silnici ti vlastně nikdo nic nemůže, ale až se stane (a ono se může stát i na poli), tak už bude pozdě.
Bud chces pomahat a pak se to naucis a nebo nechces a pak to nema smysl resit.
Naucit se jezdit s traktorem se da stejne jako s cimkoliv jinym. Na veku pri tom az tolik nezalezi. V temer 15 letech uplne v pohode.
Vzdyt to hned neznamena, ze musis umet couvat s dvounapravovym vlekem nebo ovladat hydrauliku. To prijde postupne, bude-li potreba.
A co se tyce razeni...moderni manualni traktory jsou normalne synchronizovane, takze se staci naucit radit uplne obycejne a pokud je to nahodou nejaky starsi nesynchronizovany kousek, ani pak neni duvod k zoufalstvi. Traktor se po rovine rozjede temer na jakoukoliv rychlost i nalozeny. Takze neni potreba presprilis resit nejake mezipliny a pod.
Proste to zkus.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.