Nejste přihlášen/a.
Po ukončení pracovní neschopnosti mě zůstal vyplněný II . Díl viz fotografie. Mám si ho nechat nebo to mám někde odevzdat?
II. díl Průkaz práce neschopného pojištěnce a hlášení OSSZ o ukončení dočasné pracovní neschopnosti (tj. díl se žlutým pruhem). Tento díl rozhodnutí předává ošetřující lékař při vzniku dočasné pracovní neschopnosti práceneschopnému pojištěnci. Pojištěnec jej má po celou dobu trvání pracovní neschopnosti u sebe. Prokazuje se jím při dalším ošetření či kontrole trvání dočasné pracovní neschopnosti u ošetřujícího lékaře nebo lékaři orgánu nemocenského pojištění a při kontrole dodržování režimu dočasně práceneschopného pojištěnce pracovníku orgánu nemocenského pojištění. Při skončení pracovní neschopnosti je pojištěnec povinen odevzdat tento díl ošetřujícímu lékaři, který jej po doplnění data ukončení pracovní neschopnosti a konečné diagnózy odešle nebo předá okresní správě sociálního zabezpečení příslušné podle místa výkonu práce ošetřujícího lékaře (služebnímu orgánu), a to nejpozději v třetí pracovní den následující po dni, kdy bylo vydáno rozhodnutí o ukončení dočasné pracovní neschopnosti.
Takže jsem ještě trochu pozadu, u e-neschopenky díl II. je pouze pro dočasně neschopného, platí odpověď od milancukrar; omlouvám se za informaci, která platila do konce roku 2019 (u některých lékařů i po část roku 2020, těch méně pružných...papírových...)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.