Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych se zeptat, manželovi zemřela mamka měla na sebe sipo, před tím než umřela jsme podali na dodavatele žádost o vypovězení smlouvy a nechali jsme to přepsat na manžela s tím že to bude u jiného dodavatele. původní dodavatel nám ukončil odběr k 25.2. včetně konečného vúčtování, ale ted v březnu došlo sipo a tam opět ta zaloha. Tak jsem volala na původního doavatele a tam mi řekli ať zruším platbu sipa a zaplatím to jednorázově přímo na účet že mi to vyúčtované zašlou zpět tu zálohu. Na poště jsem byla, ale protože je to platba bezhotovostně a protože mamka zemřela tak to nemohli provést. Jak to tedy udělat? psala jsem i na centrálu pošty co s tím a čekám na odpověď.
Předem děkuji za odpovědi
Pokud to mamka platila bezhotovostně příkazem z banky tak musíte do banky příkaz zrušit,nebo ten kdo má po smrti k účtu přístup. To rozhodne notář kdo je dědic. Tak bych udělala já.
To je nějaké divné.
Paní měla SIPO, byla tedy klientem Pošty. Zemřela - Pošta přišla o klienta. Oznámil bych jim to a požádal o zrušení SIPA. Tečka. Dál bych se tím nezabýval.
SIPO se automaticky strhávalo ze tvého účtu. Zařídila jsi, aby k tomu nedošlo. Budiž. Tím neodejdou nastavené platby, takže by ses měla spojit s každým účtovatelem (nebo jak je nazvat) a dohodnout se s nimi, co s touto neuhrazenou platbou a co s platbami dalšími.
Jednodušší by bylo nechat SIPO běžet a normálně ho platit (to klidně lze několik měsíců), postupně převést dodavatele na sebe a dohodnout s nimi jiný způsob plateb a teprve potom nechat zrušit "prázdné" (zřejmě jen s televizí a rozhlasem) SIPO. Ta chybná záloha navíc by se samozřejmě řešila normálně nezávisle.
Z centrály pošty mi napsaly abych to normálně zaplatila a abych se dohodla s dodavatelem na vrácení. Přepis energie byl uskutečněn od toho 26.2. u jiného dodavatele tudíž tam je to ok. U původního mi řekli to o té el. tak jak jsem již psala, a plyn že ten bude jestě za březen a to vyučtují a v dubnu už nic nedojde. u toho plynu to jde zaplatit přes portál dodavatele samostaně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.