Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sociální dávky

Od: zas odpovědí: 1 změna:

Potřebuji poradit. Jsem již 9 měsíců bez práce, pár let před důchodem a v této době mě opravdu nikdo nezaměstná. I když aktivně vyhledávám. Manžel pracuje na poloviční úvazek, takže nic moc nevydělá – je nemocný. Žádný ID není přiznaný. Moje podpora skončila a tak budu muset poprvé v životě žádat o sociální dávky. Jde mi o to, jestli vůbec mám žádat, když mám dluh u své zdravotní pojišťovny. Mám tam sjednaný splátkový kalendář, podle kterého splácím. Jestli je možné, aby mi ty dávky zamítli kvůli tomuto dluhu?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Pokud vím, vyplácejí se dávky i lidem v exkuci, takže by podle mne neměl splácený dluh mít na dávky státní sociální podpory vliv.

Počítejte ale s tím, že se výše splátek neodčítá od příjmů, jež je pro přiznání dávek nutné doložit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]