Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reflux žaludku a nošení roušky

Od: pip odpovědí: 11 změna:
Ahoj,mám léta reflux žaludku,překyselený žaludek,léky beru a často léta pokašlávám.Prý je to tím,že kyseliny ze žaludka dráždí plíce.Ale při nošení roušky se to pomalu zhoršuje a často mám hlavně v noci úplně náběh na astma,nemohu nějak někdy popadnout dech.Podle mě ta rouška reflux ještě zhoršuje,protože při dýchání přes roušku je v plicích větší podtlak než když se dýchá bez roušky a tím pádem se kyselina k plicím dostane více.Má někdo podobné zkušenosti?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

pip, taky mám reflux, beru každý den léky, ale tyto problémy nemám. Váš názor Vám nevyvracím, ale nevěřím tomu. "v plicích větší podtlak než"

Asi bych doporučil navšívit Vašeho gastrologa.

hodnocení

2x
Roušku máš i v noci při spaní? Když píšeš, že se to při nošení roušky zhoršuje a máš často v noci náběh na astma.
Já bych to s rouškou tolik nepřeháněl a na noc si ji klidně sundej.

hodnocení

1x
Myslím že reflux je záležitost trávicí soustavy a nikoliv dýchací.
Tedy že je postižen převážně jicen.
Kontaktujte svého lékaře.
doplněno 07.03.21 11:29: Kdybych reflux neřešil, tak bych se tu nevyjadřoval.
Osobně Vámi popisované problémy neznám.
pip
hodnocení

To o tom nevíte nic.Z refluxu může být i astma právě.Protože ty kyseliny dráždí někdy plíce i když člověk nemusí ani nic cítit.Viz PEP test,který to prokáže.

Mám taky silný reflux. Leta beru prášky, ale mám stejné problémy s rouškou jako každý jiný. Pokud berete léky na tlak, můžou vám vyvolávat ten kašel a bylo by dobré je změnit.

hodnocení

1x

Pip, včera byla neděle a u lékaře jste evidentně nebyl. Dneska, už v 10.30 píšete, že Vám to potvrdil "plicař". Nejde mi do hlavy, jak jste tak rychle dokázal vyjednat a absolvovat konzultaci u plicního lékaře, zejména v této době, kdy jsou všichni lékaři totálně vytížení opravdovými pacienty. *co*

kathka
hodnocení

1x
Mam podobnou zkusenost. V noci jsem se zacala potit a pridusovat, dokonce se mi bolave svira srdce. Zjisten reflux a astma. Poprve mne srdce zabolelo, kdyz jsem pred 3 mesici dobehla na tramvaj, na schodech si nasadila respirator a snazila se marne nadechnout. Temer jsem zkolabovala. Od te dobe plizive se zhorsujici potize. Dnes jsem na Omeprazolu a Kinitu na reflux, Prestariu na vysoky tlak a Airbufo (kortikoidy) na astma. Rousky mi ukradly posledni zbytky zdravi...

pip
hodnocení

Takže je to potvrzeno plicařem.Všechno to je z refluxu,i když kyselina se mi ze žaludku nevrací ale reflux mám.A rouška to může vyvolat i když jsem z refluxu nikdy dýchací potíže neměl,ale chrchlal jsem často

"kyselina se mi ze žaludku nevrací ale reflux mám"

Povedzte mi, pip, čo vy si predstavujete pod takým výrazom reflux.
Nějak mi není jasné, jak můžete mít reflux bez refluxu :)

zaseja

"Prý je to tím,že kyseliny ze žaludka dráždí plíce."

"kyselina se mi ze žaludku nevrací ale reflux mám"

Jak by ti mohly kyseliny ze žaludku dráždit plíce, když se ti podle tvých slov ze žaludku nevrací?

Máš v tom nějaký zmatek.

Spíš mi to přijde jako další výmluva proti nošení roušek.

A jenom dodám, že reflux, a to ten skutečný mám taky.

id
hodnocení

0x

pip - co je vám netuším. Ale 100% vím, že v noci při nemožnosti se nadechnout nemáte náběh na astma.

Asmatici se mohou nadechnout hodně, ale výdech nefunguje !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma rouška

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]