Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jako student jsem si založil ŽL a teď jsem to zjistil

Od: jsemtrouba odpovědí: 8 změna:

Dobrý den prosím o pomoc. Jako student jsem si založil ŽL, a následně ho přerušil (na rok, jak vidím). Na to jsme zapomněl, a nyní koukám, že tam mám ŽL od té doby (2010) aktivní. Jsem z toho úplně v háji protože se bojím jestli něco nedlužím a podobně, za celou dobu jsem samozřejmě nijak nepodnikal, mezitím jsem dostudoval a roky již normálně pracuji. Od úřadů jsem v mezičase nic neobdržel.

Prosím co mám dělat?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

raman
hodnocení

1x

Ještě v 90. letech jsem si podobně zřídil kvůli brigádě ž. l. v oboru ubytování a nezrušil jsem ho. Po asi dvou letech mi někdo volá, jestli můžu zařídit ubytování, že našel můj kontakt v rejstřiku živnostníků. Řekl jsem, že ne, že to byla jednorázová brigáda. Pak řekl, že je z živnostenského úřadu a chtěl si takhle ověřit situaci. Od té doby jsem od nich neslyšel. Asi ho zrušili sami.

O tom velice pochybuji. Ostatně proč se nepodívat sám třeba na RZP.cz nebo tam nezajdeš a nepřerušíš to sám.

smode*
hodnocení

1x
Dobrý den. Zajděte si na magistrát města - živnostenský odbor a nahlašte přerušení živnosti např. na 50 let (ukončit nelze). Poté zajděte v prvé řadě na místní správu sociálního zabezpečení (MSSZ), řekněte jim to co zde píšete a poptejte se zda nedlužíte za ta léta nějakou částku. To stejné proveďte na pobočce své zdravotní pojišťovny.

hodnocení

0x
Jit na zivnostensky urad a prodlouzit preruseni zivnosti na 20let. Zpetne nic nereste. Kdykoli jde zivnost znovu obnovit.
jsemtrouba
hodnocení

Děkuji ale když ji měl 10 let obnovenou a nevěděl jsem o tom, nevznikla mi nějaká povinnost nebo tak? O to se právě bojím.

hodnocení

0x
Zadějte si na živnostenský úřad a tam jim to sdělte. Nejspíš jim bude stačit čestné prohlášení, že jste tu dobu nepodnikal.

id
hodnocení

0x

Já bych po 10ti letech mlčení se nikomu nepřipomínala.

Nejde připomenutí. A přerušit lze na neomezeně dlouho, pokud to zase nezměnili.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]