Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak investovat správným nákupem?

Od: jardo odpovědí: 19 změna:
Dobrý den,
máme doma našetřené nějaké peníze, na nové auto by to vyšlo.
Myslíte, že je reálné koupit například škodu rapid v akci, počkat 2 měsíce a pak ji třeba o 20 000Kč dráže prodat?
Auto by bylo celou dobu v garáži a neježděné.
Na spořícím účtě se inflací úspory snižují, tak přemýšlím o nějaké kompenzaci.
Děkuji

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Je reálný koupit Škodu Rapid, klidně i v akci. Je reálný ji mít dva měsíce v garáži a nejezdit s ní. Taktéž je reálný ji po dvou měsících prodat. Ovšem jistě ji neprodáš o 20 000Kč,- dráž. Reálně ji prodáš podstatně levněji.

hodnocení

2x
Nápad to jako takový špatný není...
Ale nesmíš kupovat kdejakou tuctovou peleš, ale třeba Bugatti Vejron, Ferrari, prostě něco žádaného a cenného..
Chvilku počkáš a pak prodáš... A penízky jsou jisté

Tak o tomto žádná. To by fungovalo.

Jen jaksi za peníze na Rapida koupí u Veyrona tak pneumatiky. *tanec**tanec*

motak
hodnocení

1x
Proč by to někdo od tebe kupoval o 20tis dráž?

hodnocení

0x

Jakmile auto koupíš, ztratí minimálně 10% hodnoty. Není sebemenší důvod ho pak od tebe kupovat za stejnou nebo vyšší cenu.

Spořící účet je slabý, známe lepší způsoby zdodnocení - až k 9%. Ale je to na více let, kolem pěti.

jardo
hodnocení

Dobrý den,
zajímalo by mě, jaký je možný a reálný způsob investice na těch 5let?
Do akcií se mi v této době moc nechce.
Děkuji
Právě ty akcie mi dají 10 až 15% ročně...

U mne dluhopisy. Ale konkrétně radit nesmím, nemám na to oprávnění (viz NOZ).

jardo
hodnocení

Dobrý den,
co si však myslíte o tom kupovat akcie nebo dluhopisy v této době? Nemám s nimi vůbec žádnou zkušenost.
Děkuji
Jestli nemáte zkušenost, je nejlépe si o tom něco přečíst. Třeba i v diskuzi na Patria.cz nebo si u nich otevřít indigo, kde nemusíte nic vědět. Pošlete peníze a oni je investují za vás nebo je můžete posílat každý měsíc, to už záleží na vás. Min částka je 100kc. Já si investuju sám. U nás do dividenodových titulů, v US růstové tituly a taky mám nějaké ETF. Dluhopisy nemám, to nedává žádné významné zhodnocení, prakticky ani na inflaci.
jardo
hodnocení

Dobrý den,
nechat za sebe investovat lidmi co tomu rozumí se mi líbí, jen trochu nedůvěra, zda to tak opravdu funguje a kolik % je asi výnos?
Posílají pak zdaněné peníze nebo bych je musel sám danit každý rok?
Děkuji
Když rostou trhy, tak ten automat vydělá taky. Vydělat lze i při poklesu, když si člověk řídí sám riziko. Dividendy záleží na ziskovosti firmy bez ohledu na aktuální kurz akcie a ty už jsou zdaněné u zdroje. Zisky z obchodování se daní zvlášť a každý za sebe.

hodnocení

0x

Cokoliv koupíte, okamžitě ztrácí na hodnotě. Koupíte třeba kolo za 10 tisíc, přivezete hod omů a už je jeho hodnnota 8 tisíc. Prostě nové to bylo v prodejně, za půl hodiny už je to koupená věc. Takže pokud budete prodávat, vždycky budete něco tratit.

Zamyslete se: když někdo chce Š Rapid, půjde si ji koupit do autosalonu. Nechápu, proč by si ji měl kupovat od jiného člověka a připlácet za ni 20 tisíc. Půjde tam a koupí napřímo. Vybere si, co bude chtít, barvu, výbavu...

Kdybyste kupoval Vy, koupil byste v autosalonu za /plácnu/ 300 tisíc, nebo raději od pana Nováka za 320 tisíc? Takhle chytrý by byl každý, ten zájem ovšem nebude. Jaga.

Mělo by to smysl pouze v tom případě, když by výrobce nestíhal a na nové by byl pořadník na půl roku.

Ano, vzpomínám si, jak se kdysi kšeftovalo s pořadníky na Octavie. A pak i na 1000 MB.

jabraka*
hodnocení

0x

Jediné,co se dnes vyplatí koupit a uložit do toho peníze,(spekulovat¨;) jsou nemovitosti.

JB

hodnocení

0x

Jo, tak tohle by Vám vyšlo asi tak před 30 lety, hned po "sametové revoluci". V té době tady auta nebyla a mnozí lidé si na tom tenkrát dokázali hodně vydělat. Kupovali třeba i bouraná auta v cizině a tady opravili a přeprodávali mnohem dráž. Znám takové dva podnikatele, kteří takto začínali. Dneska jsou hodně "za vodou". ;)Ale v dnešní době je to nemožné.

hodnocení

0x
Soused měl malou skodovku na firmu a po roce mu odešel zaměstnanec, tak ji jetou prodal o 20 tis dráž, protože tyhle malé autíčka mezitím dost zdražila. Tohle mu teda vyšlo, ale dělat to kvůli investici je největší blbost a za druhé to sebou nese i náklady. Kupte si akcie automobilky, která vydělává a máte to jednodušší, bez nákladů a po oživení trhu i se slušným ziskem.

hodnocení

0x

Pokial mate taky styl uvazovania, ako ste tu predviedli s "investovanim" do auta, tak cokolvek ine nez terminivany vklad je riziko. Mozete naletiet nejakym "financnym poradcom" smejdoveho typu. Su aj seriozni, len ich treba rozoznavat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]