Dobrý den, nosím kontaktní čočky asi rok a nyní pociťuji že se mi zhoršuje zrak a hůř vidím i přes brýle. V optice mi tenkrát vyměřili dioptrie a tvrdili mi, že čočky jsou pro mě možné. Bohužel žiji v okrese, kde žádný oční lékař nenabírá a jinde by mě objednali nejdřív za půl roku, což je otřesně dlouhá doba. První nápad pro mě byl jít na pohotovost, ale tam by mě nevyšetřili, podle toho co mi známí říkali, navíc nemám extra akutní problém, pouze bych chtěl vyšetřit nejdéle do měsíce. Mám proto velkou prosbu. Nehledám tady v poradně nějakého lékaře, jinak bych psal jinam. Pouze bych chtěl poradit zda někde, ideálně Brno nebo okolí je nějaké oční vyšetření, kde bych nečekal dlouho na objednání? Nedělá mi problém prosedět celé dopoledne v čekárně nebo si za lékaře zaplatit. Na internetu jsem něco našel, ale nemám už nervy na to volat na různé kliniky, kde mi sestra sdělí že nenabíraji a ať si zavolám jinam nebo by mě objednali za dlouho. Budu vděčný za rady a děkuji.
Zavolal jsem své dceři, která pracuje na oční klinice na Mendlově náměstí v Brně. Uvolnily se jim dva termíny - 8. a 9. dubna. Tak si tam hned ráno zavolejte a objednejte se.
Základní vyšetření na dioptrie dělají velmi poctivě oční optometristristky v očních optikách. Někde zdarma, jinde za poplatek. Mají na to více času než oční lékař. Na dioptrie bych se šla přeměřit k optometristce. Samozřejmě ale oči nevyšetřuje. Pouze velmi důkladně nazkouší dioptrie. Zkuste jinou optiku než jste byl minule. Uvidíte, zda bude rozdíl anebo stejně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.