Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Antibiotika na zuby

Od: martinblazek odpovědí: 20 změna:
Zdravím, bolí mě už 4 dny stolička a včera mi zubařka předepsala antibiotika, že je to zánět v dásni,nebo pod korunkou. Atb Augmentin. Už mám v sobě 3 dávku a bolest ani trochu neustupuje. Už nefunguje ani Valetol, Ibalgin ani Dexoket,dokonce ani kombinace těchto léků (ano jsem blázen). Mám ještě čekat,nebo zítra na pohotovost? Nikdy jsem na zuby antibiotika nebral,tak nevím,kdy zaberou,nebo jestli už to mělo zabrat. Díky

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Na pohotovost a pak rovnou hledat jinou zubařku. To vážně neudělala hned rentgen?

martinblazek
hodnocení

Rentgen nedělala. Jen to prohlédla, konstatovala, že ta korunka se malinko viklá a dala mezi zuby nějakou vložku asi léčivou tuším. Na rovinu, jel jsem tam před koncem ordinačních hodin. Samozřejmě už měla vyděláno za celej den, tak proč se se mnou piplat že.

To musí být dobrá řeznice. Rychle na pohotovost.

martinblazek
hodnocení

Ani ne to byla spíš ta před ní. Ta i s nejhorší bolestí zubu nedala injekci a už jela vrtačkou. Tahle je docela lidská. Teda byla ale teď koukám, že je hodně na prachy.

Myslel jsem že dneska už má každý solidní zubař rentgen u křesla, bohudík pryč jsou doby kdy se na rentgen chodilo přes půlku města.

kepler*
hodnocení

2x

Nelze očekávat, že už po třech dávkách ATB naplno zabere. Slabá analgetika nemusí zabrat. Já beru středně silný opioid Tramal, ale v jiných případech a je na předpis. V každém případě to chce konzultovat s praktickou lékařkou.

liska5
hodnocení

1x

Zažili jsme někdy kolem r.1980 v rodině Teracyklin na zánět v dásni kolem spodních řezáků. Zubař ho nasadil, když se přidala horečka. Dneska už jsou taková ATB, co dovedou projít do kosti. Která to je stolička? Každý zub má spojitost s nějakým orgánem. Dá se i vyhledat a pak si zvednout životosprávou kondici onoho orgánu a tzv. ho vyčistit.

Preventivně si dejte zeleninový den. Odlehčete střevům. A pokračujte bez cukru, mléka a mouky. Dobré jsou kroupy a kyselé zelí...A hodně pít vodu /lze s citronem/

martinblazek
hodnocení

Pravá horní 5. Děkuji za tip

Ježiš dejte už pokoj s těma souvislostma, jsou to nesmysly :-D

liska5

V těle souvisí všechno se vším. Horní 5 - kondice plic. A ty mají zase úzký vztah k tlustému střevu. Tolik tisíciletá východní medicína. Akutní stavy - lékařská bezplatná poradna 800 888 155 !

runner*

lisko pan pise, ze jej boli zub pod korunkou, ktera je navic dle lekarky uvolnena. Vazne si myslite, ze bolest takto opravovaneho zubu, kde netesni korunka je zpusobena problemem s nejakym organem?

Tak je vidět že paní liska je velkou zastánkyní zdravé výživy a alternativní medicíny,

To je fajn a je vidět že znalosti a přehled má.

Ale na druhou stranu někdy zachází do extemu a byla by schopná doporučit třeba na zlomenou nohu heřmánkový čaj...

Prosím nemyslím to nijak špatně berte to částečně jako legraci .

liska5

Spoléhám na rozum tazatele a k zásadnímu řešení, což by měla být v případě tazatele opětná návštěva zubaře a dobrání ATB, tak přidám, jak bych problém ještě zmírnila a co bych podpořila. Většinou tak doplňuji ostatní rádce. Nejsem ortodoxní, že bych akutní vážné stavy řešila čajíčkama. Spíš nabádám k tomu, aby marod vnímal svůj stav komplexně a v souvislostech, začal přemýšlet o prevenci. Ty zdravotní potíže, se kterými se sem lidé obracejí, ty nejsou náhoda, ale důsledek něčeho. A zánět v těle, jakýkoliv, má společného jmenovatele... Léky beru jako tu poslední možnost. Je mi přes 70 a zatím úspěšně se jim vyhýbám.

hellashell
Budete se někdo možná divit,ale mě moje zubařka, kamarádka, také doporučila antibiotika, protože mám v těle neustálý zánět a též v dásni,jde to až do čelisti.Ale nebolí,jen tak 2x za rok, ale potom parádně.Trpim třemi zánětlivými neurologickými nemocemi a tohle prý také souvisí... takže asi tak

hodnocení

1x

Pokud je to mírná bolest, tak pomáhá na uklidnění zubní pasta Lacalut. Ale to co se tady píše už vypadá jako mnohem větší prů*****

martinblazek
hodnocení

Rozlejzá se mi to tak, že celá půlka hlavy je dřevěná.

Jestli máte možnost, tak rychle na pohotovost. Jestli vám pod tím zubem škube, může tam být váček To je šílená bolest, na kterou nic nezabere. Co já jsem si vytrpěla, nikomu bych to nepřála.

hodnocení

0x

Pohotovost. Chcete dopadnout jak tato paní?

ruzena*

Strašné, ale paní není výjimka...někdy někteří zdravotníci, kdyby šli pást ovce by udělali lépe, než ničit lidem zdraví, nebo je připravovat o život. Máme také v rodině zkušenosti, takže vím o čem mluvím. Těm svědomitým velký dík.

Jako dítě jsem nechápala, proč na Smíchově v Zapově ulici na pohled zdravý, mladý člověk vyskočil z okna a zabil se. Říkalo se, že kvůli zubům, asi to byla pravda, bolest je hrozná věc.

ruzena*
hodnocení

0x

Jedte na na nějakou zubní kliniku, jestli jste z Prahy. Zákrok stojí 8 000 kč, říkal u nás bratranec s podobným problémem. Když ne, tak na pohotovost, ale nečekejte opravdu na nic. Když se infekce dostane do mozku, nemusí to končit dobře. Zvláště jestli Vám v tom bolestivě cuká, tak neváhejte. Je víkend a v pondělí kdo ví co bude..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]