Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Pokud máte psychické problémy, měla byste je probrat s odborníkem - psychologem a snažit se tento svůj problém řešit. co se týče práce neuvádíte vzdělání. A co třeba úklid např. kanceláří? Ty se uklízí, až když pracovníkům skončí pracovní doba. Nebo se uklízí v domech prostory. Nebo jít hlídat někam do vrátnice. Každou chvíli hledají na roznos novin nebo letáků..To je také jedna z možností..
Já se před cca 15 lety léčila z agorafobie. Po tom co už jsem byla schopná jakš takš fungovat, ale tak aby tam nebylo mnoho lidí, tak jsem uklízela a pracovala na vrátnici. Uklízela jsem po večerech kanceláře kde nebyl vůbec nikdo a na té vrátnici jsem jen zapisovala auta a cca 10x za dvanáctihodinovou službu jsem někomu řekla kde koho najde.
Ten úklid byl super placenej, ale byl to jen záskok za dlouhodobou nemoc což mě dlouho mrzelo. Platili mi 20 hodin týdně a bylo jedno za jak dlouho práci udělám. Byla jsem rychlá, takže denně max. 1,5 hodiny.
Teď dělám v nákupní galerii a když chodím v noci z odpolední, tak vidím hodně žen co chodí na noc uklízet. Od jedné kolegyně tam pracuje sestra a taky je moc spokojená. Jak finančně, tak i tím, že je tam klid. Dostane úkoly a je jen na ni jak si je rozvrhne, aby práci zvládla.
Myslím si, že něco takovýho by bylo vhodný i pro vás. Uklízečka není nějaká podřadná práce. Kariéru asi neuděláte, ale prachy vyděláte a budete mít klid.
Ještě mne teď napadlo co dělala jiná kamarádka... uklízela domácnosti / přes agenturu /. Tam už se kolikrát i domlouvala sama na přívýdělku. Žehlila, venčila psy apod...
Co třeba účetnictví? Doplnit si vzdělání a podnikat jako externí účetní > k tomu byste do začátku potřebovala v podstatě jen PC a komerční licence Windows, Office a nějakého účetního programu. Kdybyste zvládla práci v některé linuxové distribuci, ušetřila byste na OS a pravděpodobně i potřebných programech.
Zvažte kombinované (dálkové) studium na VŠ. Teď se studuje online a během kombinovaného studia se se spolužáky téměř nepotkáváte. Jen minimálně. Nějaký obor, který by Vás bavil a nemusela byste být v každodenním společenském kontaktu s lidmi. Máte v okolí VŠ?
Léčíte se s sociální fóbií u psychiatra? Chodíte na psychoterapii? Kdo Vám dal diagnózu? Podle toho, co píšete, nejste vhodně léčená. Nechte si upravit psychofarmaka a využijte psychoterapii. Existují stacionáře pro úzkostné poruchy (bez hospitalizace s denní docházkou anebo hospitalizace). Zeptejte se psychiatra na možnosti léčby a podpůrných stacionářů. Psychiatr může doporučit lázně na sociální fóbií - 3 týdny zdarma na pojišťovnu v lázních Jeseník, Karlova Studánka, Horní Lipová.
Cesta ven existuje přes léčbu a terapii.
Doporučuji využít nabídku zdravotních pojišťoven. Psychoterapeuti teď pracují pouze online - webkamerou, telefonicky, chatem. Sedíte doma a povídáte si. Nemusíte se stresovat, když jste v doma v klidu, a mluvíte pouze přes počítač/telefon. VZP nabízí 7000kč (10 návštěv po 700kč, nedoplácí se, jednou je možná změna terapeuta), ČPZP 5 x 500kč (doplácí se do 700kč), ZP ŠKODA - jednorázově 500kč, ZPMVČR - do 18 let 1500kč, nad 18 let 500kč, RBP, OZP, VoZP --- zatím žádné příspěvky odkazy zde http://www.poradte.cz/volna-diskuze/30992-upozorneni-na-prispevky-zdr-pojistoven-na-podporu-dusevniho-zdravi.html
K zaměstnání - co třeba studium archivnictví, účetnictví...Myslím si, že doplnění vzdělání by se Vám hodilo. Co máte vystudováno? Jak jste prošla střední školou? Málo informací.
Chodíte někam na terapii? Mimo akce pojišťoven je možnost psychologa zdarma přes žádanku lékaře (praktický/psychiatr). Můžete si i sama platit bez žádanky, ale je to drahé, a Vy jste nezaměstnaná.
Tady slečna popisuje podobné potíže, když přestala chodit na SŠ, protože se jí tam dělalo bezdůvodně blbě. Pro inspiraci, jak řešit tyto potíže
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.