Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, když mi rodič umíral tak těsně před smrtí mě poslal ať vyberu jeho peníze z účtu na pohřeb apod.
Chci se zeptat jesti z toho nemůžu mít problém, když v ten den zemřel.
Děkuji
musíte dokázat že to bylo časově ještě za jeho života..takže doklad o vběru musí mít dřívejší čas jak na úmrtním listě
Nemůžete. Protože pokud jste znal/a PIN, měl/a jste oprávnění k výběru. A nikdo vám nedokáže úmysl.
Dokazovat nebudete nic. Pokud by byl problém, dokazovat musí druhá strana.
Gumidku,to byl pokus o vtip a v pripade dedickeho sporu by se to kamerou resit mohlo,to byste mel pravdu.
Na druhe strane tvrzen,ze nemam nejake opravneni vybirat,vim,ze neni od vas,je nejake divne.Jake opravneni,ja posilam dceru bezne vybirat z me karty kdyz nemam kde zaparkovat a sedim za volantem.Na kartu i bez dispozicniho prava muze vybirat kdokoli,problem by byl jedine pokud by majitel karty s vyberem nesouhlasil,napr.pri kradezi.
Záleží na velikosti částky výběru dle mého. Vybrat 200 000 klacků před smrtí je přinejmenším divné, když běžné výběry budou třeba do 10 000kč.
Na druhou stranu, pokud bude z částkyplacen notář a pohřeb, tak v tom nevidí nic špatného. Dědici málo kdy to zatahují ze svého. Nebo se pletu? Pak totiž stejně dědí. Otázkou je, kdo dědí co a jestli s epřitom dohodnou.
Problémy by být neměli, vzhledem k tomu, že se skoro nic dědit nebude.. Jen se bojím nějakých problém například ze strany notáře.
Notář spíš jen zkontroluje zústatek na účtu, nemá důvod se v tom rýpat, zvlášť když se s ostatními dědici dohodnete.Na vašem místě bych jim řekla: "Vybrala jsem X korun, zaplatila to a to." - aby věděli předem, případně jim to doložila.
Notar dostane z banky castku na uctu ke dni a hodine umrti,o tom co bylo pred tim nic nevi.Museli by to navrhnout resit ostatni dedici .
Ani potom ,pokud je dispozicni pravo,neni ucet zablokovan.Mel jsem dispozicni pravo,nemel jsem svou kartu,musel jsem vybirat v pobocce,ucet nezablokovali.Do dedickeho rizeni se proste pocitala castka na uctu v okamziku umrti.
Nevim,zda je to v jinych bankach stejne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.