Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik činí moje daně? Jsem studentka 17let druhy ročník SŠ

Od: romankaa odpovědí: 1 změna:
Dobrý den. Jsem studentka v druhem ročníku na střední škole, je mi 17 let. Mám brigádu, kde se můj výdělek pohybuje okolo 5000 Kč - 7000 Kč, takže mi žádné daně nabrali. Nyní ale budu mít výplatu více jak 10000 Kč, takže jsem chtěla vědět, kolik procent z výplaty mi vemou daně. Těch 15% by to byt nemělo, když jsem student že? Díky za jakoukoliv odpověď.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Máte-li u zaměstnavatele podepsané Prohlášení k dani z příjmu (tzv. "růžový papír"), máte nárok na základní daňovou slevu na poplatníka ve výši 2.320 Kč měsíčně. Jestli jste doložila potvrzení o studiu, můžete uplatnit i slevu na studenta ve výši 335 Kč měsíčně. Celkem by sleva mohla činit 2.655 Kč měsíčně.

Tzn., že si měsíčně můžete vydělat až 15.465 Kč (s potvrzením o studiu by bylo 17.765 Kč), aniž byste platila daň. Zaměstnavatel by Vám strhával "jenom" sociální a zdravotní pojištění.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]