Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze dostat peníze z osoby ,co vám dluží a je ve vazbě?

Od: bobokcz odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

Chtěl bych se zeptat jestli lze dostat peníze z osoby, co je ve vazbě. Mám na ní dlužní úpis a nedávno zavraždila svého přítele a tak bych chtěl zjistit, jestli je šance z ní dostat peníze nějak. Mám od ní ten dlužní úpis podepsaný, ale je to dlužní úpis na dvě osoby ne jen na ní. Je to dlužní úpis na ní a ještě na jejícho bývalého přítale, co u nás přebývali. Byli u mě v pokoji, ale neplatili, tak jsem s nimi sepsal dlužní úpis, ale nevím jak dále mohu postupovat. Ani jeden neplatí a nevím, jak dál a když se dostala do vazby ta osoba, tak nechci, abych přišel o možnost z ní dostat peníze, pokud to jde.

Moc děkuju všem za rady.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Aka suma? Ked menej ako 25 000 CZK, tak smola, na pravnikov date viac a cele to je velmi otazne. To si inak bezne tahate do izby ludi, ktori vrazdia?

Este by zaujimal ten "dluzni upis", ci to vobec ma potrebne nalezitosti, aby sa to dalo pouzit. V principe nic z toho, socka, ktora nema na najom a vrazdi, z tej peniaze nedostanete.

bobokcz
hodnocení

Suma je 14400,- což je tedy méně jak 25 tisíc. Ne běžně netaháme ani se to nestalo u nás doma. Byla u nás před 5 měsíci a už u nás nebydlí od té doby. Měl mít přiložím ho zde v příloze, ale odedituju jména a takovéto věci. Oba jsou socky a nemají majetek si myslím nebo ta ve vazbě určitě ne a druhý ten na 90 % taky nemá majetek.

Lze dostat peníze z osoby ,co vám dluží a je ve vazbě?

hodnocení

1x

Uznání dluhu platí 10 let, poté bude promlčené. Váš dokuemnt není úplně právně čistý, protože první část má charakter uznání dluhu, což je jednostranný dokument, a druhá část je jakoby smlouva bez jakohokoli oddělení. Ale snad to soud uzná. Dále tam máte rozhodčí doložku, takže byste se měl asi obracet na toho rozhodce, ale asi by mělo jít i obrátit se na soud. Ale jinak to považuju za celkově marné, protože dotyčná nemá co ztratit a exekutor to stejně nakonec vzdá a uzavře to jako nevymahatelné.

bobokcz
hodnocení

asi je to marné, protože jedna osoba je ve vazbě ta nemá majetek a druhá ta má trvalí pobyt podle toho, co psala na to uznání na Magistrátu města a neozývá se mi na hovory ani zprávy.

Exekutor si je najde, ale nejspíš to vzdá nakonec stejně.

bobokcz
hodnocení

Asi je to zbytečné, ale moc děkuju za informace a váš čas.

hodnocení

0x

Jo, lze i z vraha dostat peníze, ale musí mít majetek. Jinak je to nepravděpodobné. Celou částku ale můžete vymáhat z druhé osoby.

bobokcz
hodnocení

Druhá osoba též nemá žádný majetek nejspíš. Takže svoje peníze už nikdy neuvidím?

hodnocení

0x
Zkusil bych vrahovi vyhrožovat:))
bobokcz
hodnocení

To je dobrý nápad, ale když nemá majetek a je vevazbě, kde nebude mít peníze u sebe s tím nic asi nenadělám pomocí vyhrožování a navíc bych se dopustil trestného činu.

Evidentně jiná možnost není, protože oficiální cestou to nebude dávat smysl, když nic nemá. Soudní poplatek, advokáta a poplatek exekutorovi byste musel zaplatit nejprve sám, zadarmo nikdo nedělá. Sám jsem se soudil o 12 tisíc, tak vím, jak to chodí.

makk
hodnocení

0x

V zásadě lze, ale jednak to bude trvat a jednak ta osoba musí ty peníze mít. Takže realita je taková, že to spíš nejde.

bobokcz
hodnocení

Peníze nemá ani jeden, co já vím, takže je to zbytečné no.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]