Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Necháte se naočkovat proti Covidu?

Od: ivus* odpovědí: 49 změna:

Chci vědět, jaký je zájem populace:-D, Proto vám sem vložím anketu*smich*

49 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zdys
hodnocení

8x
Jsem údajně v rizikovém spektru. Ale zatím nemám v plánu se nechat očkovat.Vím že vakcinace lidstva funguje(nejsem debil). Ale jak už jsem byl mnohokrát nazván dětmi, jsem prý "rusofil". Tak počkám na Sputnik,celý život jsem byl očkovaný vakcínou vyvinutou ve východním bloku(bez znatelných vedlejších účinků),tak proč bych to měl teď měnit?
ladis*

V klidu, nevim kdo umrel na covid? Ono je to tak, ze se umre bud na prehnanou imunitni reakci anebo na snizenou reakci, a na oboustranny zapal plic.

Takze lehce se nakazit anebo se nechat ockovat, co je lepsi? Za me to prvni, zalezi na spouste faktoru, ale kazdeho vec.

Ze statisti umrtnosti na CSU je tydenni dlouhodoba prumerna umrtnost 2300 a momentalni 3300 lidi takze asi +40%

czso.cz/...

je otazka, kolik z tech zvysenych umrti (prirustku z tech 40%) je zpusobeno ignoraci prevence a kolik panikou a stresem? Rekl bych ze alespon polovina prirustku! Ale to je jen tip, klidne by to mohlo byt i 90% co ja vim...

hodnocení

6x
Když bude čím tak ano.
Ani ne tak z přesvědčení (to bych se na to spíš vykašlal), ale to domácí vězení mne už vážně nebaví.

kepler*
hodnocení

4x

Že není anketa nevadí a byla by zbytečná. Jsou jen dvě odpovědi ANO - NE. Já už očkován jsem a neváhal jsem ani vteřinu. Zdravý lidský rozum mi napověděl. *palec2*

jenda22
Co vam mohl vas rozum napovedet, kdyz nevite o dlohodobych ucincich vubec nic ani vy ani vyrobce? Placate naucene odpovedi?

jenda22 - nikdo tě nenutí nechat se očkovat, nech tedy na druhých, jak se rozhodnou. Sami. Až někdo bude potřebovat radu , třeba se na tebe obrátí. A jestli si myslíš, že ti, co se nechají očkovat, jsou hloupější než ty, pak máš hodně velké sebevědomí.

A k otázce - až na mě dojde řada, nechám se naočkovat.

@jenda22: Ani ty nevíš nic o dlouhodobých účincích. Takže tvá připomínka o rozumu perfektně pasuje i na tebe.

Jinak rozum mi říká, že dříve umřu na covid než na očkování a jeho "nějaké" neznámé vedlejší účinky. Tedy očkování je jasné.

satam : pravda, pokud mám umřít - ještě se mi opravdu nechce-, tak je už jedno,jestli to bude vakcína - udělám pro zdraví maximum, co lze - nebo na něco jiného. A pokud by se dlouhodobé vedlejší účinky měly projevit třeba za 20 let, to už by se mě stejně netýkalo.

hodnocení

3x

Oba s manželem se očkovat necháme. Zatím jsme ale ještě natolik "mladí" :-D, že si musíme počkat. Kdoví, jak ještě dlouho.

Na podobnou otázku odpovídám už asi potřetí. Možná by bylo lepší přečíst si ty předchozí, než vkládat stejné další. Jaga.

lamy13

Buďte ráda, že jste stále mladice. Na nejstarších důchodcích se to odzkouší, prověří se reakce těla na kombinaci vakcín s konkrétními nemocemi, odchytají se případné vedlejší účinky a bude se moci pozvolna začít očkovat aktivní obyvatelstvo. Všechno chce svůj čas. Doufám, že naši zdravotníci, policisté, hasiči a další, bez kterých to nejde, dostávají ty nejkvalitnější a nejbezpečnější vakcíny, které jsou dnes dostupné.

@lamy13

Tak tě musím uklidnit, ale IZS dostává to samé co důchodci. Vlastně ještě nedávno se tu očkovala jediná tak nevím z čeho si chtěl vybírat.

hodnocení

3x

Zeptám se... Opravdu jsou vakcíny tak všemocne? Je to prokázane? Nebo tomu všichni věří hlavně přes mediální masáž? Mrknete na Pfizer, nebo Jonhson a Jonhson na Google a dej te si tam slovo pokuta... Tak se mi chce z věrohodnosti a morální kvalitě firem plakat... Je schválení jejich přípravků opravdu spolehlivé? Třeba Johnson, dětský pudr s azbestem... Taky ho asi někdo schválil... A to jsou kauzy za miliardy pokut, za lži a podvody, úplatky! Nebo to je vše jenom obchodní záležitost? Dá se dneska někomu vůbec věřit? Nejsou v tom třeba opravdu jen úplatky? Kdo ví? Jak tady někdo píše, ví někdo jaké to může mít třeba pro velkou masu lidí velké vedlejší následky? Třeba i pro generace. Je testování několika týdnů či měsíců spolehlivé, když výzkum někdy trvá i desítky let? A to,že nás najednu stranu někdo nutí do vakcinace abychom mohli chodit do kina, na hokej atd. tak to je zase jenom administrativní opatření co určili lidé a když se to sleduje, tak se zjistí, že mnoho lidí je neodborníků a o tom rozhodují... Jak je potom možné, že je několik lékařů a každý má na věc úplně jiný názor. Který je ten správný? Vždyť přece by se měli v podstatě shodnout, ale ve skutečnosti je to úplně jinak...

To, že různé státy od sebe různá opatření opisují ještě neznamená, že to dělají správně... Viz některé nápady třeba z EU...

V USA je nejvíce nakažených a mrtvých. Oni ty vakcíny nepoužívají? Nebo tam nefunguje zdravotnictví? Nebo jde jenom o peníze a slabší lidé na to nemají? V čem tam je problém? Nevěřím tomu, že by nás chtěl někdo z USA za každou cenu zachránit a proto toho mají sami málo! Na to se v USA nehraje, to je životní zkušenost...

Opravdu jsou vakcíny tak všemocne? Je to prokázane?
Zkuste se zeptat tam, kde na tom jsou již dobře po očkování, kde mají úspěch.

V USA je nejvíce nakažených a mrtvých. Oni ty vakcíny nepoužívají? Nebo tam nefunguje zdravotnictví?
sledujete nové zprávy? Někde jsem četl, že je to i v Americe na ústupu. Páč se začalo masivně očkovat.

Na to se v USA nehraje, to je životní zkušenost
Vaše zkušenost?

Ale respektuji Váš názor, který určitě není: "Nebo tomu všichni věří hlavně přes mediální masáž?"

Použiji opět Vaše slova "Dá se dneska někomu vůbec věřit?" lze věřit i tomu, co Vy zde píšete?

Přeji hezký a klidný den.

Abyste měl zaručené zprávy:

novinky.cz/...

USA dostávají covid pod kontrolu. Pomohla rychlost očkování, opatření i počasí

Včera jsem někde četla, že USA a Brazílie jsou na tom nejhůř, různé zprávy se liší a člověk nemá možnost 100% si to ověřit - ani už nechci. Na očkování ještě stejně musím čekat, tak to už snad budou vidět výsledky.

Milan: Novinky.cz jako zaručené zprávy? popravdě osobně nevěřím už nikomu, snažím se si utvářet svůj vlastní názor, covid nezpochybnuji, ale při zamýšlení nad souvislostmi je tu několik ALE a celé to od začátku smrdí jen penězi, než zdravím obyvatel...je to jen můj názor a očkovat se zatím nenechám, stejně ani nemůžu, pamatuje si někdo jak bylo před X lety všude prosazováno DDT jak úžasný prostředek? Také to vzhledem k tehdejším znalostem vypadalo super...

72mona
hodnocení

2x
Až to přijde, budu to řešit. Zatím tedy ne. Ale rozhodně to nebude proto, abych mohla na dovolenou nebo do obchodu. M.

hodnocení

2x

ANO ,moje tchyně 81 a mamka 76 už jsou tak proč ne?;)

hodnocení

2x

Jsem zaregistrovaná u obvodní lékařky, až budou mít sérum, budou volat. Ale situace se mění a přibývá očkovacích center. Dcera mě zaregistruje na Černé Louce, ať jsem očkováním chráněna co nejdčříve. Nevypadá to, že to bude mít v dohledné době nějaký uspokojivý konec. Není na co čekat.

xx*

U praktického lékaře se bude očkovat vakcínou AstraZeneca, kterou některé země odmítají.

111®
hodnocení

2x

já mám první dávku za sebou s pondělí

inspa*
hodnocení

2x

Šel bych se nechat naočkovat hned, kdybych mohl. Jediné co nechci je Sputnik (případně další vakciny z Ruska či Číny). A to ani v případě, že bude řádně schválen. Nevěřím ničemu, co přijde z Ruska.

Z toho si nic nedělejte, třeba vás to časem přejde. Já také nevěřím ničemu, co přijde z USA a už se mi to párkrát vyplatilo. Ovšem jsou věci, které ač pocházejí z USA, běžně a rád využívám. Není holt nad to nebýt zabedněný a umět používat vlastní rozum*smich*

hodnocení

2x

Až na mě někdy přijde řada, tak asi budu muset, i když tomu moc něvěřím. V televizi říkali o britské mutaci, na tu prý očkování nestačí a už nyní 1/3 nakažených má právě tuto britskou. Osobně si myslím, že by bylo lepší mít léky na covid - prý u nás je nějaký lék před dokončením - , měli by ho mít možnost užívat lidé od prvních příznaků. Takhle už je prý několik dost agresivních mutací, tak se budeme muset nechávat očkovat třeba na každou , nakonec i zvlášť. Ty vedlejší účinky někdo má,někdo ne, sousedka 86 roků a druhá 85 roků po první dávce v pohodě. Byly obě očkovány Astrou, kterou prý někde úplně odmítají, ža na lidi nad 65 let nemá vliv- neučinkuje.

hodnocení

1x

Ivus, podobná anketa je zde skoro každý týden.

Určitá část se dá očkovat ihned, jakmile to půjde, někdo váhá, že počká, až jak budou vypadat naočkovaní, někteří odpůrci se již nechali přesvědčit, že ano, a někteří v žádném případě do sebe nenechají nic píchat, protože...

Osobně se nechám napíchnout hned, jak mi to bude umožněno. Nic lepšího zatím nebylo vyvinuto.

Přeji všem pevné zdraví.

jenda22
Ze nic lepsiho zatim neni je divny nazor. Na nejake tiskovce byl zastupci firmy Pfeizer polozen dotaz, zda muze vyloucit trvale poskozeni zdravi ockovaneho. Ofpoved byla ve smyslu ze takovy vyzkum doposud neprobehl z casoveho duvodu. Nechte si ockovat co chcete ale pred samitniu vakcinaci pozadejte o prohlaseni nezavadnosti, coz je v EU bezny certifikat ke vsemu. Schvalne co vam sdeli...

Vadí, když mám jiný názor, divný názor, dobrý názor?

Když jdete, nebo když jste byl na jakékoliv očkování, požadujete "prohlaseni nezavadnost". To určitě nikoliv. Každý věříme něčemu, já vakcinaci, kdy byli naočkovány milióny lidí, téměř bez problémů. (do 1%).

jenda22: Když postavím proti sobě hypotetické poškození zdraví vakcínou a reálnou možnost poškození zdraví covidem, tak je to alespoň pro mne jasné.

jenda22 - Patřím mezi rizikové skupiny a odpovím Vám otázkou - je lepší postoupit řekněme 1% riziko, že budu mít po očkování komplikace, nebo mám dát přednost 60 % rizika, že případnou nákazu nepřežiju? Očkováním budu chránit v 1. řadě sám sebe. Co se týká mé nakažlivosti vůči okolí, tak jestli jsem nakažlivý očkovaný, nebo neočkovaný už vyjde nastejno. Akorád coby očkovaný bude menší pravděpodobnost, protože když se nenakazím já, nemohu logicky žádný virus ani šířit.

jenda22
Ockovany clovek se muze nakazit, muze prenaset vir. Bez rozdilu. Nectete prohlaseni minusterstva? Pouze byl mel mit ockovany lehky prubeh. A mnohdy nema. Nic jineho ani netvrdim a neverim vakcine. Netvrdte nic o jeji spolehlivosti a o nezavadnosti. Kdyz budete nevratne poskozeni, vase vec. To je skutecnost. Za me ne ockovat, ano leky.

Proč tady předkládáš hypotetické úvahy jako hotovou věc? Nějaké prohlášení minusterstva *smich* na tom nemůže nic změnit. Žádné ministerstvo není vševědoucí*smich*.

jenda22 - "Za me ne ockovat, ano leky".

To má jen jeden háček - žádné léky zatím neexistují. Veterinární přípravky, určené pro zcela jiné účely s možností desítek vedlejších účinků nepočítám.

@jenda22: "Za me ne ockovat, ano leky." Léky zatím skoro vůbec neověřené, s možností ještě více vedlejších účinků, než ty vakcíny? Nenech se vysmát *smich*

hodnocení

1x

Lituji všechny, kteří se horlivě nechali očkovat netestovanými vakcínama jako Pfizer. Ze světa přichází hrozivé zprávy, co to s lidma dělá. Mrtvých po vakcínaci přibývá. A to ještě nevíme co to udělá třeba za dva roky. Mám už pokročilý věk, ale očkovat se nenechám, stejně jako jsem se neočkoval na chřipku. Pokud by nebylo zbytí, tak jedině ruskou vakcínou. Ta je jediná, které věřím.

hrozivé zprávy, co to s lidma dělá

Prosím, máte více informací a zdrojů?

Děkuji

Já vidím hlavně hrozivé zprávy o tom, kolik nakažených lidí u nás a ve světě zemřelo, a také zprávy z nemocnic, že na jednotkách intenzivní péče přibývá pacientů ve středním věku.

hodnocení

0x

Samozřejmě (ano).

Chci se potkávat s přáteli a chci vyrazit za hranice.

ivus*
hodnocení

Trapas, nepodařilo se mi vložit anketu;) Omlouvám se.

jenda22
Az na to, ze ockovani lide mohou dal prenaset nakazu. To vam uniklo. Naivita az nebezpecna.

@jenda22: Neověřeno! Až budeš mít podložené připomínky, rád si je přečtu.

Kde se dovíte pravdu?

ivus*
hodnocení

Mimochodem, mám stejný názor. Jakmile přijde na řadu má generace, okamžitě registruji;)

jenda22
hodnocení

0x
A proto Nemecko a ostatni staty maji obrovsky narust pozitivity? Je registrovano stovky vedlejsich ucinku ted, o budoucnosti netusi vubec. Neprosazujte neco, cenu nerozumite. Ani skutecni odbornici vam nic negarantuji. Nedelejte to take. Kazdeho volba a zadne rozhodnuti neni spatne.

Stovky vedlejších účinků, vesměs ne smrtelných mezi dnes už milióny očkovaných je kapka v moři. Matematicky vyjádřeno desetiny promile.

Takže nehaň něco, čemu nerozumíš. Ani skuteční odborníci ti nic negarantují *zed*

jenda22
Ale jen v pripade, ze to nejste vy. Doposud 11 umrti u nas a 1506 nezadoucich ucinku. A to je setsakramentsky hodne.
jenda22 - byl by nějaký odkaz na ta úmrtí? Nerozporuji, jen jsem to nikde neviděl.

Pan @jenda22 vychází z informací zde, ovšem nebere v potaz, že jde zatím jen o podezření a prezentuje to jako definitivní skutečnost*smich*

Mohl by si také naběhnout za šíření poplašné zprávy!

hodnocení

0x

Švagrová dělá v nemocnici na COVID oddělení, očkování má jako první z rodiny za sebou.Před i po očkování byla na test na protilátky .

Zbytek rodiny ji bedlivě sleduje *smich*

Další na řadě je tchyně vzhledem k věku. Než se dostane na zbytek rodiny,budeme natolik promoření že očkování nebude třeba.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]