Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem po 2 týdnech vyléčen z covidu když kašlu?

Od: ottto odpovědí: 12 změna:

Měl jsem před 2 týdny potvrzen covid. Lehký průběh, ale v polovině jsme začal trochu kašlat. Spíše dráždivý suchý kašel, trochu i vlhký. Hlavně po ránu. Jako kdybych ještě chytnul nějakou lehčí virózu. A už se to zhruba ten týdne táhne.

Co myslíte - jsem vyléčen z covidu, nebo jsem ještě infekční? Není to třeba jenom postcovidový syndrom? Co myslíte?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

říká se, že infekční po 14 dnech nebudete, příznaky, následky Covidu, můžou být hodně dlouho.

hodnocení

2x

To ví jenom Pán Bůh.
My zde můžeme pouze hádat *nevi*

liska5
hodnocení

2x

Kamarádka /70/ prodělala drsnou formu covidu,11 dní ve vysokých horečkách. Po něm v nemocnici konstatovali, že má poškozené plíce a že se to bude hojit pomalu. Teď mne potkala, že jde z RTG plic a že nález už je mnohem lepší. Takže Váš kašel může ustupovat celé týdny..Uf!

podobně jsem to měl i já, taky po 30 dnech znova CT plic, kde zjistili, že se to pomalu lepší, ale musel jsem si počkat...

hodnocení

0x
Infekčnost přeci nikdo na dálku odhadovat nemůže. Vyléčen z covidu a infekční stav jsou dvě naprosto rozdílné věci. Samozřejmě za normálních okolností při mírném průběhu s časem infekčnost klesá k nule (zhruba po 10dnech). Jinak různé pocovidové zdravotní problémy se můžou táhnout ještě týdny, měsíce popř odeznít a po čase náhle udeřit.

ruzena*
hodnocení

0x

Kašel po covidu je dlouho, mně trval celkem cca 8 týdnů, dusivý a suchý. Ale horší je, že byste mohl mít postižení plic, takže v každém případě zavolejte obvodákovi či koho máte, aby Vám raději poradil on. A jestli Vás na plicích bolí, já měla pocit drátěného kartáče při každém nadechnutí, tak Vás pošle na plicní. Na CT. A to bude dobře, aby jednou nebylo pozdě.

iv®
hodnocení

0x
Dnes jsem třetí týden od prvních příznaků, dva týdny po testu, jsem na tom "dobře", ač jsem zavřená v jedné domácnosti s dětmi a manželem (oddělené lože) jsme neměli, nikoho z nich jsem nenakazila. Všichni negativní. Už jsem mohla dneska do práce, bohužel zatím přetrvává noční dusivy kašel, jsem domluvená s lékařkou, že pokud se nezhorším, můžu ve čtvrtek do zaměstnání. Budu tedy brána jako neinfekcni byť kašel a dušnost bude pretrvat. Myslím že ani sami lékaři nevědí kdy je ta chvíle kdy už nakažený nemůže nakazit další.
ruzena*

Máte noční dusivý kašel a s tím chcete jít mezi lidi do práce?*nene*

Snad Vám záleží na zdraví, nebo ne? Doktorka místo do práce Vás měla poslat na kontrolu na plicní - je to vážně doktorka?

iv®
Nebojte, už jsem na plicní objednána. Kašel může přetrvávat x týdnů, takže ano bohužel i s takovým kašlem budu chodit do práce. A víte proč? Protože mi v pátek skončí izolace, manželovi neschopenka a dle tabulek budu práce schopná.
ruzena*

No hlavně aby to nevadilo lidem v práci a Váš kašel je nerušil. Já v noci chodila bytem a dusila se kašlem, ale sousedé pak na mě zvonili, jestli jsem si byla pro léky, že je to budí - bydlím v paneláku. No, pomohl mi lék Stopkašel, co mi doporučila lékárnice - 2x velký jsem spotřebovala, ale pomohlo. Nebyl tak bolestivý hlavně. A zmizel sice později, ale jak říkám, už nebyl tak strašný.

zdr
hodnocení

0x
Jsem zdravotní sestra, od října po kovidu, kašlu pořád, hlavně na nočních hodně dráždivý, suchý, spíše alergický, ale před kovidem nebyl až takhle protivný, takže odpověď Vám nedám, mne řekli, že příznaky mohou přetrvávat ještě několik týdnů :)
ruzena*

A neměli by tohle mít zdravotníci jako pracovní uraz? 100% plat? A následky, třeba na plicích, jako nemoc z povolání? Už dál psát nemůžu, mám jen 4 odpovědi, tak hodně zdraví.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]