Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Volný pohyb osob v rámci okresu

Od: hugo007 odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,

mám dotaz. V rámci okresu mám zahradu, kde stojí objekt, který je katastrem nazvaný zastavěná plocha a nádvoří s budovou bez čísla nazvanou garáž. Jezdíme tam celé roky na víkendy.

Můžeme tam teď při nařízeních jezdit, když neopouštíme okres? Bere se to jako zakázaný výlet?

To stejné o kousek dál máme chalupu, ale v ní bydlí otec, což už asi bude problém.

Děkuji za každou odpověď

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

makk
hodnocení

0x

Vzato důsledně, tak na zahradu nesmíte (leda byste tam šli pěšky a říkali tomu zdravotní procházka), ale vzato rozumně, v autě budte sami, na zahradě budete sami, takže asi o nic nejde. Takže i když to při kontrole narovinu přiznáte, myslím, že budou mít rozum a pustí vás.

hugo007
hodnocení

Ale vždyť žádnou kontrolu potkat nemůžu, když nebudu přejíždět okres. Není to tak?

Není to tak. Kontrolují se namátkou i obce.

hugo007
hodnocení

To jo, ale mezi obcemi se přece může normálně jezdit bez povolení a bez prohlášení. Nebo se pletu?

Pleteš se.

Teď máš být doma.

Pokud potřebuješ nakoupit, k lékaři nebo na úřad, tak tam si můžeš zajet.

Jinak se máš pohybovat pouze na území obce.

Pokud nemáš zákonný důvod, tak nemůžeš. Viz Nařízení vlády č. 216 z 26.2.2021, vydáno ve sbírce zákonů č. 113/2021Sb.

PS: Přiznávám, že to NV je v některých směrech ponekud bezzubé *smich*

Jen doplním:

Pokud máte zahradu v rámci obce, můžete na ni jezdit bez omezení. Pokud ji však máte mimo obec v rámci okresu, musíte ty 3 týdny "lockdownu" zůstat buď doma ve vaší obci, nebo na zahradě v rámci okresu, záleží na tom, kde jste byl v okamžiku počátku "lockdownu. Během těch tří týdnů se však mezi zahradou a domovem pohybovat nesmíte. Při porušení můžete dostat oprávněně pokutu.

sirokko

@satam

Která konkrétně věta nebo odstavec zakazuje navštívit garáž/zahradu v rámci okresu?

Bod III, odst.2 NV č. 216.

sirokko

makk: Cesta za účelem pobytu v přírodě není stanovena v nařízení jako výlučně pěší. Navíc se to vztahuje jen na území obce, nikoli okresu.

nox®

A nestačilo by prostě jen "zajet na nákup"?

sirokko

@satam

Zapomněl jsem garáž na zahradě v mém okrese zamknout a myslím, že jsem i nezhasnul světlo. Taky jsem dělal něco s letlampou. A těch vajglů, co jsem tam típnul. Musím provést činnost k zajištění její bezpečnosti. III. 2. a) --- II. 5. a) ;)

No comment. Pokud nechceš dodržovat, nebudeš.

sirokko

Už zase. Pokaždé se podobný druh otázky stočí v diskusi úplně jinam.

Tady se nikdo neptal na dodržování ale na to, jestli může do garáže a za otcem. Pokud s tím má kdokoli nějaký psychický problém, tak ať si ho nechá pro sebe.

sirokko
hodnocení

0x

Garáž jedete zkontrolovat kvůli její bezpečnosti (zapomněli jste zamknout), otce jedete navštívit pro zajištění jeho potřeb, (vezete mu léky, jídlo a podobně). Tohle můžete ve dne v noci.

Kreativitě se meze nekladou.

sirokko
hodnocení

0x

Ještě je potřeba dodat, že musíte mít napsané čestné prohlášení. Takže vemte kus papíru a napište na něj:

"Čestně prohlašuji, že jedu zamknout garáž a odvézt léky otci. Práci čest!"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]