Nejste přihlášen/a.
Dobry den, asi 15 let uzivam lek Rivotril na problemy se spanim. Davkovani mam po celou tu dobu stejne 1x0.5mg vecer.
Lekar, ktery mi lek pise odesel do duchodu, jineho nemam a tak jsem si rekl ze lek zkusim vysadit. Pres den problemy nemam zadne, ale zhorsil se mi vyrazne spanek. Mam to ted tak, ze dva dny lek nevezmu, treti den ano abych se vyspal. Mate nekdo s timto zkusenost? Cim lek na noc nahradit? Dekuji.
S vysazováním opatrně - je to klonazepam, čili benzodiazepin, a návykovost je vcelku vysoká. 0.5 mg je sice málo, ale 15 let pravidelně...
Neřešte to tady - většina lidí tu nezná rozdíl mezi anxiolytiky, antidepresivy či sedativy.
jednoduše si zajděte k novému psychiatrovi, a dohodněte se - jsou různé alternativy.
Zajděte za psychiatrem. Existují lepší nenávyková antidepresiva, která se užívají večer pro úpravu spánkového režimu. Objednejte se k psychiatrovi. Pravděpodobně jste na Rivotrilu závislý, a to není dobře. Rivotril se nemá užívat dlouhodobě. Je návykový benzodiazepamin. Sám nic nevymýšlejte.
Ve spánkové laboratoři jste byl vyšetřen?
Ty potíže se spánkem jsou způsobené čím? Bylo by vhodné doplnit psychoterapii a zamyslet se na příčinou problému. Pouze online web kamerou, telefonicky nebo chatem v době covidu. Psychoterapeutické povídání je možné zdarma přes žádanku od lékaře (platí zdrav. pojišťovna) anebo si soukromě platit.
Některé pojišťovny přispívají bez žádanky: VZP 7000kč (10 návštěv po 700kč, nedoplácí se, jednou možná změna terapeuta) ČPZP 5 x 500kč (max.700kč), ZP ŠKODA - jednorázově 500kč, ZPMVČR - do 18 let 1500kč, nad 18 let 500kč, RBP, OZP, VoZP --- zatím žádné příspěvky. odkazy poradte.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.