Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde rychle prodat oblečení a obuv

Od: kdenajdutoato odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli někdo nevíte, kde rychle prodám oblečení a obuv (nové nebo třeba 3x na sobě). Znám Bazoš, Sbazar, Offero, Vinted (Votočvohoz), vyzkoušela jsem i dejdal, ale tam mi ještě nikdo nenapsal... chtěla bych se toho, co nenosím, už rychle zbavit. Leží mi to doma přes půl roku. Neznáte někdo třeba nějakou FB stránku, kde to frčí, nebo jiný bazárek?

Děkuji předem za odpověď, Natálie

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

4x

Že ti ze všech webů nikdo nenapsal, bude to tvoje chyba.

-špatně formulovaný inzerát bez uvedení velikosti + skutečné poměření v cm

- nebo přestřelená cena

- žádná nebo špatná fotka - nevyřešená doprava, poštovné atd.

Každému z nás doma leží oblečení i vemi zachovalé, které prostě nemáme rádi. Já takové věci dávám na charitu, alespoň mám ve skříních pořádek.

hodnocení

2x

Vybírám pokaždé tak, aby se mi dané oblečení či obuv líbilo, padlo mi a dobře sloužilo. Nechápu, jak můžete něco koupit, 3 x to ponosit a už se toho zbavovat. Proč Vám to už nevyhovuje? Chápala bych to snad jen, kdybyste hodně ztloustla či zhubla.

V takovém případě bych věci složila do pytle a zanesla do kontejneru pro charitu. I když je oblečení zachovalé, už není považováno za nové a to, co za něj dostanete, nebude žádná velká suma. A pokud budete nabízet draze, zase Vám to zůstane. Lidé chtějí nakupovat levně, pokud je věc už použitá.

Navíc, do 21. 3. je zákaz pohybu mezi okresy. Pokud dáte nabídku na nějaký bazar, zákazník by musel přijet jen z Vašeho okresu. Nemůže jet pro bundu z Pardubic do Liberce, to není závažný důvod. A posílat to také asi nepújde, lidé si chtějí vyzkoušet, prohlédnout. Takže tím uzavřením republiky se zaručeně počet zájemců sníží.

V dnešní době je všude plno obchodů, butiků apod. s oblečením i botami. /i když teď zrovna ne/. Tak si každý bude moci vybrat podle své chuti, vyzkoušet /až to bude možné/ a nemusí kupovat z druhé ruky. To bylo v rozkvětu kdysi, dokud u nás nebylo nic k sehnání. Jaga.

hodnocení

1x

Ahoj,

o oblečení je zájem hlavně o značkové nebo s nějakými nápisy. Pokud máš jenom nějaké obyčejné, tak asi moc zájem nebude, jednak oblečení má každý doma plno, a navíc je lepší si jej zkusit, což je dneska taky problém riskovat díky covidu. Na bazarech máš oblečení taky hromadu, a lidí, co kupují online, zase moc není, nabídka je docela velká, tak je logické, že moc lidí nepíše. Nicméně, za pár korun se prodat dá. Mám zkušenosti s sbazarem celkem v pohodě.

Důležité je opravdu danou věc dobře nafotit a přeměřit, přidat víc fotek, i si dát záležet na popisku, napsat podmínky dopravy platby, upozornit na vady a podobně, zkrátka si s textem vyhrát. Když to tam dáš, tak si ušetříš práci, protože lidi se pak stejně ptají, chtějí poslat víc fotek, měřit, ptají se na dopravu, atd.

Lepší je mít v nabídce víc věcí, protože když to lidi budou chtít poslat, tak aby se jim to vyplatilo z hlediska poštovného, které není nejlevnější. Nebo je možné udělat balíček jedné velikosti a prodat to hromadně v jednom balíku a víc neřešit.

To, že jsou obchody a okresy zavřené, je teď spíš výhoda, dneska je navíc všude zásilkovna a podobně, tak je pomalu lepší i z hlediska bezpečnosti si poslat, než někam jezdit osobně. Tyhle společnosti by měly fungovat i během uzavírky, nevidím moc problém.

Jinak je běžné, že se oblečení neprodá hned. Tam záleží, jak se tím chceš moc zabývat. Pokud jo, tak nejhorší je zadat ten inzerát, pak už si jenom obnovuješ neaktivní, což je otázka pár minut, je třeba si to každý den hlídat a obnovovat. Každopádně mám v inzerci věci, které prodám třeba až za tři roky, kupec se časem najde, ale opravdu zrovna u oblečení nepočítej s tím, pokud nemáš nějaké žádané modely, že to prodáš hned, to je běh na dlouhou trať. Taky se připrav na to, že hodně lidí bude chtít poslat, takže si sežeň nějaké krabice, lepící pásky a podobně...

Celkově bych ale začal u toho prvopočátku, tím, že si budeš dávat pozor, co si vlastně koupíš. Prodávat nové věci, které nechceš nosit, nebo jsi je měla 3x na sobě, není moc ideální. Já prodávám věci, které se opravdu po čase vyřadí, z nějakého důvodu, ale třeba minimálně rok se normálně nosily. Tady bych spíš začal s tím, že budeš uvážlivě nakupovat, abys pak nemusela řešit inzerci, která ti jen zabere čas a výsledek je nejistý.

hodnocení

0x

Já většinou prodávám na Mimibazaru. Někdy úspěšně, jindy méně.

Já tedy jsem vždy prodávala jen boty, s obrovskou slevou. Oblečení ne.

Když vidím, jakou hadrotu jsou lidi schopni dát ke kontejneru pro charitu, až se otřesu, ani podlahu bych takovým cumplochem nevytřela.

hodnocení

0x

Udekejte z toho balicek pro ucitou velikost a dejte dobrou cenu, nekdo se podle me ozve

liska5
hodnocení

0x

Já už takové inzerce dávno vzdala. I když to má svou hodnotu, sbalím to a dám to na azylák nebo do sbírky na faru. Mohu se uklidňovat, že jsem to dala na charitu a tím udělala někomu radost. To se taky cení, ne?

Lze to vyfotit a dát na facebook.

futra

Souhlasím s vámi .Já taky dávám vše pěkné a už nám malé do charitního kontejneru.Loni jsem tam dala několik pytlů sice věkem staršího ,ale pěkného miminkovského oblečení.Roky mi to leželo na půdě ,tak jsem si řekla ,že to nějaké mamince udělá radost .No a já mám potom taky dobrý pocit ,že jsem někomu trochu pomohla.

senior
hodnocení

0x

Ještě je Annonce /oblečení + další rubrika cena do 100,- Kč a co se nikam nevešlo/. Syn prodává věci přes skupinu na FB. Já ho nemám, tak podrobnosti nevím. Jestli tam je vůbec oblečení.

hodnocení

0x

Já dávám na Aukro nebo různý prodejní skupiny na fb. Prodávám i nakupuju.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]