Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cestování v rámci okresu - důvod na čestné prohlášení

Od: tojetajny odpovědí: 18 změna:

Zdravím,

zajímal by mě názor vzhledem k současné situaci. Dá se brát jako validní důvody pro cestu problémy v rodině přítelkyně, kdy za ní jedu na víkend jako psychická podpora a jako prevenci eskalace problémů mezi rodiči. Zároveň, jestli je možné se vrátit domů kvůli škole a taky celkově tomu abych se vrátil na svoje současné bydliště? Řekněme, že kvůli nefunkčnosti soudů je její rodina v takové šílené situaci, kdy je na ní vyvíjen psychický nátlak a o víkendu kvůli volnu je to nejhorší. Podle těch vyjímek co jsem četl, by to do tohoto mělo spadat minimálně na cestu tam, ale nevím jak se to dá uhrát na cestu zpátky. A než tady někdo začne kritizovat, že si jen vymýšlím kraviny, tak ne ta situace u nich v rodinně je vážně na hraně.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Jen Vy víte, zdali je to jen výmluva, nebo fakt. Já s Vámi souhlasím v tom, že vymýšlíte kraviny.

poradte.cz/...

Nikdo se Vás nebude ptát na podrobnosti, zkuste použít svůj rozum a konejte dle svého svědomí.

Na cestu zpět je opět vyjímka pod bodem číslo 10, cesta do bydliště.

Jsem přesvědčen, že probém rodiny Vaší přítelkyně nevyřešíte, ani jim nebudete nápomocen.

tojetajny
hodnocení

Jenže to co Vy tvrdíte už filozofická otázka ne právní v tomhle smyslu. Já můžu argumentovat, že mě stejně ohrožuje člověk co má jako výmluvu pro opuštění bydliště prohlídku lekáře, která je třeba jen preventivní a tudíž jde prakticky o zbytečnost. Z morálního hlediska mám svědomí čisté, protože to jako dostatečný důvod beru i jen preventivně a domov opouštím kvůli nákupu potravin (max kvůli procházce) tak posledních 6 měsíců. Takže mi věřte, že zrovna já jsem v izolaci už delší dobu a vliv na současné dění nemám žádný.

...Vy tvrdíte už filozofická otázka ne právní v tomhle smyslu...

já jsem nedal žádnou otázku, jen jsem Vám sdělil, jak to máte udělat. Takže nechápu Váš text.

jenda22
hodnocení

1x

- Návštěvy příbuzných (rodiče, prarodiče), kteří bydlí ve stejném okrese, nejsou možné, pokud nejde o zajištění jejich nezbytných potřeb, o zabezpečení jejich nutné péče nebo jejich doprovod například k lékaři nebo na úřad.

Vezete nezbytné potraviny příbuzným a jedete zpět. Tento stav nepotrvá do konce března ale bude dál. Domácí vězení je trest. Tak si to promyslete a pokud je vše OK, nebudete zavřený doma půl roku. Tak to možná dopadne a pak se strhne lavina odporu proti dementní vládě. Zvýšení daní o podstatnou část bude jen poslední kapka před výbuchem.

sirokko
hodnocení

0x

Naprosto v pořádku. Řešení krizové situace je ve výjimkách, návrat do místa bysliště taky. Sepište čestné prohlášení o tom, že jedete řešit krizovou situaci podle II. 5 a). a vracíte se domů podle II. 10. Ta čísla bodů tam uvedeny být nemusí, ani co konkrétně řešit jdete.

Na kázání moralistů Koronacírkve vůbec neberte ohled. Ty mimořádná opatření vůbec, ale vůbec neřeší.

asd1

No nevim, domácí dusno asi neni moc krizová situace...

tojetajny
hodnocení

Tak to preventivka u doktora taky v podstatě ne...

tojetajny
hodnocení

@ musí být na každý bod samostatné čestné prohlášení?

Na každou cestu samostantné prohlášení, které může mít vyznačeno více vyjímek.

asd1

Domácí dusno že není moc krizová situace? Asi jsi jej ještě nezažil.

asd1
hodnocení

0x

Psychická podpora přítelkyně není použitelný důvod pro cestování tam = při kontrole by tě měli otočit příp. můžou i zkasírovat..

Cesta zpět jedeš domu to je OK

Taky si myslim že jí moc nepomůžeš, podpora jde i po telefonu.

Můžeš tam vézt třeba nákup..

tojetajny
hodnocení

Nejde jen o psychickou podporu ale i o jakousi fyzickou přítomnost před problémovým členem rodiny. To je taky nepoužitelný? Když se jim jen tak ze srandy vecpe do bytu, tak určitě ta policie z hraniční kontroly tam hned přijede.

Snažte se to vydržet. Jinak abyste neměl problém.

hodnocení

0x

Na cestování v rámci okresu nepotřebujete žádné, ani čestné, prohlášení.

doplněno 04.03.21 17:20:

Autem po okrese a na procházku po katastru obce bydliště. Přečtěte si to znovu.

tojetajny
hodnocení

Já jsem četl, že se nemá odcházet ani z okresu obcí.

asd1

V rámci okresu cestovat můžeš, pokud máš důvod ktarý spadá do vyjímek - stačí ústně.

Mimo okres to musíš mít písemně.

Jen tak mimochodem nepozvaně vlézt do bytu je vloupání. Má ho vystříkat slzákem a zavolat benga..

"...se nemá odcházet ani z okresu obcí".

Tak v 1. řadě si ujasněte, co je to "okres" a co "obec". Pak možná pochopíte, jak to vlastně je.

motak
hodnocení

0x
To je stejný jako co si můžeš dát do nákladů u podnikání. Cokoliv,ale musíš to pak obhájit před financakem.
Stejně tak vy ten důvod musíte obhájit před policajtem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]