Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych moc poděkovat za odpověď, ale ještě bych se potřebovala doptat- pokud tedy mám u jednoho zaměstnavatele podepsané růžové prohlášení na rok a chci ho podepsat u jiného zaměstnavatele, protože tam se mi to vyplatí více musím ho nějak zrušit nebo stačí, když podepíši jiné růž. prohlášení od tohoto datumu. Děkuji
To zrušte. Zajděte do účtárny s tím, že slevy u nich nechcete. Zároveň ho podepíšete! Na ten podpis dbejte, pořádně se podívejte že tam máte od - do. Vyhnete se pak případným problémům, kdyby na to účetní zapoměla. Od toho okamžiku vám v té práci, kde nemáte podepsané růžové prohlášení, bude výplata zdaněna srážkovou daní. Tudíž nevstupuje do ročního zúčtování, resp. přiznání k dani.
Mařenko jestli to správně chápu, tak když u zaměstnavatele nepodepíšu to růžový prohlašení tak si nemůžu dělat daňový přiznání sám?.?.?
Můžeš. Tak to zkusím napsat podrobně Pracuji u firmy Jahoda, od ledna do června. Tam mám podepsané růžové prohlášení, tudíž uplatňuji slevu na poplatníka a platím ZÁLOHU NA DAŇ. Pak budu do září na pracovním úřadě, ale budu pracovat na dohodu, kde růžové prohlášení nepodepíšu. Tam mi budou strhávat celou daň, tzv. srážkovou, tj. 15%. V říjnu nastoupím u firmy Malina, kde podepíšu růžové prohlášení a zase platím ZÁLOHU NA DAŇ.
Pak tu máme začátek roku. Buď ve firmě Malina- poslední, podepíšu na růžovém prohlášení do 15.2. že chci udělat roční zúčtování daně, nebo to nepodepíšu - tj. 3 a 4 strana a udělám si to do 31.3 sám. Pak si vezmu příjmy HRUBÉ z firmy Jahoda a Malina, a podle nich si spočítám daň. Dohodu tam neuvádím, protože tam jsem daň už zaplatila celou. Popis jak se to spočítá nevypisuji, protože na internetu jsou už parádní formuláře, které člověka provedou každým řádkem a spočítají všechno sami. Já jsem takhle dělala za minulý rok daně poprvé v životě asi 10ti lidem a úspěšně.
Moje matka totiž už několik let uklízí na Dohodu o provedení práce. Nevěděla že má podepsat nějakej růžovej papír. Když sem si teď k vánocům pořídil komp a internet tak se do toho taky občas mrkne. Nějak sme debatovali a ona si chtěla udělat daňový přiznání. Bohužel jí zástupci z její firmy řekli že jí celou dobu prováděli nějakou srážkovou daň, tudíž nemá prostě nárok.
Řešil sem to tady poradte.cz/... .
To mají pravdu, příjmy zdaněné srážkovou daní opravdu nevstupují do daňového přiznání. Tam už je to sražené, zaplacené finančáku a hotovo. Daňové přiznání se dělá, pokud se platí zálohy na daň. Vlastně se spočítá, jestli ty zálohy nebyly malé, nebo velké.
Jen mi nejde do hlavy to, že tvoje mamča dělá na dohodu o provedení práce celý rok. Na ní může ročně odpracovat jenom 150 hodin.
doplněno 24.05.10 12:42:Zadej si otázku, jiní ti určitě poradí, já si teď nemůžu vzpomenout, ale je mi divné, že nemá podepsané prohlášení, tudíž má zdaněný příjem beze slevy na poplatníka. Víš jak to myslím? Že má zdaněný mnohem vyšší příjem, než by musela mít. Já nechci psát hlouposti, zkus se zeptat, třeba : Dohoda o provedení práce- sleva na poplatníka. -srážková daň... nebo Uplatňuje se u příjmu na Dohodě o provedení práce, zdaněné srážkovou daní sleva na poplatníka?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.