Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrušení platby sipo po úmrtí

Od: agor odpovědí: 8 změna:

Chtěla bych se zeptat, manželovi zemřela mamka měla na sebe sipo, před tím než umřela jsme podali na dodavatele žádost o vypovězení smlouvy a nechali jsme to přepsat na manžela s tím že to bude u jiného dodavatele. původní dodavatel nám ukončil odběr k 25.2. včetně konečného vúčtování, ale ted v březnu došlo sipo a tam opět ta zaloha. Tak jsem volala na původního doavatele a tam mi řekli ať zruším platbu sipa a zaplatím to jednorázově přímo na účet že mi to vyúčtované zašlou zpět tu zálohu. Na poště jsem byla, ale protože je to platba bezhotovostně a protože mamka zemřela tak to nemohli provést. Jak to tedy udělat? psala jsem i na centrálu pošty co s tím a čekám na odpověď.

Předem děkuji za odpovědi

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Sipo se zruší samo, to rušit nemusíte. Teď došlo sipo ještě za únor, proto ta platba tam je. Při vyúčtování elektřiny vám rozdíl vrátí nebo ještě doplatite. Platbu ze sipa musí zrušit dodavatel.
argo
Ale ono konečně vyúčtování elektrony přišlo, s preplatkem který budou vracet ale toto je záloha navíc co by už do vyúčtování nespadala
Vsak píšete, že jste tam volala a vrátí to zpět. Pošta vám pak pošle upomínku a budete platit zbytečné výdaje. Ten dodavatel musí tu platbu z toho sipa odhlásit sám, vy s tím neuděláte nic. Je to paradox, proto jsem sipo zrušil a vše platím trvalým příkazem. Ten si můžu zrušit nebo změnit kdykoliv sám klidně den předem, ale u sípa je to na dva tři měsíce. Sipo je zastaralá služba a v dnešní době k ničemu, protože se nedá ovládat online.
argo
Ano to je po pravda volala, ale bylo mi řečeno ať to zaplatím zvlášť (ne celé sipo) a pošlu potvrzení o platbě a pak to vrátí. Ale když to vyskrtnout nejde. Nevím proč to tak udělali plyn tam je protoze ten budou teprve účtovat, ale v dubnu tam nebude ani jedno.

hodnocení

0x

Pokud to mamka platila bezhotovostně příkazem z banky tak musíte do banky příkaz zrušit,nebo ten kdo má po smrti k účtu přístup. To rozhodne notář kdo je dědic. Tak bych udělala já.

argo
Ona účet neměla platilo se to z mojeho. A banka mi to zruší ale až od dubna to js zkoušela. Tak jsem akorát dala malý limit aby se to z účtu nezaplatil ale nevím jak dál

hm*
hodnocení

0x

To je nějaké divné.

Paní měla SIPO, byla tedy klientem Pošty. Zemřela - Pošta přišla o klienta. Oznámil bych jim to a požádal o zrušení SIPA. Tečka. Dál bych se tím nezabýval.

SIPO se automaticky strhávalo ze tvého účtu. Zařídila jsi, aby k tomu nedošlo. Budiž. Tím neodejdou nastavené platby, takže by ses měla spojit s každým účtovatelem (nebo jak je nazvat) a dohodnout se s nimi, co s touto neuhrazenou platbou a co s platbami dalšími.

Jednodušší by bylo nechat SIPO běžet a normálně ho platit (to klidně lze několik měsíců), postupně převést dodavatele na sebe a dohodnout s nimi jiný způsob plateb a teprve potom nechat zrušit "prázdné" (zřejmě jen s televizí a rozhlasem) SIPO. Ta chybná záloha navíc by se samozřejmě řešila normálně nezávisle.

argo

Z centrály pošty mi napsaly abych to normálně zaplatila a abych se dohodla s dodavatelem na vrácení. Přepis energie byl uskutečněn od toho 26.2. u jiného dodavatele tudíž tam je to ok. U původního mi řekli to o té el. tak jak jsem již psala, a plyn že ten bude jestě za březen a to vyučtují a v dubnu už nic nedojde. u toho plynu to jde zaplatit přes portál dodavatele samostaně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zrušení sipo

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]