Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, zda nemáte nějaké osvědčené rady, tipy, triky jak spravit lámavé, třepivé, slabé nehty tenké jako papír na krásně pevné, nelámající a netřepící se nehty, u kterých se časem může prodloužit i nehtové lůžko. Jediné, co na svých nechtech mohu obdivovat, že jejich odrost je krásně zdravě bílý.
Četla jsem něco o olejíčcích (mandlový, olivový, kokosový), že si ho mám několikrát denně vmasírovat okolo nehtíků.
Nemáte kdyžtak nějaké lepší rady? Děkuji
Nehty potřebují výživu i zevnitř, nejen mazání. Je potřeba mít ve stravě dostatek minerálů. Hlavně hořčík, železo, křemík. Nejvíc je toho v řepné melase a přesličkovém čaji..A pak jíst zeleninu, ořechy, mandle, ryby cereálie, panens. oleje. Omezit cukr a průmyslově vyráběné potraviny,.. Jen každý nedokáže tyto látky plně využít. Přeci jen mnohé máme dané v genech...Na promaštění je ten kokosový olej / tuk/ dobrý, též měsíčková mast...
Já bych ještě doporučila krém na ruce CeraVe - je v lékárnách. Není po zaschnutí mastný, a je částečně voděodolný. Jasný, že pokud se ruce namydlí, tak jde krém dolu, ale pokud není v plánu mytí nádobí nebo tak něco, na rukách vydrží opravdu dlouho.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.