Ahoj,mám léta reflux žaludku,překyselený žaludek,léky beru a často léta pokašlávám.Prý je to tím,že kyseliny ze žaludka dráždí plíce.Ale při nošení roušky se to pomalu zhoršuje a často mám hlavně v noci úplně náběh na astma,nemohu nějak někdy popadnout dech.Podle mě ta rouška reflux ještě zhoršuje,protože při dýchání přes roušku je v plicích větší podtlak než když se dýchá bez roušky a tím pádem se kyselina k plicím dostane více.Má někdo podobné zkušenosti?
Roušku máš i v noci při spaní? Když píšeš, že se to při nošení roušky zhoršuje a máš často v noci náběh na astma. Já bych to s rouškou tolik nepřeháněl a na noc si ji klidně sundej.
Myslím že reflux je záležitost trávicí soustavy a nikoliv dýchací. Tedy že je postižen převážně jicen. Kontaktujte svého lékaře. doplněno 07.03.21 11:29: Kdybych reflux neřešil, tak bych se tu nevyjadřoval. Osobně Vámi popisované problémy neznám.
pip
To o tom nevíte nic.Z refluxu může být i astma právě.Protože ty kyseliny dráždí někdy plíce i když člověk nemusí ani nic cítit.Viz PEP test,který to prokáže.
Mám taky silný reflux. Leta beru prášky, ale mám stejné problémy s rouškou jako každý jiný. Pokud berete léky na tlak, můžou vám vyvolávat ten kašel a bylo by dobré je změnit.
Pip, včera byla neděle a u lékaře jste evidentně nebyl. Dneska, už v 10.30 píšete, že Vám to potvrdil "plicař". Nejde mi do hlavy, jak jste tak rychle dokázal vyjednat a absolvovat konzultaci u plicního lékaře, zejména v této době, kdy jsou všichni lékaři totálně vytížení opravdovými pacienty.
Mam podobnou zkusenost. V noci jsem se zacala potit a pridusovat, dokonce se mi bolave svira srdce. Zjisten reflux a astma. Poprve mne srdce zabolelo, kdyz jsem pred 3 mesici dobehla na tramvaj, na schodech si nasadila respirator a snazila se marne nadechnout. Temer jsem zkolabovala. Od te dobe plizive se zhorsujici potize. Dnes jsem na Omeprazolu a Kinitu na reflux, Prestariu na vysoky tlak a Airbufo (kortikoidy) na astma. Rousky mi ukradly posledni zbytky zdravi...
Takže je to potvrzeno plicařem.Všechno to je z refluxu,i když kyselina se mi ze žaludku nevrací ale reflux mám.A rouška to může vyvolat i když jsem z refluxu nikdy dýchací potíže neměl,ale chrchlal jsem často
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.