Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkušenosti obchodování s bitcoiny

Od: cscsc* odpovědí: 31 změna:

Máte prosím někdo zkušenost s obchody na netu s kryptoměnami? Prostřednictvím anzcoins a bitstamp? Děkuji moc za každý názor a informaci, s pozdravem cscsc.

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nicloas
hodnocení

1x

Přes tyhle dvě ne, ale pouzivam coinbase a binance. Nicméně ses nezeptal co chceš vědět. Funguje to tak, že si založíš účet (stejně jak třeba na facebook, email a heslo, nekdy i telefon), pak si tam někde dáš Deposit EUR, napíše ti to údaje banky, kam máš poslat peníze. Počkáš 3 dny, pak tam jsou ty peníze k dispozici. Vybereš si pár, který chceš koupit, takže BTC-EUR, ETH-EUR a další (ze začátku tě zajímá pár, kde jsou ceny uvedeny oproti EURám, protože máš jen eura, později si můžeš vyměnit BTC třeba za DASH, tak budeš hledat DASH-BTC). Pak dáš koupit (BUY). Zajímají tě dva typu koupě - MARKET a LIMIT. Market znamená, že to koupíš hned, za cenu jakou jsou ted, dejme tomu 60.525Eur. Limit je to, když si vytvoříš příkaz na to, za kterou hodnotu to chceš koupit (protože kryptoměny mohou jít za den klidně -20% a druhý den udělají zase +25%), takže si tam nastavíš, aby se ti koupil BTC až bude stát 55.000EUR. No, a to je asi tak jako úvod vše. Platí se poplatky, ale jsou mizivé. Já obchoduji "jen"se 4tisíci (150EUR) a tam je poplatek 1EUR max. ("jen"protože nakupuji každý měsíc). Na kryptu se dá hodně vydělat. V roce 2020 jsem měl 30% zisk, to jsem prodal. Letos 110%, ale taky jsem dlouhou dobu byl v mínusu. Taky nedoporučuji kupovat BTC na pravidelné bázi. Je už okoukaný a nějsou tam takové zisky. Lepší je Etherum, kde je za poslední rok nárůst 1900%. (u BTC 424%). pak jsou další kryptoměny, které jsou i ziskovější, ale taky rizikovější. Třeba DogeCoin, ten hodně promotuje Elon Musk na twitteru a s cenou hodně hýbá, tak jako s akciemi Tesly, tam je za poslední rok zisk 20700%. Ale je to risk, jelikož dogecoinu je velké množství, třeba 100 bžilionů. BTC je zase omezený na počet, 21 milionů. Ale nevím, jestli je dobrý čas na nákup. Většina kryptoměn překonala své ATH (nejvyšší hodnotu). Zrovna včera spadly ceny až o 30%...teď zase půjdou 2 týdny nahoru. Chce to chvíli sledovat, než člověk něco koupí. Jasně, za 4 tisíce si můžete koupit co chcete, jako já, ale pokud za 100tisíc, tak to dělat trochu s rozmyslem. Taky doporučuji použít referral code, třeba můj odkaz na coinbase/... . Za nákup svých prvních 100eur dostanete 10Eur v BTC zdarma a už máte zisk 10%.

Pak jsou na řadě peněženky, hardwerove nebo softwarove. To bych asi tolik neřešil, pokud tam budete mít do 50tisíc kč. Já mám ted na coinbase 40tisíc a o peníze se nebojím. Až budu mít víc, pošlu si je k sobě na peněženku. Je to jako banka, taky máš v bance 40tisic a nebojíš se o ně, až tam budeš mít milion, tak budeš přemýšlet o tom, že si je radši schováš doma do trezoru. Kdyby jsi chtěl víc info, kouknu sem i večer.

motak
Jak nejlépe nakoupit bitcoin a převést do své peněženky? Myslím z pohledu poplatku, většinou bývá docela velký pro převod.
nicloas
Těm poplatkům se bohužel nedá vyhnout, ale většinou to bývá 1%. nakoupit na oficiální burze (Coinbase, binance). Po nákupu kryptomeny lze poslat na jakoukoliv adresu (v tomto případě vaši peněženky)
Odkaz mě otevře stránku a chce abych se přihlásil.
Chápu správně, že budu-li mít přihlašovací údaje, referral code mi to zobrazí?
Jinak díky za super napsanou zkušenost.
nicloas
Odkaz tě odvede na registraci. Tam své údaje vyplnis a pak se budeš moct přihlásit.
ladis*
Na coinbase nic nekupuj, tam je spread přirážka jako prase, kdyžtak coinbase pro anebo binance.
Tam ty prachy musíš dostat pomocí stále coinu - USDC, USDT - koupíš je na Anycoin a jejich cena stabilně kopíruje USD…
Pak se i myslím vyhneš AML na binance?
Ale když to padá, tak jsou všechny burzy zaseklý :)

hodnocení

1x
Jestli ti stačí jednorázově nakoupit a pak to držet a později prodat, tak stačí se zaregistrovat na burze, koupit klidně za market cenu a pak si to z burzy stáhnout k sobě do peněženky na to delší držení. Na burze nedoporučuji držet delší dobu crypto, protože se může stát cílem hackerů a můžeš ostrouhat.
Pokud chceš dělat pravidelné obchody, tak nejdřív doporučuji si nastudovat základy (market a limit buy, stop lossy atd.). Osobně jsem denními obchody dokázal udělat pěkný zisk, ale také za 2 měsíce přes 0,3btc ztratit..

jenda22
hodnocení

1x
Plati jedno pravidlo a to: vydelat na chamtivosti jinych. Dnesni clanek o propadu kryptomen jen potvrzuje, ze po dosazeni nejake vysky hodnoty zacne cena padat a tak dokola. Umely produkt a hloupost kupujicich.
motak
A jak by sem mel chovat? Růst donekonečna?
jenda22

Tak si přečtěte dnešní zprávy o rozpadu kryptoměn. To jen dokazuje mé tvrzení okrádání chamtivých investorů. Spadne klec a prachy v čudu. O ničem jiném to není.

elie
hodnocení

0x

Mám zkušenosti s Bitcoiny před pár lety stačilo zapnout počítač a týden ho nechat zaplý a získala jsem 0,002 bitcoinu pár let jsem čekala a teď mám více než 20 000 skoro zdarma, protože nechat týden zaplý počítač mě skoro nic nestálo ( leda tak ptrpělivost) stačí mi převést si ty peníze na kartu a normálně tím platit. (ps těď už je to těžší, takže bude muset být ten počítač mega výkonný) doufám, žeti má odpověď stačí;).

14.05.21 23:11
Opravdu?
pavel21*
Nestačí. Odpovídáš na něco úplně jinýho.
ladis*
Dnes jedině bazén. Jinak nic nevytěžíš.
A největší bazén mají myslím Číňani, bitmajni

hodnocení

0x
To jsou tedy rady. Jedna má za 2 tisiciny bitcoinu 20tis Kč, druhá rada je taktéž mimo, protoze kupovat bitcoin za 60tis eur je teda přirážka 50% proti současné eurove ceně :)
nicloas
60.000 eur byl pouze ilustrační příklad. Na této hodnotě byl btc před týdnem. použil jsem slovo třeba, asi. Nebyla to přesná cena. Teď se na Coinbase nakupuje za 40.196eur. Když jsi tak chytrý, napis svůj návod. Když mluvíš o 50% přirážce, kde bys teda koupil BTC za 30tisic euro? To me zajímá.
Píšeš, že za 60tis eur se obchodoval před týdnem. Bitcoin ale nikdy 60tis eur nebyl. To je ta 50ti procentní přirážka, protože se teď obchoduje okolo 40tis euro. Dolar se na páru s eurem obchoduje na ceně 1,21, takže cena v dolarech je tento násobek. Je třeba rozlišovat o jaké měně je řeč a začátečníky na to upozornit, protože bitcoin se vždy uvádí v usd. Pokud tedy začátečník zadá pokyn na nákup za 48tis, ale v měně eur, tak je to špatně, ale na druhé straně je tam silná likvidita, tak to vybere z nabídky okolo reálné ceny, i když by mohl koupit levněji. Člověk musí umět počítat a nemichat různé meny dohromady, protože pak snadno udělá chybu. Podobně jako v první odpovědi, kdy odpovídající vytěžila za týden dvě tisiciny bitcoinu a za pár let vydělala údajně 20tis. Ve skutečnosti ale vydělala za několik let 100 dolarů a to jsou dva tisíce Kč! Dva tisíce Kč se na burze dají vydělat za několik minut, nemusím pár let čekat ani mít týden zaply pc a ještě platit drahou elektřinu. Bitcoin nedělám, nejsem spekulant, ale investor.
A přes co investujete?
Přes fio brokera
nicloas
Kolik jsi přes toho fio brokers vydělal? 10%? Myslis si ze on si žádné přirážky nedělá? Děla si až 70%...
Jak jsem psal, jsem investor, dělám akcie a ETF. Nedělám bitcoin, to je čistá spekulace a fio ho ani nemá.
Záleží jak investujete. Pokud přes páku, tak i to je spekulace, nehledě na to, jestli jsou to akci, ETF nebo něco jiného. ;) I komodity jsou spekulace..
Páka nebo nakonec i margin jsou čistě spekulace. Na dlouhodobé držení nejde použít. Margin si žádá úroky a páka vás může připravit o všechny investované peníze. Investuju do osvědčených dividendovych společností na pasivní příjem plus velkých růstových na delší držení. Poplatky nula nula nic, desetiny procenta.
Kdo měl bitcoin na páku, je již z trhu venku. A samozřejmě všechny peníze taky :) To je ten rozdíl mezi spekulací a investicí :0)

Myslíš páku na long? Kdo šel s pákou short, tak má vyděláno..*smich*

To mas pravdu, ale na burze jde vždy většina s davem :))

infinity
hodnocení

0x

Hele, je to individuální. Záleží, co s kryptem chceš dělat. Já třeba mám BTC na držení, nezajímá mě kolik stojí, ukládám do něj fiat peníze, aby mi neležely na účtu. Pro mě Bitcoin už není spekulace, ale holý zhodnotitel a uchovatel, který si spravuju já, to je pro mě velmi fascinující, je jen můj a nikdo jiný nad ním nemá kontrolu. To byl i důvod, proč jsem do něj vložil své peníze. Pokud chceš obchodovat, pak bych zvolil burzu Binance, má nižší poplatky za trade (0,1%) než Coinbase Pro (0,5%). Výběr BTC z Binance na peněženku stojí fixně 0.0005btc. Z Coinbase méně dle situace (! POZOR, BAVÍME SE U BURZE COINBASE PRO, ne Coinbase). Neobchoduju ale jen držím, protože se nehodlám finančánku zodpovídat za to, že jsem každý rok nedanil. Ano, burza má povinnost zasílat tvou burzovní aktivitu tvé daňové rezidenci minimálně 1x za rok. Taky nekupuji nic na burzách, protože se nechci ověřovat a posílat někde občanku. Proto nakupuji anonymně buď v bitcoinmatu, nebo to umí i některé SW walletky přes Apple Pay třeba, ale tam už je tvé info z bankovní karty zase. BTC si posílám na HW wallet Trezor, a to o víkendu, jelikož můžu nastavit minimální poplatky za transakci (dnes jsem měl transakci 10sat/byte cca 9kč) a ony bez problému projdou za několik bloků.

Bitcoin určitě není a nebude vhodné aktivum na dlouhodobé držení. Nedává to žádný úrok, žádnou dividendu, žádný pasivní příjem. Existuje něco jako inflace a měnové riziko, dolar stále padá. Na čistou spekulaci určitě ano, ale vzhledem k vysoké volatilitě a nejistotě na dlouhodobé držení určitě ne.
infinity

Já nepotřebuju úrok, nepotřebuju zisk, i když už jsem několikanásobně v zisku (teda nejsem, dokud neprodám). Před 3 rokama jsem si říkal to samé, co Vy, ale během doby jsem změnil názor, protože vidím, co se děje. A dlouhodobé držení se právě vyplatí nejvíc. Volatilita je sice vysoká, nicméně ta mě vůbec nezajímá, protože vím, že od mého prvního nákupu se určitě zhodnotí, a ne naopak :) Ať si trejdři hrajou, já jsem hodler a uvidíme, jestli za několik let se moje peníze nevypaří, ale jsem přesvědčen, že NE.

Když nepotřebuješ roční výnos, nemůžeš využívat složeného úročení. A nic z toho nemáš, žádný pasivní příjem. Možná za deset dvacet let něco vyděláš, ale po odečtení inflace a měnových ztrát to už nebude žádné mecheche. Není lepší využívat té volatility? Kdo prodal za 60tacu teď může dokoupit za polovinu jednou tolik těch bitcoinu nebo si část nechat na případný dokup ještě níž. Aktivum, které může shodit o padesát procent nějaké vyjádření čínské vlády nebo jednoho člověka nemá žádnou vnitřní hodnotu a ta hromada lidí, která v tom jela na páku přišla již o všechno. To možná vyjde lépe si koupit los.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]