Nejste přihlášen/a.
Včera jsem byl s maminkou na zdravotní procházce a trochu mne zarazil počet lidí bez roušek. Jednalo se o rušnou kolonádu kolem Vltavy v Č. Budějovicích a tak jsem si během odpočinku na lavičce spočítal soukromý výzkum :
- z prvních 33 osob - 30 bez roušky, 3 s rouškou
- "výzkum " jsem ukončil u 50 osob bez roušky na které připadlo 12 osob s rouškami / na konci se objevila skupinka asi 5 osob - všichni s rouškami/
- tj můžeme se divit tomu, že se šíření infekce nedaří zvládnout?
Bohužel nikoliv
POZN - do "výzkumu" jsem nezařadil ani sebe ani maminku - oba s rouškami, ev respirátor a rouška
Omlouvám se, že příspěvek není dotazem- spíše konstatováním skutečnosti, ale může to být otázka ...co Vy na to?...
Pokud jen projdou a nejsou těsně u sebe tak v pohodě, to problém není.
Pokud se ale shlukujou např. zastaví metr od sebe na 10 vteřin, tak to už problém je a kvůli podobným pitomcům to tu vypadá jak vypadá... Většina lidí totálně kašle i na podobně jednoduchý věci, stačí se podívat na hory jak to vypadá u výdejního okýnka bufetu - chumel bez roušek. Podobně mlaďoši v chumlu za panelákem, v práci v šatně atd. atd.
Mohlo by se fungovat bez větších omezení, ale to by lidi nesměli být debilové :/
Bohužel opět nastává situace - JÁ můžu, ale ostatní ať dodržují pravidla / roušky, max rychlost, přepad ze žumpy,.../. Jenže každý by měl hlavně začít u sebe. Ale to někdy dá práci či vlastní omezení... a to "nefrčí"
V jiném vláknu mi někdo psal, že jet na hory nebylo zakázáno a jsem debil, že jsem rodinu na lyže nevzal... no tak nevím, jestli jsem v té skupině pitomců nebo v té debilů... :D
Pitomec ano, debil ne Pokud doma nasedneš do auta, vystoupíš na parkáči a jdeš na sníh mimo lidi - tam opravdu problém není. Hory jsou příroda a vzít tam rodinu je OK. Ale pokud byste tam stáli u bufáče v chumlu dalších lyžařů, tak bys byl debil - dělat že koronáč neni považuju za debilitu.. Takže na horách se držet jen spolu a nemíchat se s ostatníma je v pohodě a při letošním sněhu bylo škoda na hory nejet. Jen to nechtělo cpát se do davu (a ty davy na horách byly, stačilo kouknout do zpráv na 300 bobovačů na spodku sjezdovky..
Problém neni výlet na hory, ale míchání lidí mezi sebou a tím "předávání štafety" V tom chumlu stačí jeden a má to od něj X lidí často z různých oblastí a už to jede...
No a o tom to je - na hory jedete, abyste si užili radovánek. Kdo lyžuje, jezdí z kopce, nahoru lanovkou - tam jsou vždy fronty a o dvou metrech je tak možná jen pohádka. Možná tak jet někam na kopec bez lidí - jenže to jsou zase neudržovaná místa, kde je nebezpečí úrazu o hodně vyšší.
A než jet na takové místo s rizikem získat britskou mutaci od někoho z druhého konce republiky, radši doma na zahrádce budu dělat sněhuláka.
Lyže nejsou jenom fronta u vleku. Jsou běžky, skialpy, dá se na kopec šlapat pěšky jako za stara, nebo jezdit autem (vyčlení se řidič a vozí to na kopec).. Do davu lézt vůbec nebylo nutné..
Borec v chumlu u vleku a pak večer na penzionu mejdan ve společný místnosti - to jsou debilové co to sem přitáhli a roznesli.. Ale sedět doma a nikam nevylézt je zase druhý extrém..
Když ten hlavní důvod jsem tady neuvedl - riziková skupina - kamarádi např. kardiaci, většina z rodiny má někoho na opatrování 80+ ... to si radši rozmyslím a budu běhat kolem domu.
Stal jste se obětí mediální manipulace.
Loni na jaře, počátkem covidové éry, vláda distribuovala do schránek leták "Informace pro občany o koronaviru". Máte ho ještě? Cituji z něj: "Koronavirus se přenáší vzduchem po delším kontaktu s nakaženým jedincem." To tedy znamená, že nákaza venku - na ulici, v parku, v lese - prakticky nehrozí.
Můj osobní názor je, že se virus šíří v rodinách a podobných skupinách a v Praze v metru. Opakovaně jsem totiž po návratu z metra cítil, že "po mně něco jde" (ztuhlý krk, škrábání v krku, zvýšená teplota). Snědl jsem ihned lžičku kokosového tuku (obsahuje přírodní antivirotikum monolaurin, viz en wiki, které se mi zatím osvědčilo na všechny infekce) a nejpozději do dvou hodin bylo po příznacích.
Ano, zaznamenal jsem tuto informaci. Také není upřesněno, co je "delší kontakt". Bude to individuální záležitost. Přesto potkat při chůzi někoho na ulici lze těžko považovat za nebezpečné.
Stále hledám zpětnou vazbu ohledně aplikace monolaurinu proti covidu.
Asi by bylo potřeba, aby nějaké "Ministerstvo pravdy" každý týden vydávalo upřesněné a "zaručeně pravdivé" informace.
Na jaře se říkalo, že pro nakažení musí být doba "expozice" cca 15minut a více, teď s příchodem nových "mutací" jsem zaregistroval informaci o "vteřinách" ale také o "minutách".
Nějaký "expert" by nám to měl ujasnit (třeba by tu informaci mohli vysílat každý den v 6:00 na Radiožurnálu na závěr zpráv o počasí).
pokud meli mezi sebou nejake rozestupy, tak proč ne, prece se nebudou na čerstvem vzduchu dusit,
to co vydechnete, tak zase vdechnete, neni to nic zdraveho
Po přečtení tohoto článku
mám o používání respirátorů ne jiný, ale prohlubující se názor, že to je všechno jenom úmysl a vydělávání na tom.
Politici nevěřím Vám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.