Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dluh u nemecke banky

Od: jaroslav44 odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

Bratr ma pujcku u nemecke banky, avsak jiz pul roku nesplaci a z práce ho vyhodili. A nema ani zajem to splácet.Muzou ho v Nemecku zavrit?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

5x

Za dluh se nezavírá, ale úvěrový podvod (píšete, že dlužník přestal splácet a nemíní to měnit) je něco jiného.

Věřitel si dlužníka najde (nechá najít) a pak to "může být zajímavé" nejen pro dlužníka, ale v případě exekuce pro celou rodinu.

Rada, aby bratr začal komunikovat s věřitelem je na místě. Zahájí-li jednání on sám, je šance, že se domluví na jiné výši splátek. V případě exekuce už by bylo pozdě.

ruzena*
hodnocení

2x

Za dluh Vás zavřít nikde v Evropě nemohou, toho se rozhodně netřeba obávat. Nicméně neplatit splátky půjčky a ještě nekomunikovat, to problém je a ne malý.

Poskytovatel půjčky pravděpodobně zahájí soudní vymáhání a bude na Vás pravděpodobně schválena exekuce (dluh se navýšil o náklady na vymáhání a mohou Vám obstavit plat i majetek).
Německý exekutor může o pomoc požádat i českého kolegu, který po Vás dluh budete vymáhat v Čechách, tedy případné vyhýbání se Německu by nikam nevedlo.

Doporučuji se k problému postavit čelem a dluh co nejdříve splatit. Čím déle budete splacení oddalovat, tím vyšší dluh bude
(navyšuje se neustále o úroky z prodlení).

Závěr - at bratr začne komunikovat s bankou.

iz*

@Ruzena > co kdybyste si své domněnky ověřila dříve než něco napíšete? (Toto zdaleka není poprvé.)

ruzena*

V čem nemám pravdu?

banky.cz/...

@ruzena: Podle mne je vaše odpověď v pořádku.

ruzena*

kimbo, děkuji, já také neviděla, že bych lhala...

@kimba @ruzena: Oba jste jaksi přehlédli podstatnou větu: "A nema ani zajem to splácet." A právě tahle věta mění situaci a dělá z toho úvěrový podvod! Takže pravdu má @iz.

petrwoods
Ne Růženo, možná nelžete, ale jen jste zkopírovala odpověď ze serveru banky.cz z 25.5.2016
"Dobrý den,
za dluh Vás zavřít nikde v Evropě nemohou, toho se rozhodně netřeba obávat. Nicméně neplatit skoro rok splátky půjčky a účty za telefon a ještě nekomunikovat, to problém je a ne malý. Jak poskytovatel půjčky, tak telefonní operátor pravděpodobně zahájili soudní vymáhání a byla na Vás pravděpodobně schválena exekuce (dluh se navýšil o náklady na vymáhání a mohou Vám obstavit plat i majetek). Německý exekutor může o pomoc požádat i českého kolegu, který po Vás dluh budete vymáhat v Čechách, tedy případné vyhýbání se Německu by nikam nevedlo.
Doporučuji se k problému postavit čelem a dluh co nejdříve splatit. Čím déle budete splacení oddalovat, tím vyšší dluh bude
(navyšuje se neustále o úroky z prodlení)"
ruzena*

No, podle mně, kdo nechce splácet dluh, tak se vždy dopouští podvodu, protože se zavázal, že dluh bude splácet...

Jinak se tazatel ptal, jestli ho mohou zavřít - zjistila jsem, že ne - takže v čem jsem lhala?

Hodně lidí, kteří tu odpovídají, si to nejdříve zjistí jinde, jako já, protože z hlavy jen málo lidí zná zákony - tedy všechny. Opravdu nechápu, čeho jsem se zase dopustila..nebylo by lépe upřesnit, na co nesmím odpovídat?

iz*

@Ruzena > už Vám to napsal @Satam > odpověděla jste, aniž jste vzala v potaz možnost úvěrového podvodu. Pokud někdo nechce půjčku splácet, nejde jenom o dluh.

Vezme-li si někdo půjčku a po nějaké době splácení se změní jeho situace, takže nemůže dále splácet, nejde o podvod. (Situaci je samozřejmě nutné řešit s věřitelem, nehrát si na mrtvého brouka.)

A používáte-li texty odjinud, bylo by vhodné (slušné) uvést zdroj + odkaz na konkrétní stránku či odpověď.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]