Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Blokace na Facebooku - práva uživatele

Od: willybrandt* odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

dnes mi přišlo upozornění, že můj účet byl zablokován, a to bez uvedení důvodu (kromě vypsaných obecných důvodů) - tzv. vyberte si.) Mohu jako uživatel se nějak bránit, jsem-li přesvědčen, že jsem se na platformě choval v rámci pravidel? Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ruzena*
hodnocení

2x

Na facebooku jsem blokována každou chvíli. Pokud nevíte jak si udělat nový profil, můžu Vám poradit. Napíšu Vám to do pošty, tady by to neprošlo. Facebook ctí svobodu slova jen teoreticky. Nikdy jsem nebyla hrubá, vulgární, ani když mě napadli jiní. Ale často jsem vyjadřovala své názory, protože jsem se domnívala, že žiji ve svobodné zemi. Jen letos už mám třetí fejs. Loni celkem 12.

A jak seznam.cz, tak facebook mě zablokovali například za názor, že je Kocáb gauner. Což je. Shrábnul do kapsy 30 milionů z prodeje Trendu - viz veřejně na google - a moje plně invalidní ochrnutá kámarádka z té své tisícovky neviděla už nikdy nic.

willybrandt*
hodnocení

Dobrý den, děkuji. Tak nejsem asi první ani poslední. O obnovení účtu neuvažuji, necpu se někam, kde mě nechtějí. V té názorové problematice asi máte pravdu, ale je to pořád soukromý majitel, takže mám omezené možnosti. Zajímalo mě, zda někdo zažil něco podobného a jaké jsou možnosti.
ruzena*

Víte, mně nešlo ani tak o možnost diskutovat na fejsu, mám jiné možnosti, je spousta diskuzních serverů, ale o to, že pokud nemáte facebook, některé věci - třeba videa a podobně tam neuvidíte, hned vylítne cedulka - přihlašte se...No a tak jsem si musela najít cestu, jak si udělat fejs, když facebooku vadí mé politické názory, za nic jiného mě ti demokraté neblokovali a udělat si jiný, jinou cestou. Kdyby tomu tak nebylo, už dávno bych si jiný nedělala...

Mám tu jen 4 možnosti odpovědi, takže pokud neodpovím, už nemůžu.

willybrandt*
hodnocení

Chápu, fb je dnes pro mnohé nepostradatelný služebník - práce, hobby, škola...Nicméně já ho nijak ani nepotřebuji, jsem bez něho stejně šťastnější. Koneckonců facebook je pln regulí a diskuze sleduji i na jiných platformách. Ale mnohdy bylo praktické a zajímavé si pročíst diskuze a články na facebookových stránkách novin nebo osobností.

hodnocení

2x