Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zákony ČR

Od: petahraje odpovědí: 6 změna:
Dobrý večer, existuje nějaká stránka na které jsou všechny zákony ČR a ta stránka se vždy za nějaký čas aktualizuje? Děkuji za odpovědi...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Všechny zákony, vyhlášky, nařízení vlády a některé další předpisy vycházejí ve Sbírce zákonů. Zakonyprolidi.cz je webová stránka, na které je možné najít vše, co ve Sbírce zákonů vyšlo, a to vždy v aktuálním znění. Není tato stránka aktualizována jen za nějaký čas, ale operativně. Jen pro ilustraci: V této hektické době tam najdete všechna nařízení vlády, která jsou vydávána jak na běžícím páse, v podstatě obratem. Přes víkend jsem to zrovna nesledoval, ale v pondělí 1.3.2021 byla na webu k dispozici všechna nařízení, o kterých vláda rozhodla v pátek 26.2.2021.

hm*
hodnocení

4x

Dřív byl výborný oficiální portal.gov.cz, kde byly aktuální zákony v plném znění. (Ministra Mlynáře, myslím, před lety hnali kvůli tomu portálu před soud, protože ho zřídil celkem rychle a on fungoval, místo aby se s tím patlal, jak je tu zvykem, a nestihl to nakonec ani jeho nástupce.)

Ovšem v r. 2017 (to už přes 10 let Mlynář ministrem nebyl) spustili novou verzi, tentokrát už podle "všech regulí", a zákony vypadly. Na dotaz mi tenkrát odpověděli, že se se zákony počítá ve finální verzi do konce r. 2019 (!) a že mám zatím používat nějaké jiné weby, třeba zakonyprolidi.cz.

Dodnes (4 roky od spuštění) se zákony na oficiální web nedostaly, celý ten portal.gov.cz mi připadá poměrně popletený, je technicky špatně udělaný a významem prakticky k ničemu. Takže pro zákony chodím na již zmíněné zakonyprolidi.cz.

hodnocení

2x

Kdysi jsem je našel na webu poslanecké sněmovny, ale těd je tam nemůžu najít. Na webu zakonyprolidi.cz jsou, jak již sám název napovídá, jen běžné zákony určené lidem. Chybí mi tam hlavně historie. O něco lepší je https://epravo.cz.

Jestli někdo víte kde jsou zdarma všechny zákony, sem s tím.

hodnocení

0x

Kdysi jsem byl zaregistrován na sbírkách zákonů, tam mi chodilo vždy upozornění na nový předpis, nařízením vyhlášku atd. Taky tam byl podrobný přehled zákonů i z historie. Všechny zákony, dle roku vydání, dle aktualizací.

Již tolik předpisů nepotřebuji, sleduji je na zákony pro lidi.

damanicezet
hodnocení

0x

Zákony pro lidi. Zadejte tento vyhledavací dotaz na seznam.cz nebo google.com klikněte na první vyhledaný výraz, zde najdete všechny zákony které jsou součástí právního řádu ČR, Většina zákonů se tak tváří jako české ale jsou evropské.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]