Hezký večer, zajímalo by mě, na základě čeho mají reportéři a kameramani televize povolen přístup na covidová oddělení, odkud přinášejí pravidelné reportáže. Rodinný příslušník se tam na návštěvu nedostane ani náhodou.
Dobrý den, novinář má novinářský průkaz, který mu dává více možností, než má běžný občan - novinář informuje veřejnost (určitě se souhlasem např. vedení nemocnice). V jedné reportáži na ČT uvedla redaktorka, že před vstupem na JIP musela ona i kameraman předložit negativní test na covid a obléknout si "skafandr". Některé záběry pořizují zdravotníci a je to uvedeno v pravém horním rohu obrazovky (např. na ČT je uveden zdroj FN Bulovka). A některé záběry se ve zpravodajství opakují (tzv. ilustrační záběry). Zdravím!
podle me to je v minulosti natoceny b-roll z nemocnice a jen to tam furt ilustracne opakuji atd, tezko rict. Nicmene jeste jsem u tech zaberu asi nevidel lezet nekoho, kdo neni 200kilove prase, a to i u reportaze jak se na jip dostavaji i mladsi rocniky.
"podle me to je v minulosti natoceny b-roll z nemocnice a jen to tam furt ilustracne opakuji" To může být. Asi jako reportáže TV Nova, kdy už asi půl roku, možná i déle, ukazují záběry ze sněmovny, a Tomio Okamura tam běží v záběru. Všimněte si toho
Je to tak, obézní mají velké riziko skončit v nemocnici a záběry přesto neustále ukazují převážně tlusté osoby, které za rok měly dost času tlusté nebýt. Ale komu není rady, toho na JIP zachránit nemusí. BMI mám do 25, vit.D dostatek, covid jsem prodělala jako virózu,co nestála za řeč.
To je tak těžké přijít na to, na základě čeho jsou mediální presstituti vpuštěni na jakékoli natáčení reportáže o kovidu?
Ale těch "plných JIPek"v reportážích se neděste. Ony prázdné být nemůžou (složitější politika financování). Většinou tam mají jedno lůžko volné pro opravdu expresně nutný případ, a dalších cca 40% mohou uvolnit v řádu desítek minut u pacientů, kteří mohou být na běžném pokoji s intenzivnějším dohledem personálu na patře. Takhle to bylo totiž i před kovidem. Tchán tam ležel se žlučníkem, přitom mu nic nebylo. Ale ty napíchané hadice a dráty se proplácejí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.