Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

E-shop poskytující službu a vrácení zboží

Od: expl1cit odpovědí: 2 změna:
Dobrý den,
objednal jsem si z jednoho e-shopu, který se zabývá potiskem textilu tričko s včelařským motivem. Bohužel mi však velikost nesedí a kontaktoval jsem tedy e-shop s tím, že bych chtěl zboží vrátit a místo něj si objednat větší velikost. Bylo mi však odpovězeno, že zboží nejde vrátit, že to mají uvedeno i v obchodních podmínkách, a to z toho důvodu, že e-shop neprodává “hotové zboží”, ale poskytuje službu, tedy objednají textil někde od dodavatele a oni samotní na něj potom v rámci mé objednávky pouze udělají potisk a následně mi tričko odešlo. Jsou jejich obchodní podmínky nezákonné, nebo opravdu existuje nějaká výjimka vztahující se na nabízení služeb přes eshop, kdy jednoduše reklamace není možná? Děkuji za odpověď.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

7x
Vraceni neni mozne u zbozi upraveneho na prani zakaznika. Pokud maji standardne na vyber tricka s ruznymi motivy, tak muzete odstoupit od smlouvy. Pokud jste si potisk vybral vy a oni to vyrobili na zakazku, odstoupit nemuzete.
Reklamovat muzete v kazdem pripade, ale uspesne jen tehdy, pokud rozmery nesedi s tim co maji v popisu. Pokud rozmery odpovidaji a vy jste si jen spatne vybral, je to vas problem.

hodnocení

0x

Velikost vám nesedí proto, že e-shop udělal chybu nebo jste špatně objednal? Zaslal-li vám prokazatelně jinou velikost, než jste objednal, pak vrácení možné je. Při druhé možnosti máte smůlu, protože podle

NOZ § 1837

Spotřebitel nemůže odstoupit od smlouvy

d) o dodávce zboží, které bylo upraveno podle přání spotřebitele nebo pro jeho osobu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]