Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat jestli lze dostat peníze z osoby, co je ve vazbě. Mám na ní dlužní úpis a nedávno zavraždila svého přítele a tak bych chtěl zjistit, jestli je šance z ní dostat peníze nějak. Mám od ní ten dlužní úpis podepsaný, ale je to dlužní úpis na dvě osoby ne jen na ní. Je to dlužní úpis na ní a ještě na jejícho bývalého přítale, co u nás přebývali. Byli u mě v pokoji, ale neplatili, tak jsem s nimi sepsal dlužní úpis, ale nevím jak dále mohu postupovat. Ani jeden neplatí a nevím, jak dál a když se dostala do vazby ta osoba, tak nechci, abych přišel o možnost z ní dostat peníze, pokud to jde.
Moc děkuju všem za rady.
Aka suma? Ked menej ako 25 000 CZK, tak smola, na pravnikov date viac a cele to je velmi otazne. To si inak bezne tahate do izby ludi, ktori vrazdia?
Este by zaujimal ten "dluzni upis", ci to vobec ma potrebne nalezitosti, aby sa to dalo pouzit. V principe nic z toho, socka, ktora nema na najom a vrazdi, z tej peniaze nedostanete.
Suma je 14400,- což je tedy méně jak 25 tisíc. Ne běžně netaháme ani se to nestalo u nás doma. Byla u nás před 5 měsíci a už u nás nebydlí od té doby. Měl mít přiložím ho zde v příloze, ale odedituju jména a takovéto věci. Oba jsou socky a nemají majetek si myslím nebo ta ve vazbě určitě ne a druhý ten na 90 % taky nemá majetek.
Uznání dluhu platí 10 let, poté bude promlčené. Váš dokuemnt není úplně právně čistý, protože první část má charakter uznání dluhu, což je jednostranný dokument, a druhá část je jakoby smlouva bez jakohokoli oddělení. Ale snad to soud uzná. Dále tam máte rozhodčí doložku, takže byste se měl asi obracet na toho rozhodce, ale asi by mělo jít i obrátit se na soud. Ale jinak to považuju za celkově marné, protože dotyčná nemá co ztratit a exekutor to stejně nakonec vzdá a uzavře to jako nevymahatelné.
To je dobrý nápad, ale když nemá majetek a je vevazbě, kde nebude mít peníze u sebe s tím nic asi nenadělám pomocí vyhrožování a navíc bych se dopustil trestného činu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.