Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosila bych o radu. Manžel velmi špatně chodí, trpí bolestmi kloubů. Obě kyčle už má umělé, přesto ho neustále bolí nohy. Musím po pravdě napsat, že má velkou nadváhu a velmi málo se pohybuje.
Nedávno mu známý poradil ALAVIS MAXIMA TRIPLE BLEND. Je to prášek, 700 g, ve velké kulaté plastové "sklenici." Stojí 1.390 Kč. Je to lék pro lidi. Stejné léčivo se prý vyrábí i pro koně, pod trochu jiným názvem a lidé jej také užívají.
Manžel se k tomuto prášku upnul a chce, abych mu jej dojela koupit.
Proto se nejdříve ptám: Zkusili jste již někdo toto léčivo? Pomohlo to? Nebo je to jen léčka na naivní pacienty? /známý manželovi tvrdil, že to prý pozná až za 2 - měsíce/. Opravdu nevím, k podobným "úžasným" lékům jsem dost skeptická, ale to jeho naléhání mě vážně ničí. A nechci, aby mi někdy vyčítal, že jsem ho nepodpořila. Děkuji za vaše postřehy. Jaga.
Ahoj Jago. U manžela bude asi opravdu největší problém ta jeho váha. Ale vzpomněla jsem si, že se tady už o tom kdysi mluvilo a tak jsem Ti tady našla jednu diskuzi. Já bych Ti ale poradila, abys mu ten lék koupila. Tolik peněz to zase není a pokud po něm tolik touží, tak mu ho dopřej, protože on si určitě skálopevně myslí, že mu to pomůže a mohl by Ti to mít za zlé. Ale zároveň bych se snažila nějak nepozorovaně změnit jídelníček, aby nějaká kila shodil. Nebo bych mu věrohodně nakukala, že ten lék zabere jenom v tom případě, že nebude jíst určitá jídla. Ona ta psychologie zabírá na mnohé lidi asi nejvíc.
Zdravím, jen popíši svou zkušenost s léčivy pro koně. Mám jej od našeho veterináře, který má vlastní dostihovou stáj. Je otázkou co manžela bolí. Mohou to být ochablé svaly, šlachy a ty pak nedrží klouby v dané poloze a bolí jej celý člověk. Bez pohybu je polykání čehokoliv na nic. S nadváhou je to jasné.
2 x do roka beru tohle krmeni.cz/... jsou i jiné varianty např. Chondo plus a ještě něco jiného, ale to prý já nemohu neboť beru léky na ředění krve. Takže pouze základ CHONDRO TBL.
Na mou váhu 60 kg beru půl tablety 1 x denně, po 3 - 6 měsících opakuji. Vyrábí se to i v prášku, který jsem nezvládla spolknou, želatina mi dělá neplechu v žaludku..
Alavis užívám a zabírá mi. Bolely mě kyčle v noci tak, že se nedalo spát. Je potřeba počítat s tím, že to nezabere ihned (jako tbl proti bolesti). A je to asi divné, ale pokud cca 2 týdny vynechám, kyčle zase začnou bolet ( je to docela rychlé).
Ale kupovala jsem ho za nižší cenu - podívám se na to. Jestli se nemýlím, dám sem odkaz.
Spíš něco na recept od lékaře např Condrosulf na předpis je dobrý podle zkušeností známých. Doplatek je vyšší. Vyrábí se ve více "silách".
Condrosulf 800 na předps jsem užívala, nepomohl vůbec, pomohla mi injekce kys. hyaluronové, ale příští rok už i když mám dojem, že mi ji ortoped ,píchl v době zánětu a to prý se nemá. Ale zajímalo by mně, zda ten Alavis obsahuje nebo neobsahukje více neý Condrosulf.
Děkuji vám všem, tolik postřehů a odpovědí.
Nebudu pořád poslouchat výčitky, přípravek jsem objednala. I kdyby to mělo být k ničemu, beru to tak, že "víra tvá tě uzdravila." Protože je pátek, přivezou ho asi hned po neděli.
Nejhorší je, že ale chybí pohyb. A to jsme kdysi chodívali dálkové pochody, i padesátky. Třeba na Ležáky, i jinam. A já se těšila, jak v důchodu budeme mít čas a budeme chodit dál. Třeba ne už zrovna padesátky, ale 15 - 20 km, proč ne?
Mám umělé koleno. Přesto vezmu "klacky" a mažu ven, když je vše hotovo. Děda se už nedoštrachá se mnou ani na hřbitov s kytkou pro jeho rodiče. A je to asi 300 m od našeho domu. Nejdřív nechtěl a teď už asi opravdu nemůže.
Ale přestanu ho pomlouvat, jinak je to hodný chlap. Ráda bych s ním pomalu, jeho tempem, prošla třeba kolem rybníka /asi 500 - 700 m trasa/, ale nechce. A tak uvidíme, zdali tento přípravek mu aspoň trochu pomůže.
Děkuji všem, že jste se podělili o své zkušenosti. Jaga.
Babičko, popisovala jsem zde jak se léčíme naším veterinářem. I když si myslím, že tablety na regeneraci "umělé ! chrupavky nepomohou, za zkoušku to stojí. Co nám přináší okamžitou úlevu za 3 dny mazání, je masť pro koně, nijak se neředí, jen jako každá masť se nepoužívá na otevřené rány. Léčí klouby, svaly, šlachy, co chtít více. Když to pomůže závodním koním, tak proč ne nám?
Našla jsem asi nejlevnější, tak se mrkněte na happyzoo.cz/...
Pro kone by preci nic spatneho nemeli.Bratr uz to pije nekolik let.Mel problem s koleny a je k tomu jeste hasic a od te doby co to uziva, super..Já premyslim, ze si koupim tu mast.Obcas me pobolivaji nohy, stehna.
Hygienické podmínky pro výrobu léčiv a doplňků pro zvířata jsou uvolněnější než pro lidská léčiva, proto jsou levnější. Koňské tablety leží ve velkém někde v halách, hygiena nevalná. Výroba a manipulace se zvířecími doplňky není hygienicky vyhovující jako výroba pro lidi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.