Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Balík na poště, zboží 18+

Od: 420tomas odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, je mi 16 let a mam rad lyfty. Zrovna ted jsem si jich objednal asi 5. Zvolil jsem moznost dobirky a misto doruceni na Českou postu. Zajímá mě, jestli na poště budou kontrolovat muj věk a jestli je ten balik oznacen jako 18+.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tohle pošta nemá v dodacích podmínkách - povinnost kontrolovat věk. Kontroluje pouze věk 15 let tedy občanku pokud nemáte kód na vyzvednutí zásilky. Bohužel si myslím, že tento balík by vyzvedlo i dítě 10 let s kódem pro vyzvednutí.

Břemeno je na straně odesílatele, ne doručovatele.

makk

A u odesílatele tazatel jistě při objednávce zaškrtnul "je mi víc než 18 let" a tím je zřejmě taku z obliga.

pepeek
hodnocení

1x
Asi podle nálady paní za prepážkou, když jsem si objednával liquidy s nikotinem do el. cigarety což je zboží 18+, na balíčku bylo napsané něco ve smyslu, že při předaní mají ověřit věk.

hodnocení

0x

Samozřejmě je to poště putna a nebudou nic řešit. Vy se ale zamyslete... třeba jedna lékařka píše toto:

Při užívání nikotinových sáčků samozřejmě nedochází k inhalaci škodlivých látek jako při kouření cigaret. Přesto mají svá rizika. Nejčastěji jde o lokální podráždění v místě aplikace sáčku, mohou se vyskytnout bolesti hlavy, problémy se zažíváním.
Celkově má nikotin nepříznivý vliv na srdce a cévy - zrychluje nepřirozeně srdeční akci, stahuje cévy, tim stoupá krevní tlak, zvyšuje hladinu mastných kyselin v krvi. Toto dohromady může skončit infarktem nebo cévní mozkovou příhodou, což je u nás stále nejčastější příčinou úmrtí.
Dva sáčky za den určitě nejsou mnoho, ale je zde nebezpečí, že budete postupně dávku zvyšovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]