Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Říznutí do palce

Od: monikamal odpovědí: 13 změna:
Chci se zeptat dneska jsem se řízla o hrnek do levého palce za jak dlouho to sroste jít k lékaři? Děkuji
Říznutí do palce

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pokud jste to chtěla sešít, už jste tam měla být. Teď už je podle mě pozdě.

Ale my, truhláři, takový škrábnutí neřešíme - sroste to, ale asi zůstane jizvička

72mona
hodnocení

3x
Pokud je krvácení zastaveno, jen přelepte. Náplast měňte při promočení, pokud nic dělat nebudete, klidně nechte odkryté (ale chraňte si to). Lékaře bych řešila až v momentě, kdy se to nebude hojit. M.

hodnocení

3x

To ani za tu fotku nestoji.

Polejt peroxidem pro dobry pocit, zalepit a hotovo.

liska5
hodnocení

2x

Hlavně hlídat, aby se to nezanítilo! Já to vidím tak na 14 dní. Dobré je zpočátku práškové stříbro ve spreji, střídat náplasti, větrat. Je to v kloubu, tak pak mazat / Ialugen/, aby se strup změkčil.

hodnocení

2x
Vypada to, ze jste si skalpovala kuzi, s tim nic nenadelate, neni co sit. Neprijemne neni az tak to zraneni, ale spis misto. V ohybech kloubu se to nejhur hoji a ma to snahu praskat. Jak bylo psano, pouzival bych mast na regeneraci kuze.

jbgd
hodnocení

2x
S takovou drobností k lékaři? Vydezinfikovat, zalepit náplastí, nesahat na to, až se odlepi, tak znovu vydezinfikovat a zalepit.

hodnocení

1x
Polil bych to desinfekcí dal bych naplast tu omotal elektrikařskou izolačkou aby do toho nešel bordel při praci a nechal to zahojit
Dělam to běžně tudle sem se říz o tenkej nerez plech krve jak z vola rozšklebeny hluboky známa při pohledu kolabovala *smich* stah sem to naplasti omotal izolačkou a dodelal praci malá jizvička po zahojení je no neni první ani poslední *smich*

hodnocení

0x

Já truhlář nejsem,ale kousla mě hoblovka,cirkula,občas flexa. Kdysi mi dal vet pro psy jakousi černou mast,od té doby to řeším tak,že odstřihnu,co odstává,desinfekce takovou zelenou vodou z lékárny a namažu tou černou mastí,zavážu,zalepím a jdu pokračovat v práci. Je fakt,že kdyby žena měla ruce jako já, asi by se mi to nelíbilo...*smich*. Vy to očištěte,vydesinfikujte a zabalte,ráno znova. Já to občas ještě očichám,kvůli infekci a hnilobě...*smich*

hodnocení

0x

Lékaž by mohl zkontrolovat očkování na tetanus a hlavně posoudí jestli je to na šití nebo náplast.

Záleží na hloubce řezu a od toho se odvíjí další.

Z fotky se to dá špatně posoudit.

Z vlastní zkušenosti hlavně fixovat polohu a pokud poteče další krev tak ta čistí ránu.

re4zon
Tetanua jo? Pokud to nebyl hrnek zakopany na hnoji, tak tezko.

makk
hodnocení

0x

Minimálně 1x denně vyšistit třeba Septonexem (pálí to, ale je to třeba) a pokud je to menší rána, tak ani nezalepovat, na vzduchu se to hojí nejlépe. Pokud je to větší, tak přelepit, aby to drželo u sebe a to ideálně mašličkou (nebo několika) vystřiženou z náplasti, to je lepší než celé šití, nezůstane skoro žádná jizva, po šití zůstane nevzhledná jizva.

hodnocení

0x

Také se mi to stalo, hrčela krev, takže špína odplavena, připlácla jsem to a přelepila, vyměnovala jen náplast za suchou a kůže přirostla zpět.

111®
hodnocení

0x

takový zranění řeším papírovou lepící páskou, namočit omotat jakmile ta páska uschne bude jak dlaha, a ten klíh na ní hojí...odstraní se rozmočením...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]