Nejste přihlášen/a.
Všechny zákony, vyhlášky, nařízení vlády a některé další předpisy vycházejí ve Sbírce zákonů. Zakonyprolidi.cz je webová stránka, na které je možné najít vše, co ve Sbírce zákonů vyšlo, a to vždy v aktuálním znění. Není tato stránka aktualizována jen za nějaký čas, ale operativně. Jen pro ilustraci: V této hektické době tam najdete všechna nařízení vlády, která jsou vydávána jak na běžícím páse, v podstatě obratem. Přes víkend jsem to zrovna nesledoval, ale v pondělí 1.3.2021 byla na webu k dispozici všechna nařízení, o kterých vláda rozhodla v pátek 26.2.2021.
Dřív byl výborný oficiální portal.gov.cz, kde byly aktuální zákony v plném znění. (Ministra Mlynáře, myslím, před lety hnali kvůli tomu portálu před soud, protože ho zřídil celkem rychle a on fungoval, místo aby se s tím patlal, jak je tu zvykem, a nestihl to nakonec ani jeho nástupce.)
Ovšem v r. 2017 (to už přes 10 let Mlynář ministrem nebyl) spustili novou verzi, tentokrát už podle "všech regulí", a zákony vypadly. Na dotaz mi tenkrát odpověděli, že se se zákony počítá ve finální verzi do konce r. 2019 (!) a že mám zatím používat nějaké jiné weby, třeba zakonyprolidi.cz.
Dodnes (4 roky od spuštění) se zákony na oficiální web nedostaly, celý ten portal.gov.cz mi připadá poměrně popletený, je technicky špatně udělaný a významem prakticky k ničemu. Takže pro zákony chodím na již zmíněné zakonyprolidi.cz.
Kdysi jsem je našel na webu poslanecké sněmovny, ale těd je tam nemůžu najít. Na webu zakonyprolidi.cz jsou, jak již sám název napovídá, jen běžné zákony určené lidem. Chybí mi tam hlavně historie. O něco lepší je https://epravo.cz.
Jestli někdo víte kde jsou zdarma všechny zákony, sem s tím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.