Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rady při dopravě imobilního pacienta k zubaři, při akutním zánětu

Od: zorasotkovska odpovědí: 8 změna:

Prosím o radu. Můj imobilní 91letý tatínek má zánět pod můstkem, velice ho to bolí a nikdo mi neporadil. Jeho obvodní doktorka mi řekla že mi napíše sanitku, k zubaři se nemohu dovolat je tam záznamník. Na zubní chirurgii ho nevezmou dohud nemá sundaný můstek. Pohotovost je až v sobotu. Copak v této společnosti nikdo nemyslí na imobilní pocienty a jejich zuby?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Měla jsem to s mužem úplně stejné. Měl posledních 14 zubů a bolely ho. Potřebovala jsem aby mu je vytrhli najednou. Má poškozený mozek a ošetřit se nenechá.Imobilní-záchvaty zuřivosti, pokud na něj někdo sáhne mimo mě. Napsala jsem na všechny stomat. kliniky v Čechách jestli ho vezmou a udělají to. Jedině Karlák v Praze vyhověl.Ostatní ani neodepsali.Byli jsme tam pár dní na pokoji a nemůžu si jejich přístup vynachválit. Zkuste ráno volat a pokud to není daleko třeba vás vezmou. Koukněte jestli to nemá v ústech zhnisané,když tak propíchnout hnis-uleví se mu. Zkuste se také tak domluvit,v tomto věku je složité jezdit ošetřit každý zbylý zub. Lepší nechat vytrhat. Muž si zvykl jíst bez nich. Nebyl by schopen si nechat udělat otisky. Já bych je tedy na té zub. chirurgii pěkně sepsula když nechtějí ten můstek sundat. Šla bych klidně někde výš...copak musí trpět bolestí? Držím vám palce aby jste to rychle vyřešila. Pokud se nezadaří,klidně bych volala rychlou že děda omdlévá bolestí. Oni by už si poradili.

Rychlou? No nevím jak to myslíš, že by si poradili. Dostal by něco na bolest a byl by odvezen do nemocnice. Nic víc se zuby neudělají.

Ano,konečně by se do té nemocnice někam na tu stomat. dostal. Nikam jinam by ho neodvezli. Kdyby řekla problém a že bolestí omdlévá tak si poradí.Jasně paní píše že na stom. chirur. mu ten můstek nechtějí sundat. A kdo má doma nechodícího tak ví jaký je problém ošetřit u normálního zubaře. Mluvím z vlastrní zkušenosti.On se potřebuje těch zubů zbavit,můstku i asi těch zbývajících. A to může jen odbot. pracoviště.A to chce rychlost...hrozí zánět-otrava ap.Nemluvím o bolesti co ten stařeček musí prožívat

ruzena*
hodnocení

1x

Vzhledem k tomu, že se jedná opravdu o vážný případ, nepohyblivého pacienta a už takhle má paní hodně starostí, jak zajistit otci neodkladnou péči, tak doufám, že nebudu peskována za více odkazů...

Paní nenapsala oblast, takže hledat něco konkrétního se nedalo. Sanitka by určitě nevezla pacienta třeba z K.V. do Prahy - musela by to být už dálková sanitka, která se ale nevolá ten den, ale daleko dříve. Takže moje rada -

To první je, pokud si můžete dovolit zaplatit sundání můstku u soukromého zubaři...vidím to jako rychlé řešení bolestivého problému pacienta.

To ostatní je na dotaz a domluvu a samozřejmě další hledání podle bydliště.

dentario.cz/...

Zubní pohotovost Praha 4
Pro ošetření akutních obtíží nabízíme zubní pohotovost pro registrované i neregistrované pacienty.
Privátní pohotovost i o víkendech po telefonické domluvě.
Milý přístup a zkušení zubaři.
Volejte na telefon +420 792 305 017 pro domluvu s lékařem.
----------------------------------------

Lze zavolat zde do ČSK...

dent.cz/...

Sdružujeme ze zákona všechny zubní lékaře v ČR

dent.cz/...

zubní pohotovosti

dent.cz/...

zubní lékaři podle pojištoven

dent.cz/...

hostující zubaři

dent.cz/...

Pokud by nic nevycházelo, pak jsou poradny a portály pro seniory a tělesně postižené, s telefonními čísly..to bych sem dávala už moc odkazů - lze najít na google...hledejte - Helpnet kontakt

hodnocení

0x
Zubni pohotovosti nejsou ve velkych mestech jen vikendy. Ale i pres tyden v odpolednich a nocnich hodinach. Zkuste hledat.

zorasotkovska
hodnocení

Všem vám moc děkuji za užitečné rady. Obvodní doktorka mi neporadila, jako vždy. Stomatologové si nás přehazují jako horkou bramboru. Člověk shání rady kde se dá.

Tatínek taky protestuje, to víte bojí se a kór v dnešní pohnuté době.

Tak zítra skusím tu pohotovost. Bydlíme na severní moravě a tak jedině Ostrava. Jenom nevím jakou sanitkou, jestli klasickou na převoz pacientů? Snad to do rána dáme a zítra se uvidí.

Ještě jednou děkuji

ruzena*

Tady v Praze jsou senior taxíky, senior sanitky, v Ostravě to neznám, ale když tam zavoláte - na dispečink a řeknete o jakého pacienta jde, oni už budou vědět.

V ordinaci zubaři zrovna jako třeba taxikáři auta, po každém pacientovi ordinaci desinfikují, nejen protože musí, ale i kvůli sobě. Mají roušky a štíty.

Mohu Vás ujistit podle mého znamého, který se strašně bojí zubaře, že na tom byl a říkal, že sundání můstku nic nebylo, šel by prý na to znova..Ale broušení zubů prý bylo strašné, když mu můstek dělali. Proto se tak pak bál.

Věřím tomu, mé dcerce trhali osmičky a postříkali ji to něčím, že nic necítila, ale nesměla pak pro jistotu asi 3 hodiny pít a jíst. Krk měla dřevěný. Dneska už je spousta věcí, že pacienti nemusí trpět, třeba 160 kč injekci do svalu a pacient na gastroskopii ani neví, že mu lezli do žaludku. Takže nemějte obavy a pan otec at si pak později vyplachuje usta vlažným heřmánkem. At se Vám vydaří.

Např. nemocniceostravavitkovice/...
Nicméně žádost o přepravu si dává lékař, jinak byste to platili.
Poptal bych se asi tady: fno.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]