Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Test na coronavirus

Od: sunny* odpovědí: 14 změna:
Zdravím chci se zeptat zaměstnavatel mi teď zavolal že si mám koupit ag test jinak nemůžu v pátek do práce to může já myslela že testování má domluvit zaměstnavatel?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nnvfd
hodnocení

2x
Pročtěte si zde:
mpo.cz/...
Cituji: "Zaměstnavatel nemůže zaměstnance nutit, aby si test obstarali sami."

hodnocení

1x
Ano, je to na zaměstnavateli. Ale využít můžete běžné testovací místa ve městě.

hodnocení

1x

Před odjezdem do zaměstnání si doma uděláte test, pokud bude negativní, vezmete ho s sebou a u vstupu předložíte tomu, kdo to bude kontrolovat.

Pokud bude test pozitivní, do práce nejedete, pouze to telefonicky oznámíte a voláte k lékaři, v tom případě musíte na PCR test.

jenda22

Tak to je docela hloupost. Bere se vážně pouze test provedený na místě ve firmě. Antigenní test má spolehlivost zhruba 50:50. Ověřeno na pracovišti. Spíše ještě horší.

Pokud test, tak na náklady zaměstnavatele s příspěvkem státu. To je nařízení vlády.

eman
50:50 je nesmysl, je to 80 až 90%.
jenda22
Tak proc je dnes nanovinky.cz clanek o chybovosti 40% pro zmenu v nezachyceni pozitivnich? Ze to same plati o falesne pozitivnich uz nic nepisou. To se jim nehodi.

sunny*
hodnocení

No dobře ale já si ho mám udělat doma a jak prokážu že jsem si ten test udělala a že je negativní?
sunny*
hodnocení

A testovaci místa jsou plně obsazené do 30.3.
Asi jak kde. Dnes ráno v Jilemnici začátek příštího týdne, o kousek dál ve Vrchlabí až za čtrnáct dní.

hodnocení

0x

Měli by ho prodávat v Kauflandu, lekárnách...

jenda22
Tento domaci test nikoho nezajima. Ani nemuze. Pouze oficialni testovani zamestnavatelem nebo odberna mista. Ostatne je jen vyhazovani penez oknem.

jenda22 - nešiřte tady bludy. Samozřejmě, že si jej zaměstnanec, pokud má pracoviště mimo sídlo zaměstnavatele, může, no lépe musí udělat doma sám. Je na to metodika na stránkách MPO. Výňatek z pokynů ... Pokud zaměstnanec v rámci sedmidenního období vykonává práci výlučně mimo pracoviště zaměstnavatele, umožní mu zaměstnavatel postoupit test mimo pracoviště zaměstnavatele mimo jiné i v domácím prostředí.

Tady si můžete přečíst kompletní pokyny mpo.cz/...

Jenda2 a Jenda22 nešíří bludy, jen svojí pravdu, která je pro jiné blud. Páč v tomto případě stačí do práce donést třeba výsledek samotestu. Mnohokrát dával Izrael jako špatný příklad, přestože na tom byl den ode dne lépe. (Ne Jenda, ale Izrael.) Zkrátky má svojí upravenou pravdu, které je často lež.

Musím ho ale pochválit, že již neuráží tazatele, ani poradce.

zdys
hodnocení

0x
@sunny:testování na pracovišti zajišťuje zaměstnavatel. Mám pár kilometrů od baráku větší firmu a jejich první nápad byl:dáme lidem v pátek testy domů a v pondělí je odevzdají.(ty flusací,flusnout,naředit a nakapat).
Potkal jsem ve čtvrtek jejich bezpečáka a ptal jsem se ho, jestli to myslí s tím, že dají testy domů vážně a on prý proč ne?
No vidím v tom problém,říkám:jak zamezíte tomu, že se neotestuje jen jeden a když zjistí že je test negativní, nafluše do tý zkumavky všem? Třeba za pivo-víno-rum-CZK?
No a v pátek test domů nebyl. V pondělí Fahrplan. V jídelně 7 stolů,7 testovaných lidí,7 kontrolorů,15 minut.
Výhoda pro lidi který měli čas třeba až na 13:30.Pokud nebyli testovaní nesměli do fabriky. Překážka v práci.
Vím i kolik bylo pozitivních a není to veselé číslo. Ti museli na důkladné testy, výsledky ovšem nevím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma Coronavir
Otázky na téma coronavirus

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]