Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Očkování Covid

Od: eva900* odpovědí: 29 změna:
Prosím o zkušenosti po očkování proti Covidu,kdo jej máte již za sebou.Mám téměř 90.leté rodiče a stale se nemuzeme rozhodnout,jestli by měli jit,nebo ne.Mame obavy z nežádoucích účinku a vubec zda ve svem veku a zdravotním stavu je očkování pro ně vubec vhodné..

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

danecek*
hodnocení

7x

Já to vidím jako kolegové. Virus tvé rodiče dřív či později dožene, jak se to šíří, to může být už dřív. S vakcínou, i přes možné vedlejší účinky, mají velmi slušnou šanci ho porazit. Jak myslíš, že nemoc zvládnou bez očkování?

jabraka*
hodnocení

7x

Jako osmdesátník mám za sebpou obě dávky vakciny a mohu říci,že bez jakýchkoliv vedlejších projevů.Vakciny užívám již mnoho let proti viru chřipky.Také je to znát,když už 20 let nemám chřipku.Dbám vždy doporučení lékařů spíše,než nějaké výmysly na facebooku.

JABRAKA

bender*

Jabraka, jsem rad ze vakciny na Vas zabiraji. Ja napriklad nikdy nemel vakcinu proti chripce a chripku sem nemel vic jak 20 let. Hodne lidi v mem okoli uz covid melo a az na jednoho, nikdo nemel zadny komplikace. Je to muj nazor, ale pride mi to vsechno jak hodne prefouknuta bublina.

hodnocení

4x

Bála bych se akorát AstryZenecy, která začíná být kontroverzní.

Nebojíte se, že by covid Vaše rodiče zabil? Vysoký věk a nemoce.

O zdravotním stavu rodičů se poraďte s lékařem, jestli očkovat.

Johnson+Johnson je nově schválen pro EU a brzy bude i u nás. Jediná jednorázová vakcína, jestli se bojíte dvourázových?

Pfizer v rodině - po každé dávce jen běžné nežadoucí účinky, nevolnost, únava. Nic zvláštního.

nnf
hodnocení

4x

Asi se poradit s lékařem, zná jejich zdravotní stav, tak jestli by jim ty případné vedlejší účinky třeba s horečkou nabo nějakou slabostí, nějak nemohly ublížit.. Ale zase covid by byl pro ně nebezpečnější až fatální. Dejte třeba pak vědět.

hodnocení

3x

Také bych nerada tu "AstruZenecu". Tolik let jako Vašim rodičům mi není, ale také už mám nárok. Teď stejně nemohu, protože právě prodělávám nákazu. Takže nejdříve budu moci až za 3 měsíce. A hodně doufám, že už bude všude ta jednorázová. O tom, jestli je pro Vaše rodiče vhodné čekat na jinou vakcínu, musíte mluvit s jejich lékařem. Ale asi to nepomůže, oni to snad ani říct nesmí a musí prostě očkovat tím co mají. Je to složitá situace.

iz*

@Suzymon > doufám, že bezpříznakový nebo jen lehký průběh a držím palce, aby to brzy bylo dobré. *zdravi*

Suzymon. V tom odakzu od jenda22 na roušky a Klause jsem objevil, že on (Klaus) užíval ten diskutovaný Isoprinosine. Možná na tom opravdu něco je. A dá se prý sehnat z Polska, přes internet, včatně dopravy, jako Groprinosine. Tak to pro případ potřeby uvádím. Pouze mu nevěřím, že jej bral "už dávno". Určitě mu jej dal nějaký "kamarád" z vojenské nemocnice kde jej vyšetřovali. Ale normílním "coviďákům" jej většinou nepředepíší a nechávají je umírat. Dále zkopírováno z článku.

V pořadu Partie Klaus prozradil, že když sám chytil covid, užíval lék isoprinosine. "Již předtím posiloval moji imunitu, měl jsem ho dávno kvůli něčemu jinému," vysvětlil.

Jinak já i manželka jsme v registru na očkování už víc jak 14 dní a stále čekáme na "výzvu" a pin2. *nene*

Jo a od Béma dostal oxymetr. A léky si určitě neordinoval sám.

Iz a Bohumil, oběma Vám děkuji. Já už jsem z toho asi venku, chytlo mne to 6.3. a ztratila jsem pouze čich a chuť a ten první den mi bylo divně. Únava a trochu ucpaný nos. Pak přetrvávala jen ta divná únava a neměla jsem čich asi pět dní a pak se pomalu začal vracet. Ta chuť i dříve. Horečky a žádné jiné příznaky jsem neměla. Byli jsme tři co měli stejný typ viru, protože já to chytila od těch dvou, kteří žijí spolu a nikoho jiného už jsem týdny neviděla. Jenom tito dva kamarádi, kteří mi tak jednou za týden vždycky něco přivezli z obchodu. No a oni oba dva hrozně těžký průběh se vším všudy. Horečky, bolesti, průjem, zvracení. To nejhorší u nich trvalo také asi 4 dny, pak prý už jenom ten průjem přetrvával, ale bolesti svalů ustaly. Jsme v tel. kontaktu. Já to tady nepsala, protože už jsem o tom mluvila v jiné otázce, tak jsem se nechtěla opakovat. Já jsem teda měla doma ten obyčejný Paralen a ten jsem okamžitě začala brát, i když mne vlastně nic nebolelo. Snědla jsem ale jenom to jedno celé platíčko. Pak už mi to přišlo zbytečné se tím ládovat. Já jinak neberu léky vůbec žádné, tak jsem si nechtěla huntovat žaludek. No a zatím se žádné jiné příznaky neobjevily.

jabraka*
hodnocení

3x

Myslím si,jako člověk věkem zkušený,že se tu řada lidí obrací pro informace na zcela nesprávné informátory,jako třeba právě na Webové stránky a diskuzní poradny.I televizní stanice dnes mají vesměs odborné informace.Jsou to lékaři,vědci,prostělidé,znalí problému.Pokuste se věřit právě jim.Je jisté,že by se stala země prostředím milionů mrtvol,doslova poházených na hromadách,kdyby se nevěřilo vědě,a každý se řídil tím,co "jedna paní povídala".

JABRAKA

Ale kteri jsou ti oni lide? Me prijde ze kazdy rika neco jineho. A ti co rikaji poznatky, ktere se urcitym lidem nehodi do kramu v televizi neuvidite. A taky jsou to odbornici. Nebo tady nejaka komise urcuje kdo je odbornik a kdo je mensi? Hlavne nebudme naivni. Ockovani nas nejspis nespasi. Amici uz maji tezce stazene pulky. Az se rady objevi eskymacka mutace a zacne kosit i ty ockovane, tak se jeste budeme divit.

hodnocení

2x

Tak to můj tchán je naštěstí rozumný člověk a jakožto 81 letý jej má už za sebou - děti se jej vyptávaly, povídal, že to bylo vše naprosto bez potíží.

hodnocení

2x

Umřeme všichni, to je jediná jistita. Vypadá to že se za pár týdnů nebude řešit jestli " S COVID" nebo "na COVID" , ale "s vakcínou" nebo " na vakcínu" . Jsou lidi i přes 80 co prošli COVID bez větších problémů

Hodně lidí se ohání statistikama úmrtí, ale nikdo už to nebere v souvislosti s průměrným věkem ,populačně silnými ročníky a podobně ...

hodnocení

2x
Před 14 dny švagrová 77 let (Moderna) a bratr 79 let a druhá švagrová 77 let, oba AstraZeneca a všichni bez problémů. U AstraZeneca další za skoro 3 měsíce, u Moderny za 6 týdnů.
Tchán od bratra 94 let, už v lednu Pfizer obojí a rovněž bez problémů.
My s manželkou oba 74 let, registrace 1.3. v registru a ještě stále čekáme.
"Kdo si počká, ten se dočká" ;).Snad.

hodnocení

1x

Stále se neví, která vakcína má na kterého člověka dopad. Někdo Astru snese a někdo po ní zemře. Stále je to v testování jako pokusní králíci.

Nikdo ani lékař neřekne, že zrovna Vaši rodiče očkování bez úhony a vedlejších účinků vše snesou. Určitě se o tom právě teď vedou záznamy, že třeba ten měl takové nemoci a vakcínu bezproblému snesl a je vpohodě.

Na někom se to vyzkoušet musí a virus stále mutuje a není čas.

jenda22
hodnocení

1x

Největší chyba je spoléhat se na vakcínu. Směřovat by se mělo k léku. Vakcína je u každého jiného typu Sars Cov 2 neúčínná a kombinace různých vakcín je i smrtelná. Slibované dodávky vakcín najednou neplatí a rozočkovaný člověk snadno přetáhne termín pro druhé očkování a je problém na světě.

Ještě před nedávnem každý kdo neměl roušku byl zrádcem národa a kdo tvrdil, že je k ničemu ( i Prymula při ptačí chřipce) byl blázen.

Vláda najednou zjistila, že proti viru neúčinkuje a vše je v pohodě. Za čas přijde zjištění, že kromě ochrnutí lícního nervu po vakcínaci přijde třeba jiná komplikace a bude vymalováno. Lidi by měli být opatrní při hurá akci jako je očkování.

Klaus: Roušky jso/...

Ale? On je Klaus odborník na šíření covidu. Já mám spíše obavy, že v jeho případě mají vědci úplnou pravdu

forum24.cz/...

Ty rozhodně nemůžeš spoléhat na vakcínu, ty bys měl zvolit vhodnou medikaci...

jenda22

gene, sklidni se. Tvoje bláboly jsou už obehrané. Dovedu si tě představit na schůzi KSČ jak hřímáš, že jedině strana dokáže rozpoznat dobro od zla a že lidi ochráníte, i kdyby jste je měli zabít. kdo je na tvoje STB manýry zvědavý tedy nevím.

Ale napíšu si co chci ty mi vlez kam chceš.

Zde je nějaké video skutečných událostí kolem očkování v Izraeli.

Rappeh Party Calls Israel a Medical Apartheid - YouTube

hodnocení

0x

Mám sousedky, 86 let, obě jsou po prvním očkování - bez problémů, na druhé mají jít za 3 měsíce, co jsem zatím slyšela, tak po tom druhém jsou spíš možné vedlejší účinky. I známá zdravotní sestra po druhé vakcíně nebyla schopná jít druhý den do práce, jak jí bylo zle. Ale to je člověk od člověka.

Přeočkováví je za 3-4 týdny. Ty měsíce mi nějak nesedí

U Atra Zenecy je druhá vakcína za 12 týdnů. U Pfizera za 21 až 28 dnů.

Jedna sousedka byla začátkem března - dostala Astru a na přeočkování jde 27. května. Očkovala ji obvodní lékařka. Druhá sousedka nevím .

Z doslechu a dle už naočkovaných lidí u obvodních lékařů, ti právě očkují Zenecou. Z toho důvodu jsem se zaregistrovala radši do očkovacího centra a budu věřit, že Zeneca to nebude. Což se právě pozná podle pozvánky na druhou vakcínu.

@boba

Jo, díky za info, Astra má rozpětí 4-12 týdnů na druhou dávku

eva900*
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi

jenda22
hodnocení

0x
Muj bratr jako pracovnik ve skolstvi byl ve ctvrtek na ockovani Astrou Zenecou. V patek uz nebyl schopen chodit a az do nedele musel lezet a davat se do kupy. S neskodnosti to moc spolecneho nema.
honzin*
Jendo vy máte v životě prostě černého petra... S mnohém máte strašný problém a smůlu prostě. Bratrovi přeji ať je rychle fit. V rodině, nebo u známých, mám mnoho seniorů 70 až 88 let, i se spoustou zdravotních potíží. Všichni Astru a max. trochu únava jeden večer.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]