Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžeme jet na chalupu ve stejném okrese

Od: iva7® odpovědí: 12 změna:

Potřebovali bychom s manželem jet na svou chalupu, zkontrolovat ji po zimě a máme tam nějakou celkem důležitou práci. Je to v rámci okresu, kde bydlíme, ale v jiné obci. Můžeme tam jet?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Teoreticky ne, prakticky si vás nejspíš nikdo nevšimne. Takže je dobré jen si připravit zákonný důvod (písemně) a nebude problém.

doplněno 08.03.21 20:05:

@jezevec: Očůrat se dá všechno. Ale je dobré znát NV č. 216 (č. 113/2021Sb.). Tam najdete kdy a proč ne a z toho se dá vydumat, kdy a proč jo. Musíte mít zákonné argumenty!

jezevec*
Písemné prohlášení je zapotřebí pouze pro cesty mezi dvěma okresy, ne? V rámci jednoho okresu prostě jedou nakoupit a basta fidli.. Ale jak říkáš, na 99% si jich nikdo nevšimne, já jel minulý čtvrtek přes půlku Čech a nikdo mi nevěnoval sebemenší pozornost...

hodnocení

3x

V rámci okresu jeďte. Nechoďte k sousedům na kafe.

lidus*
hodnocení

2x

vláda.cz vytisknete, vyplníte. Kočku jezdí manžel krmit bez problémů, také tam je nakládání s odpady. Projede dva kraje a stavěli ho 1x. Na něco to napasujete.

Ano, na péči o zvířata to lze napasovat a nikdo vám nemůže nic říci.

hodnocení

1x

Každý den, několik podobných dotazů.

okresy.mvcr.cz/...

Na cesty na chatu mimo okres se nevztahuje žádná z výjimek krizového opatření.

V okrese také ne!

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, v rámci okresu jet můžete, protože nejedete na návštěvu jiných osob, ale do své prázdné nemovitosti. Možná by nebylo na škodu mít u sebe písemný výpis z KN (z internetu a vytisknout), kde je chalupa zapsaná na Vaše jméno/a. Také mějte u sebe OP. Zdravím!

doplněno 08.03.21 20:11:

satam - nebudu se přít. Vycházel jsem ze slov pana Hamáčka na tiskovce, kdy připustil jízdu v rámci okresu do jiné prázdné a vlastní nemovitosti (nejde o návštěvu jiných osob a přenos covidu je vyloučen, když se tam nebudou s nikým potkávat). Ale možná jde zase o rozpor mezi slovy a písemným rozhodnutím vlády (nebylo by to prvně).

Bene, teoreticky nemohou! Přečtěte si NV č. 216. Najdete ho ve Sbírce zákonů pod č. 113/2021Sb.

Ten výpis z KN nepomůže, není to důvod ve smyslu toho NV č. 216!

Bene, máte pravdu a není to ani naposled*smich*

jp
hodnocení

0x

Ve zprávech na Primě ( před zahajením tohoto stavu) jsem viděla vypsané body co je možno. Mimo jiné - cesta na chatu v rámci okresu je povolena.

Prima*smich*

NV č 216, č.113/2021Sb. Tam se dozvíš, co můžeš a co ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]