Ahoj..budu kupovat nový tel. A chtěla bych opravdu velký display kvůli očím. Děkuji za tipy. Cenové do 8000,- doplněno 10.03.21 17:27: Momentálně mám Huawei p9 a chci větší display.
Pixel je super telefon, ale o cely palec mensi. I xl verze je jen 6 palcu. A na velikost se muzete podivat na jakykoliv eshop nebo heureku, pisou to vsude. Zajima vas velikost displeje, ne celeho telefonu.
Větších už moc není, aspoň ne v nějaké rozumné cenové relaci. 6,7 mi přijde už teda dostatečná velikost + písmo se dá dost zvětšit. Větší mobil už bude do jedné ruky dost nepohodlný.
Já též preferuji větší displeje na telefonu/ hlavně kvůli prohlížení např elschemat, různých návodů, schemat zapojení atd. Kdysi jsem měl Vivo X play 3s / supr telefon s rozlišením cca 1500 x 2500/ , ale již odešel do věčných lovišť. Dnešní telefony mají deklarovanou úhlpříčku 6,7" oproti Viváckým 6" ale čtení je horší - za prvé rozlišení displeje je menší a za druhé dnes se displeje dělají dlouhé ale úzké. Od klasických 16.9 poměru stran se tento nyní pohybuje kolem 20-21 :9. A to mi vadí. Samozřejmě jde o úchop, ale Vivo mělo šířku 82 mm a to bylo akceptovatelné, dnes mají telefony s větší úhlopříčkou 75 mm šířku a to je to co dost shazuje to magické čísílko velikosti úhlopříčky.
Xiaomi POCO M3. Poměr cena-výkon je velmi slušný. Nebo xiaomi POCO X3, ale ten už je zbytečně drahý. Resp je pro paní zbytečný. Pokud jde primárně o displej, asi bych volil POCO M3.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.