Nejste přihlášen/a.
Netušíte někdo, jak má fungovat povinné testování na koronavirus ve vztahu k zaměstnancům na homeoffice? Co jsem zatím četl, tak tomu rozumím tak, že se testovat musí všichni - ale připadá mi absurdní, jezdil X-krát týdně do práce jenom proto, abych se mohl nechat otestovat a pak jel zase domů a pokračoval v práci z domova. Je někde stanovena výjimka pro tyto případy, nebo je to jako obvykle a vláda stanovila povinnosti bez uvažování nad tím, jak to má v jednotlivých případech probíhat?
Tak ono se toho neví víc. Říká se něco o testování jednou týdně, neříká se nic o lidech, co již covid prodělali.
Třeba já jsem měla covid od 19.12. Protilátky IgG jsem měla 3 týdny od začátku nemoci pozitivní a dle dvou lékařů vysoké. Teď mám ošetřovačku na dítě, které taky mělo minulý týden covid. Jelikož mně nic nebylo, předpokládám, že imunitní systém jel na plné obrátky a úzkým několikadenním kontaktem s pozitivní osobou jsem ho mohla ještě nastartovat. Příští týden jdu do práce, jsme firma nad 250 lidí, nejsem ještě 90 dní od nákazy, to je doba, po kterou se nemají opakovat testy. Jestli mě vyšťourají a vyjdu jim po prodělání covidu jako pozitivní, což lze předpokládat, budu doma, ačkoliv zdravá a nenakažlivá. Testy neříkají nic o aktuální nakažlivosti,a o schopnosti viru se množit.
Sousedka měla taky covid o Vánocích, minulý týden šla ač zdravá a bez příznaků opět na testy a test pozitivní, nebyla ještě 90 dní po nemoci.
Tchán šel na test 14 dní od prvních příznaků (jeden den teplota a pak už nic) a co myslíte, vyšel pozitivní a musel být v karanténě, v době, kdy by z dřívěji provedeným testem byl už dávno po karanténě uznán za neinfekčního.
Až se začne testovat ve firmách, to bude teprve sranda a počty pozitivních porostou geometrickou řadou, zdraví lidé budou sedět v karanténě a stejně tím nikoho před smrtí neuchráníme.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.