Zdravím lidi, mám dotaz. Náš malý se mnou rád jezdí náklaďákem a shodou okolností ho nemá zítra kdo pohlídat do večera. všichni mimo okres a dokonce i kraj. Co myslíte, když pojede se mnou zítra, mám to risknout a vzít ho s sebou? Je pravda, že nás náklaďáky nikdo nezastavuje,ale nejsem si jistý, jestli si zavčasu všimnou a zastaví.
Především pokud je třeba pro něj hlídání, pak je asi hodně malý na to, aby se - covid necovid, nařízení nenařízení - vůbec v kabině náklaďáku vyskytoval. Takže bych to na vašem místě řešil jinak.
V opačném případě jste dodal málo informací, ale i přesto bych se nespoléhal na to, že vás nezastaví.
doplněno 11.03.21 17:42:
Chápu vás, ale mohu k tomu říci jen tolik, že byste se měl vybavit příslušnými dokumenty (čestné prohlášení, potvrzení manželky o uvedeném zákroku, nejlépe s razítkem lékařského zařízení, apod.). A stejně musíte počítat s tím, že padnete do spárů kontrole a policajt zrovna nebude mít pochopení pro vaše problémy. Nepřeji vám to, ale ten váš průjezd přes hranice okresu/kraje je nejspíš právně nevymahatelný.
martinblazek
Děkuji za názor ale na tohle jsem se neptal. Sedí v dětské autosedačce schválené značky a se svým zákonným zastupcem. Přeprava dětí v nákladním automobilu také není zakázána.Váš nazor beru, že do náklaďáku děti úplně nepatří a taky se mnou nejezdí pořád. Pouze zřídka a pouze při krátkých jízdách, což shodou okolností zítra je. A navíc je to v podstatě nouzové řešení.
martinblazek
Dobře tedy. Představte si, že bydlíte v jiném okrese a jiném kraji, než příbuzní. Manželka musí na ambulantní zákrok do Nemocnice a 3 letý syn nemůže zůstat doma sám. Je tu možnost, že pojede s otcem krátkou krasu v nákladním autě, vše v rámci zákona. Ale na hranicích okresu stojí hlídky a uvidí v nákladním autě spolujezdce dítě. Za normálního bezcovidového stavu nic neobvyklého. Ale zajímá mně,co teď.
Pokud vás policie zastaví, může celkem oprávněně namítat, že pro takový případ existuje OČR. Ale těžko vám někdo poradí, jestli risknout nebo ne - nikdo nevíme, zda vás budou stavět, na koho narazíte atd.
@milancukrar Tazatel vám tu hmotnost sdělil? Devět tun není nic moc, ale i tak by to stačilo. Ovšem takový naložený čtyžřicetitunový kamin se tak snadno zastavit nedá, když mu selžou brzdy, že...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.