Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč mi všechno voní stejně?

Od: juliuscaesar odpovědí: 24 změna:

proč mi všechno voní stejně? Před dvěma dny moje máma pekla rizoto, kde extrémně smrděly houby. Od té doby mi např. šunka, tuňákovka a tak voní stejně jako ten smrad.

Co to jako je? :D

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

4x

Nejspíš jeden z charakteristických příznaků covidu.

Pro jistotu nechoďte mezi lidi, izolujte se a zvyšte příjem vitamínů.

juliuscaesar
hodnocení

Achjo. Všichni řeší jen ten covid. Všechno nemusí být covid a covidem jsem si už prošla. Ano mohu ho dostat znovu, ale všechno nutně covid být nemusí

liska5

Není to jeho pokračování?

Jinak se doporučuje obecně na poruchy čichu brát Zn /zinek/ . Hodně ho mají dýňová jádra, ořechy, klíčky, cibule, plody moře...

juliuscaesar
hodnocení

No jakoby nevím, covid jsem měla naposledy v prosinci roku 2020 a to je trochu blbost abych ho měla 4 měsíce

juliuscaesar
hodnocení

Ale i tak, Liško, děkuji za váš návrh

Blbost to není. Covid může mít různé důsledky i několik měsíců po infekci, i kfyž už se cítíte dobře. Má to svůj název "Long Covid".

kataka

Určitě může být souvislost s kovidem. Já prodělala v říjnu...jen jsem neměla čich a chuť, vrátilo se to do týdne. Ale cca od Vánoc mám podobné problémy...něco chutná stejně, voní stejně...čerstvá zelenina chutná jako měsíc stará, preclíky chutnají jako mýdlo z koupely...prostě cvokhouse *smich*

Kataka, tak to se mám na co "těšit". Měla stejný průběh jako Vy. Momentálně jsem v druhém týdnu nákazy a čich už se mi začíná vracet. Chuť také. Myslela jsem, že tím to "hasne" a teď čtu, že Vám se problémy s čichem a chutí, po dvou měsících zase vrátili, i když v trochu jiné podobě. Fakt je to strašně divná nemoc. A to ještě nevíme všechno.

hodnocení

3x

Nevím, proč odpovídáte třeba "lišce" tak agresivně. Ona za to nemůže, že Vy cítíte smrady, místo vůní. Není ve Vaší kůži a to co popisujete, klidně může mít s tou covidovou nákazou kterou jste prodělala, souvislost. Všichni víme, že někteří lidé opravdu ztrácí čich, nebo se jim změní vnímání různých pachových vjemů. Vy to ale nevíte a ještě jste rozčilená, že to někoho napadne. Když jste si jistá, že to tím není, tak jděte k lékaři a tomu to vysvětlete, nebo se s tím smiřte. Jak máme vědět "co to jako je". *sok* Vaše slova.

Hezky a správně jste to napsala.

Liska se snaží pomoci a jesště skoro dostane vynadáno...

To je to užasně vychovaný mládí.

A to si všimněte...Slečna nepozdraví,nepoděkuje a ještě držkuje.Asi jí to mamminka neučila.

juliuscaesar
hodnocení

Omlouvám se, ale nemyslím to nějak špatně. Jestliže to tak vyznělo, tak se omlouvám. Ano, Vám i Lišce to beru, můžete mít pravdu, ale mým názorem je, že to covid nutně být nemusí a ano je pravda, že mám celkem toho dost jak všichni jen řeknou, že se jedná o covid. Nejsem rozčilená, ale spíš mě mrzí jak to lidi postihlo a myslí už jen na tohle. Větu "co to jako je" použivám běžně a je to myšleno z legrace. Ano, není to zrovna zdvořilé, ale jsem to prostě já. Kdyžtak zajdu na covid-19 test.

Děkuji za Vaše návrhy

juliuscaesar
hodnocení

jana222®

Pokud jste si paní Jano nevšimla, hodně lidí tu nezdraví a jdou hned na věc, na kterou se chtějí zeptat. :D je strašně vtipné jak někdo člověka nezná a hned ho soudí, že je nevychovaný. Kdybyste mě znala, tak víte, že jsem hodně a podotknu ještě jednou HODNĚ slušný člověk.

To že tu neděkuje a nezdraví hodně lidí neznamené že je to správně.Tak jako v reálném životě někdo hubu neotevře někdo poděkuju za každou maličkost...

Já v reálném životě vždy pozdravím a poděkuji,A zorvna tak tady.Vždy ! když se tu na něco ptám tak zdravím a děkuju.Vy to prostě máte jinak...

Ale to je jedno to neřešte už...

Řeště Váš čich a chut...Covid to není to už jste si dignostikovala tak čekejte na další rady.

Já si myslím že je to stále covidová reakce.

mejmeno
hodnocení

2x
Mě kdysi babička říkala ze nechce čínskou směs že tam smrdí houby. Ja jsem si nikdy nevšimla že by houby smrděly, na čínské směsi jsem si moc pochutnala, a houby byly bez chuti. Bylo to ještě před virem.
liska5

Jestli babička, tak čichové poruchy až necítění bývají označovány, jak prodromy Parkinsona a Alzheimera.

hodnocení

1x

Může to být postkovidová záležitost. Známý měl kovid v říjnu a až teď najednou cítí všechno jako zelí, i mýdlo v koupelně... Je to zřejmě dozvuk té nemoci.

juliuscaesar
hodnocení

Dobře, děkuji.

hodnocení

0x
Co to jako je?
Covid jako vyšitý.!
Bez poznámek.
juliuscaesar
14.03.21 18:54
hodnocení

Ajajajj

hodnocení

0x

Že by covid?

hodnocení

0x

Jedna mladá sousedka mi říkala, že víc jak 4 měsíce po covidu necítí, když se malý pokaká. Dceři musela ochutnávat uvařené jídlo 4letá vnučka ještě po 3 měsících.

nekdo*

Dobrý den,

v říjnu jsem měla horečku a po třech dnech ztrátu čichu, to trvalo 4 měsíce a přitom test negativní. Teď už cítím, ale divně. Například červená paprika a kapie je cítit karamelem (ale není sladká, jen ta příchuť je karamelová), nemůžu to jíst. Okurka je taky divná. Některé jídlo je hrozně nevýrazné atd.

ruzena*
hodnocení

0x

Protože nevím, kolik je Vám let, tak mě napadlo a nejste těhotná?

hodnocení

0x
A já cítím taky smrady. Včera hovno, dneska zase cítím smrad ze psa, který smrdí. Včera jsem cítila hovno hlavně v místě, kde jsem viděla hovno minulý týden. A to bylo na přestupu na A na Muzeu, v metru. Tam bylo hovno nahoře i dole na eskalátorech. Nechutné to bylo. A bohužel i hodně dlouho potom jsem ho cítila. Covid snad nemám. Byla jsem na testech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]