Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
jsem od pondělka doma s covidem, obv. lékařka mi vystavila na tel. žádost e-neschopenku, ale jaksi zapomněla řešit zaměstnavatele (a mě to taky nenapadlo), takže tam omylem nedala mého zaměstnavatele, ale jen firmu, kde jsem zaměstnavatelem vyslán do dozorčí rady (ta holt za mě taky platí zdravotní a sociální).
V úterý se ozvali z té firmy, kam jim to došlo od ČSSZ datovkou, co že to má jako být, tak volám doktorce, která v této neschopence přepsala zaměstnavatele; prý ok.
No bohužel do konce týdne pořád zaměstnavatel nic nedostal, ani na e-portále ČSSZ pod svým variabilním symbolem nic ke mě nic nevidí.
Tak nevím, jestli mám ještě čekat nebo to nějak honit (a u koho?)... ČSSZ (resp. PSSZ) je prý hodně "black box", kam se člověk moc nedovolá, doktorka má taky jiné starosti a asi své udělala a v práci dělají, že to můj problém... Co myslíte?
Předem děkuji za Vaše postřehy a rady.
EDIT: doplněno - nenapsal jsem to úplně jasně, pracovní poměr je jeden - u toho zaměstnavatele, který nic zatím nedostal; je to normální práce, samozřejmě i s odvody. Ta druhá firma je spíš "do počtu", co do práce i odměny, nicméně i z toho odvádí také odvody, takže ji u mé osoby ČSSZ vede. Neschopenku u ní nyní mít nemusím, protože charaker práce to nevyžaduje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.